Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Αποζημίωση Αδείας

Όταν διακόπτεται η εργασιακή σχέση και εκκρεμούν υπόλοιπα κανονικών αδειών, θα πρέπει ο εργοδότης να καταβάλει αποζημίωση στον εργαζόμενο για την άδεια αυτή που δεν έλαβε.
συνηθισμένες περιπτώσεις είναι αυτές των εποχικών υπαλλήλων, των περιπτώσεων άτακτης καταγγελίας, διάλυσης μίας εταιρίας κτλ.
Ο υπολογισμός γίνεται με βάση το μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό, σύμφωνα με την εξαήμερη εργασία. Άρα για να προκύψει η αναλογία αποζημίωσης ενός εργαζόμενου με βάσει το πενθήμερο, θα πρέπει να μετατραπεί σε εξαήμερο και να διαιρεθεί με το 25.
Χρησιμοποιείστε το κάτωθι πρόγραμμα για απλό και έγκυρο υπολογισμό:

Αποζημίωση μη ληφθείσας Αδείας

Πόσες ημέρες δουλεύετε την εβδομάδα Επιλέξτε εάν εργάζεστε πέντε ή έξι ημέρες την εβδομάδα
πόσες ημέρες άδεια έχετε υπόλοιπο Πόσες ημέρες εργάσιμες κανονικής άδειας με αποδοχές δεν έχετε λάβει
Μισθός σε EUR το ύψος του μικτού μισθού που λαμβάνετε
Αποζημίωση Αδείας σε EUR αυτή είναι η αποζημίωση που δικαιούσαι για την άδεια που δεν έχεις λάβει

Προσοχή: να αποφεύγεται τη λειτουργία των προγραμμάτων με παλαιές εκδόσεις του explorer, και να προτιμάτε mozilla ή chrome.
Επίσης, όταν καταχωρείτε δεκαδικά να βάζετε τελεία (.) και όχι κόμμα(,)

καθαρισμός πίνακα

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα που υπολογίζει τις άδειες

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον υπολογισμό του επιδόματος αδείας, βάλτε όμως όριο τον μισό μισθό για τους υπαλλήλους, και τα 13 ημερομίσθια για τους εργάτες.

Ο μισθός που πρέπει να καταχωρίσετε πρέπει να είναι ο μικτός. Συνήθως η αποζημίωση αδείας δεν έχει κρατήσεις ασφαλιστικών οργανισμών, εκτός περιπτώσεων όπως τους εποχιακούς υπαλλήλους, που λαμβάνουν όμως και επιπλέον ασφαλιστικό ένσημο.

199 comments to Αποζημίωση Αδείας

 • Σπυριδουλα

  Καλησπερα σας,
  Ειμαι νοσηλεύτρια ΤΕ με 1χρονο κ 3 μήνες προϋπηρεσία! Το πτυχίο μου το κατέθεσα 1 μηνα πριν απολυθώ, Ιανουαρίο 2016!
  Με απόλυση χωρίς προειδοποίηση ο πρώην εργοδότης μου έδωσε 2000 ευρώ αποζημίωση κ το δώρο Πάσχα κ καλοκαιριού! Δικαιούμαι κ την αποζημίωση άδειας;;;
  Με εκτίμηση!

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ.ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ . ΔΕΝ ΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΦΟΥ ΦΕΥΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ. ΔΟΥΛΕΥΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ. ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΟΝΟ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΛΙΓΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ?

  • admin

   Υπάρχει η δυσκολία ότι έχει καταργηθεί η υπογραφή του εργαζόμενου στο βιβλίο αδειών. Προσπαθήστε να βρείτε κάποια στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

   • ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    εγω δεν εχω καποια στοιχεια που να αποδεικνυουν οτι δουλευα χωρις αδεια. ο εγοδοτης αν ισχυριστει οτι εγω πηρα την αδεια θα πρεπει να το αποδειξει. εγω αν μου επιτραπει η χρηση των αρχειων του εργοδοτη μπορω να αποδειξω οτι εργαζομουν ανελειπως ολα αυτα τα χρονια αφου η υπογραφη μου και το ονομα μου ειναι στα συμβολαια που εκανα με τους πελατες καθημερινα. τι γινεται σε αυτν την περιπτωση? τι μου προτεινετε?

    • admin

     Άρα έχετε ένα πολύ σοβαρό στοιχείο, που είναι τα συμβόλαια που καταρτίζατε με τους πελάτες.

 • Perseas

  Καλημέρα σας,

  Προσελήφθην στην εταιρία που εργάζομαι στις 17/2/2014 με μικτό μισθό 1900 Ευρώ. Ο υπολογισμός των 17 ημερών αδείας για το 2014 είναι σωστός; Τί επίδομα αδείας δικαιούμαι φέτος;

  • admin

   Ότι σας υπολόγισε το πρόγραμμα. Το επίδομα αδείας υπολογίζεται ομοίως, αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει το μισό μισθό ανά έτος.

 • gw

  Καλησπέρα, εργαζόμουν σε μια εταιρεια απο 05/09 εως 03/14 – είχαμε υπογράψει πριν ενα χρόνο τροποποιητικη σύμβαση σε σχέση με τις ώρες εργασίας και είχε τονιστεί ότι σε περίπτωση απόλυσης η αποζημίωση θα προέκυπτε με βάση τον αρχικό μισθό – κάτι που έγινε – εκκρεμούν όμως 22 ημέρες άδειας για το 2014 – τι δικαιούμαι ? μέρχρι πότε θα πρέπει να καταβληθεί η αποζημίωση αδείας και με βάση τον αρχικό ή τον τροποποιημένο μισθό ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • admin

   Εάν δεν υπήρχε για την άδεια ειδικός όρος, με τον τελευταίο μισθό.
   Κανονικά καταβάλλεται άμεσα με την απόλυση, αλλά δεν προσβάλει το κύρος αυτής.

Leave a Reply

  

  

  


− 3 = six