Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Δώρο Πάσχα

Πρόγραμμα υπολογισμού για το Δώρο Πάσχα για όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό

Μισθός σε EUR
το ύψος του μηνιαίου μισθού που λαμβάνετε
Ημερολογιακές Ημέρες απασχόλησης από 01-Ιαν έως 30-Απρ πόσες ημερολογιακές ημέρες εργασθήκατε στο ίδιο έτος,από 01-Ιανουαρίου έως 30-Απριλίου για παράδειγμα, από 01-01-2012 έως 20-01-2012 είναι 20 ημερολογιακές ημέρες
Δώρο Πάσχα Το Δώρο Πάσχα που δικαιούστε να λάβετε
Προσοχή: να αποφεύγεται τη λειτουργία των προγραμμάτων με παλαιές εκδόσεις του explorer, και να προτιμάτε mozilla ή chrome.
Επίσης, όταν καταχωρείτε δεκαδικά να βάζετε τελεία (.) και όχι κόμμα(,)

καθαρισμός πίνακα

Βοηθητικό πρόγραμμα για τον υπολογισμό των ημερολογιακών ημερών

Πρόγραμμα υπολογισμού για το Δώρο Πάσχα για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο

Ημερομίσθιο σε EUR
το ύψος του ημερομισθίου που λαμβάνετε
Εργάσιμες Ημέρες απασχόλησης από 01-Ιαν έως 30-Απρ πόσες Εργάσιμες ημέρες εργασθήκατε στο ίδιο έτος,από 01-Ιανουαρίου έως 30-Απριλίου (όχι ημερολογιακές ημέρες αλλά πραγματικές)
Δώρο Πάσχα Το Δώρο Πάσχα που δικαιούστε να λάβετε
Προσοχή: να αποφεύγεται τη λειτουργία των προγραμμάτων με παλαιές εκδόσεις του explorer, και να προτιμάτε mozilla ή chrome.
Επίσης, όταν καταχωρείτε δεκαδικά να βάζετε τελεία (.) και όχι κόμμα(,)

Νομοθετικό καθεστώς:  Υ.Α. 19040/81

Δικαιούχοι :  όλοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας

Εξαιρέσεις :

 • Οικοδόμοι, το λαμβάνουν από το ένσημο και όχι από τον εργοδότη άμεσα.
 • Σπουδαστές ΤΕΙ (Απόφ. Ε5/1797/1986 των Υπ. Εθνικής Παιδείας – Θρησκευμάτων και Εργασίας)

Τρόπος Υπολογισμού  (αναλογία περιόδου 01-Ιανουαρίου έως και 30-Απριλίου)

Για ολόκληρο (με προσαύξηση 4,1666%)

Για Μισθωτούς: ½ μισθός         (που αμείβονται με μισθό ας μην έχουν την ιδιότητα του υπαλλήλου)

Για Εργάτες : 15 ημερομίσθια     (που αμείβονται με ημερομίσθιο)

Για όσους:

 • Δεν έχουν εργαστεί όλο το διάστημα
 • Έχουν λάβει άδεια άνευ αποδοχών
 • Έχουν λάβει το εξάμηνο του ΟΑΕΔ
 • Έχουν λάβει αναρρωτική άδεια για τις ημέρες που λάμβαναν επίδομα ασθενείας

Ενώ υπολογίζονται: η άδεια τοκετού και λοχείας, οι σπουδαστικές άδειες εξετάσεων και η ειδική με γνωμάτευση ιατρού άδεια λουτροθεραπείας

Λαμβάνουν αναλογία του Δώρου Πάσχα για τις ημέρες που απασχολήθηκαν από 01-Ιανουαρίου έως 30-Απριλίου ως εξής:

Για μισθωτούς :Μισθός Χ ημερολογιακές ημέρες / 240 (8/15/2) Χ 1,04166

Για ημερομίσθιους :  Ημερομίσθιο Χ εργάσιμες ημέρες / 6,5 Χ 1,04166

Βάση υπολογισμού : Οι τακτικές αποδοχές 15 ημέρες πριν το Πάσχα.(Τακτικές αποδοχές = αποδοχές + επίδομα άδειας + επίδομα ισολογισμού + υπερωρίες, Κυριακές κτλ που πραγματοποιούνται σε μόνιμη βάση)

Δήλη ημερομηνία καταβολής:  Έως τη Μεγάλη Τετάρτη και σε κάθε περίπτωση όχι μετά από τις 30-Απριλίου

Σημειώνεται ότι:

Εκ περιτροπής απασχολούμενοι:  ως αναλογία ημερομίσθιων

Μειωμένη απασχόληση: ως μισθωτούς απλά ο μισθός είναι ο μειωμένος

Για ωρομίσθιους: απλά αποδοχές από 01-Ιανουαρίου έως 30-Απριλίου / 8 Χ 1,04166

31 comments to Δώρο Πάσχα

 • Kalliopi

  Καλημέρα. Χαίρομαι που σας βρήκα γιατί είμαι πολύ μπερδεμένη… Είμαι μισθωτή με μισθό 1.017,96. Ως τις 10/3/’14 βρισκόμουν σε άδεια κυοφορίας-λοχείας. Από τις 11/3 και μετά ύστερα από συνεννόηση με τον εργοδότη μου λαμβάνω την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια αλλά ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. Το δώρο Πάσχα που μου κατέβαλε ήταν 254,54. Κι εδώ ξεκινάνε οι ερωτήσεις μου…
  1. Υπάρχει ένα υπόλοιπο 166,11 από το δώρο το οποίο το δικαιούμαι ή όχι;; (η συμφωνία μας είναι να μη πάρω μισθό για τους 3 1/2 μήνες που διαρκεί η ισόχρονη άδεια, αλλά με τα δώρα δεν ξέρω πώς υπολογίζονται και τι δικαιούμαι). Αν δεν έπαιρνα την ισόχρονη θα ήμουν τώρα στο 6μηνο του ΟΑΕΔ, οπότε θα έπαιρνα το δώρο από τον ΟΑΕΔ ολόκληρο;
  2. Μόλις τελειώσει η ισόχρονη παίρνω τον ένα μήνα της κανονικής μου άδειας(24/6-23/7). Τι επίδομα άδειας δικαιούμαι;
  3. Στη συνέχεια ξεκινάω το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Το δώρο Χριστουγέννων το παίρνω από ΟΑΕΔ κι αν ναι υπολογίζεται βάση του βασικού μισθού; (μου είπαν από ΟΑΕΔ ότι θα παίρνω τον βασικό μισθό για το 6μηνο, δλδ 515 ευρώ)
  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.. Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά αποφάσισα να μείνω ένα χρόνο με το παιδάκι μου και τα εργασιακά με έχουν λίγο πελαγώσει.

  • admin

   Η ισόχρονη άδεια είναι με αποδοχές.
   Από το εξάμηνο του ΟΑΕΔ θα λάβετε επίδομα αδείας. Ο εργοδότης θα σας συμπληρώσει το ποσό μέχρι το μισό μισθό.
   Από το εξάμηνο του ΟΑΕΔ θα λάβετε δώρο Χριστουγέννων. Στο υπολογισμό θα αφαιρέσετε την περίοδο τους 6 μήνες (στο επίδομα αφαιρέθηκε το ποσό).

 • christos

  ειμαι εργαζομενος σε κατασκευαστικη ως εργατοτεχνιτης με βαρεα οικοδομικα ενσημα απο 17-2-2014 .πώς θα υπολογισω το δωρο πασχα που δικαιουμαι?για να βοηθησω λιγο, ως 30 απριλιου θα εχω περιπου 75-80 ημεριμισθια !!! υπαρχει καποιος συντελεστης ,καποιο ποσοστο επι του ημερομισθιου για να το υπολογισω? ευχαριστω !!!

 • NIKOS

  Καλησπέρα, εργάζομαι από 12/12/2013 σε μία κατασκευαστική εταιρεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται κάθε μήνα. Η σύμβαση μου τελειώνει 24/4/2013. Ο μεικτός μισθός είναι 1380 Ε ενώ ο καθαρός 1000. Θα μπορούσατε να μου πείτε πόσα χρήματα δικαιούμαι για δώρο Πάσχα?Ευχαριστώ

  • admin

   Υπολογίστε στους υπαλλήλους με το μισθό σας και βάλτε 114 ημερολογιακές ημέρες.

 • Καλησπέρα
  Έχω κάρτα ανεργίας 2, 5 χρόνια και έχω κλείσει τα 30 δικαιούμαι δώρο Πάσχα από τον οαεδ?

 • μαργαριτα

  καλημερα,εργαζομαι στην επιχειρηση απο το 2010 και απο το νοεμβριο του 2013 λογω επαποιλουμενης εγκυμοσυνης περνω αναρωτικες αδειες.Στις 25/3/2014 μπηκα στην κανονικη μου αδεια για να γεννησω(56 ημερες αδεια τοκετου).Ο εργοδοτης μου με εχει πληρωσει μονο για το μηνα νοεμβριο και ενα μερος της αδειας χριστουγεννων.απο τοτε δεν εχω παρει λεφτα ποτε απο αυτον μονο απο το ικα.δωρο πασχα δικαιουμαι;να σημειωσω οτι εργαζομαι τετραωρη με συμβαση αοριστου χρονου 6 ημερες την εβδομαδα.περνω και απο το ικα δωρο πασχα λογω εγκυμοσυνης.ευχαριστω

  • admin

   Θα πρέπει να πάρετε μία αναλογία του Δώρου Πάσχα από τον εργοδότη για 36 ημερολογιακές ημέρες, καθώς η επίσημη άδεια τοκετού και λοχείας δεν αφαιρείται από τα Δώρα Εορτών.

 • Ρουλα

  Καλησπερα σας, απο 06/02/2013 ειμαι στο εξσμηνο του οαεδ.
  Τον ιανουαριο ημουν σε αδεια λοχειας.
  Δικαιουμαι δωρο πασχα;; Και αν απο που;;

  Ευχαριστω

 • pantelis

  Καλησπερα εργαζομουν σε μια εταιρια απο 17/4/13 εως 7/2/14 τι δικαιουμαι σε δωρο πασχα?το ποσο του πινακα ηταν μικρο ισχυει?

  • admin

   Υπολογίστε ξεχωριστά για τα δύο έτη με το πρόγραμμα. 17-04 έως 30-04-2013 και 01-01 έως 07-02-2014

 • Χρήστος

  Χαίρεται. Είμαι μισθωτός με μισθό 1700€. δουλεύω αρκετές ώρες υπερωρίας ή υπερεργασίας καθώς και Σαββατοκύριακα, ανάλογα με την ζήτηση. Επίσης εργάζομαι και εκτός έδρας κάποιες φορές για τις οποίες παίρνω επιπλέον χρήματα. όλα πληρώνονται νόμιμα. όπως καταλαβαίνετε, ο μισθός μου δεν είναι σταθερός κάθε μήνα και έχει αρκετές προσαυξήσεις γιατί εξαρτάται απ το πόσες μέρες θα βρίσκομαι εκτός και το πόσες υπερωρίες θα εργαστώ. Πως θα υπολογίσω το δώρο του Πάσχα; σε ποιο ποσό αντιστοιχεί το 1/2 του μισθού;

  • admin

   Στις τακτικές αποδοχές. Εάν οι υπερωρίες και τα λοιπά είναι σταθερά τότε πάνω στο σύνολο. Εάν είναι έκτακτα δεν λαμβάνονται υπόψη.

 • ελενη

  Ο υπολογισμός των δώρων γίνεται με βάση τις μικτές ή καθαρές αποδοχές; Ευχαριστώ

  • admin

   Βάσει των μικτών αποδοχών, αλλά μετά γίνονται οι ανάλογες κρατήσεις. Εάν δηλαδή κάποιος βάλει στα προγράμματα καθαρό μισθό, θα έχει εκτίμηση του καθαρού μισθού.

 • Ανά 8 ημερολογιακές ημέρες εργασίας, δεν μου αναλογεί ένα ημερομίσθιο στο δώρο του Πάσχα εφόσον το δικαιούμαι?

  • admin

   Για τους εργάτες υπολογίζεται κάπως έτσι. Για τους υπαλλήλους είναι κάθε 9,6 ημερολογιακές ημέρες 1.

 • Απασχολώ οικιακή βοηθό με 830 ε μηνιαίως για πλήεη απασχόληση. Είμαι υποχρεωμένη να καταβάλω δώρα?

  • admin

   Δεν εξαιρείται η εργασιακή σχέση αυτή από τη καταβολή δώρων εορτών. Εφόσον ο μισθός είναι μεγαλύτερος από τα νόμιμα ελάχιστα, μπορείτε να κάνετε συμφωνία να ενσωματώνονται εκεί τα δώρα. Θα πρέπει όμως να μπορείτε να το αποδείξετε, και στις αποδείξεις μισθοδοσίας να εμφανίζεται η καταβολή αυτή.

 • ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΟΔΙΕ (ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ) ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Δ.ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ Η ΟΧΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ!!!!!!!!!!!

  • admin

   Εφόσον αμείβεστε με το δημόσιο μισθολόγιο δεν δικαιούστε. Άλλως πρέπει να πάρετε.

 • Spyros

  Καλησπέρα,
  απασχολώ 2 οικιακές βοηθούς με ωρομίσθιο και ενδίδω 2 εργόσημα. Η μια έχει αμοιβή 350 Ε/μήνα (εργασία 2 φοτές την εβδομάδα) και η δεύτερη 500 Ε (εργόσημο) με εργασία 4 φορές την εβδομάδα. Στην δεύτερη συμπληρώνω επιπλέον αν εργασθεί περισσότερο
  1. το επιπλέον ποσό πρέπει να είναι με τη μορφή εργοσήμου? ποιο όριο είναι ανεκτό? (μου ζητά μόνο 500 εργόσημο)
  2. Για το δώρο Πάσχα κλπ. πρέπει υποθέτω να εκδοθεί εργόσημο (?), υπολογίζω τα καθαρά ή τις συνολικές αποδοχές για το δώρο?
  3. Αν υπάρχει υπερεγασία και οι συνολικές ακαθάριστες αποδοχές ήταν 4000 Ε. από 01.01.-30.04 είναι σωστό που υπολογίζω 480Ε. (καθαρές αποδοχές ή συνολικά σαν εργόσημο?
  Σας ευχαριστώ
  Σ.Ρ.

  • admin

   Το εργόσημο δεν έχει από όσο γνωρίζουμε ειδικά εργόσημα για τα δώρα. Εσείς αγοράζεται εργόσημο και το δίνεται για ότι θέλετε (μισθό, δώρο, επίδομα)
   Η ασφάλιση ούτως ή άλλως πάει σύμφωνα με την αξία αυτού και δεν εξετάζει το σκοπό.

 • ΘΑΝΑΣΗΣ

  Στον υπολογισμό του Δ.Π. για αμειβόμενους με ημερομίσθιο ποιες ημέρες πρέπει να βάλουμε αυτές που εργαστήκαμε ή τις ημέρες ασφάλισης;
  Εργάζομαι 5ήμερο και κατά το χρονικό διάστημα από 1/1 – 30/4 θα συμπληρώσω εργάσιμες ημέρες 22+20+19+22=83 ημέρες.
  Δηλαδή δεν έχω απουσιάσει από την εργασία μου ούτε μία μέρα.

  Ποιο είναι το Δ.Π. που πρέπει να πάρω;

  Βάζοντας στο πρόγραμμα 83 ημέρες μου βγάζει 618,24 ευρώ.

  Το ημερομίσθιο μου είναι 46,48 επι 15 ημερομίσθια είναι 697,2 συν την προσαύξηση 4,16666% που λέτε αλλά δεν καταλαβαίνω που μπένει.
  Μπορείται σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι δεν γίνεται σωστά;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  Θανάσης.

  • admin

   Τα προγράμματα αναφέρουν:
   Σε όσους αμείβονται με μισθό να καταχωρηθούν οι ημερολογιακές ημέρες, άρα για περίοδο 01-Ιαν έως 30-Απριλ 120 ήμερες (υπολογίζει το μέγιστο 12,5 ημερομίσθια).
   Σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο να καταχωρηθούν οι εργάσιμες ημέρες, (υπολογίζει το μέγιστο 15 ημερομίσθια).

 • Lena S.

  Καλημέρα και συγχαρητήρια για την εξαιρετική πληροφόρηση που παρέχετε.
  Είμαι νέα στα θέματα μισθοδοσίας και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής σχετικά με το πως υπολογίζουμε ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:

  α)Υπάλληλος με πλήρη απασχόληση από 01/01/2013 έως 17/02/2013(μισθός 1502€) και από 18/02/2013 έως 30/04/2013 με εκ περιτροπής(4 ήμερες την εβδομάδα επί 8 ώρες την ήμερα, μισθός 1201,60€).

  β)Υπάλληλος με πρόσληψη με μειωμένη απασχόληση,3 ήμερες την εβδομάδα επί 7 ώρες την ημέρα. μισθός 621,60€
  γ) Ημερομίσθιος με πρόσληψη εκ περιτροπής,4 ήμερες την εβδομάδα επί 8 ώρες την ήμερα.
  Σας ευχαριστώ

  • admin

   α) Θολό τοπίο. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου εργασίας θα υπολογίσετε για κάθε περίοδο διαφορετικό Δώρο. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου με την αμοιβή 15 ημέρες πριν το Πάσχα.
   β) Αφού αμείβεται με μισθό, χρησιμοποιήστε το απλό πρόγραμμα των μισθωτών.
   γ) κάθε 6,5 πραγματικά 1 ημερομίσθιο (πραγματικό 8 ωρών)
   Εδώ έχει σημασία ο τρόπος αμοιβής και όχι η ιδιότητα όπως στην αποζημίωση απόλυσης.

 • Athanasia

  καλημερα
  ημουν απο 1/01/13 εως 7/04/13 με μικτο μισθο 914
  απο 8/04/13 εως και σημερα με εργασια εκπεριτροπης 3 μερες 8ωρο
  καταλαβα οτι πρπεπει να υπολογισω με το δυο προγραμματα που εχετε το καθε διαστημα
  η ερωτηση ειναι στο πεδιο που ζηταει μισθο και ημερομισθιο βαζω καθαρα η μικτα?
  ευχαριστω

  • admin

   Μικτά για να σας εξάγει με ακρίβεια το μικτό αποτέλεσμα.
   Εάν βάλετε καθαρά θα έχετε μία εκτίμηση των καθαρών.

Leave a Reply

  

  

  


7 × eight =