Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Αργίες υποχρεωτικές και λοιπές

2017 : Κυριακές ανοιχτά : 17, 24, 31 Δεκεμβρίου   (Εγ. Υπουργείου Εργασίας 58201/2017)

 • 26η Δεκεμβρίου (η επόμενη των Χριστουγέννων) Υ.Α. 59635/1063/13-12-2017

Αργίες:         (ΒΔ 748/66).

 • 15η  Αυγούστου
 • 25η  Μαρτίου
 • 25η  Δεκεμβρίου (η ημέρα των Χριστουγέννων)
 • 26η  Δεκεμβρίου (η επόμενη των Χριστουγέννων) (Υ.Α. 59635/1063/10-12-2017)
 • Η Δευτέρα του Πάσχα
 • 1η Μαΐου (Πρωτομαγιά) κηρύσσεται με Υπουργική Απόφαση (ΑΝ 380/68)
 • 28η Οκτωβρίου προαιρετική αργία

 

Αποτέλεσμα : Απαγόρευση απασχόλησης μισθωτών.

 

Εξαιρέσεις :

Οι απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις που νομίμως λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες  (Ταβέρνες, επισιτιστικά, ξενοδοχεία, συγκοινωνίες κτλ.)

 

Αποδοχές – απολαβές :

Σε περίπτωση μη απασχόλησης

Μισθωτοί :  Θα λάβουν το μισθό τους κανονικά σαν να απασχολούταν

Ημερομίσθιοι : Θα λάβουν το ημερομίσθιο σαν να απασχολούνταν

 

Εφόσον η ημέρα συμπίπτει με Κυριακή και δεν απασχοληθούν

Μισθωτοί :  Θα λάβουν το μισθό τους (σαν να μην υπάρχει η αργία)

Ημερομίσθιοι : Θα λάβουν ένα επιπλέον ημερομίσθιο

(ΑΠ 303/61, 323/62) (έγγρ. Υπουργείου Εργασίας α.π. 2797/1999 & 3019/2001)

 

Σε περίπτωση απασχόλησης

Μισθωτοί :  Θα λάβουν το μισθό τους κανονικά + το 75% ενός ημερομισθίου

Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν λειτουργεί αργίες δίνεται + ένα ημερομίσθιο

(δηλαδή οι εξαιρέσεις όπως Ταβέρνες, ξενοδοχεία κτλ δεν το λαμβάνουν).

Ημερομίσθιοι : Θα λάβουν 1 ημερομίσθιο με προσαύξηση 75%

 

Εφόσον η ημέρα συμπίπτει με Κυριακή και απασχοληθούν

Μισθωτοί :  Θα λάβουν το μισθό τους κανονικά + 1 ημερομίσθιο (ή Ρεπό) με προσαύξηση 75%

Ημερομίσθιοι : Θα λάβουν ένα επιπλέον ημερομίσθιο με προσαύξηση 75% + Ρεπό.

 

 

 

17 comments to Αργίες υποχρεωτικές και λοιπές

 • Zeta

  Καλησπέρα. Η επιχείρηση που εργάζομαι παραμένει κλειστή σε όλες τις προαιρετικές και κατ’έθιμον αργίες. Οι ημέρες αυτές θεωρούνται ως ημέρες άδειας για τον εργαζόμενο?

 • Αφροδίτη

  Καλημέρα,
  επιχείρηση επισιτιστικού τομέα (καφέ), λειτουργεί και τις ημέρες των κατ’έθιμον αργιών. Για τις συγκεκριμένες ημέρες, η αμοιβή του προσωπικού (με ημερομίσθιο) θα είναι ίδια με τις κανονικές ημέρες ή προσαυξημένη κατά 75%, όπως στις λοιπές αργίες;
  Ευχαριστώ.

  • admin

   Εφόσον για αυτές τις ημέρες προβλέπεται προσαύξηση, ή υπάρχει συνήθεια να δίνεται προσαύξηση.

 • Marianna

  Γεια σας και χρόνια πολλά,
  επιτρέπεται να πέφτει ρεπό σε αργία ;

 • Kwstas

  Καλησπέρα
  Θα ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ισχύει ακόμα ότι είναι μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων (καθώς ότι πλέον έχουν καταργιθεί οι περισσότερες ΣΣΕ)ή πλεον ισχύει για όλες τις εταιρείες;

  Ευχαριστώ πολύ

  • admin

   Ισχύει για τις εταιρίες που δεσμεύονται από κάποια συλλογική σύμβαση. Για τις υπόλοιπες, εφόσον έκλειναν κάθε έτος μπορεί να θεωρηθεί αφού δίνεται τόσα έτη και αφού το Υπουργείο εργασίας με έγγραφό του πήρε θέση ότι τα θεσμικά ισχύουν, άρα για τους παλαιούς εργαζόμενους να πρέπει να θεωρηθεί αργία(απλή υπόθεση). Για τους νέους που δεν δεσμεύει κάποια ΣΣΕ δεν είναι αργία.

 • καλησπερα, μπορειτε να μας πειτε τι γινεται και με κατ’εθιμον αργιες οπως πρωτοχρονια, θεοφανεια, καθαρα δευτερα, μεγ παρασκευη, αγιου πνευματος. δουλευουμε κανονικα?? αν ναι πως πληρωνομαστε? και αν οχι χρεωνομαστε αδεια??
  ευχαριστω

  • admin

   Κατά την άποψή μας οι όλες μεταβολές δεν έχουν επηρεάσει το θέμα. Όσες δηλαδή επιχειρήσεις συνήθιζαν να κλείνουν τα προηγούμενα έτη, πρέπει να κλείσουν και φέτος.

 • maria

  Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΙΑΣ Κ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ.Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΕΧΤΡΑ ή ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ.

 • Ευχαριστω αν και απογοητευτικα απο την απαντηση…

 • οταν εργαζεσαι σαν φυλακας με εξαημερη εργασια και οι μερες που εργαζεσαι αλλα και τα ρεπο γινονται με κυλιομενο ωραριο,αν ενα ημερισιο ρεπο συμπιπτει με μια αργια π.χ.25 Μαρτιου και ειναι καθημερινη,τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?Περνω απλως το ρεπο μου και η αργια χανεται?Ή μπορω να βαλω το ρεπο μου σε καποια αλλη μερα μεσα στον μηνα και εκεινη η μερα να πιαστει σαν αργια? Πεστε μου σας παρακαλω.

  • admin

   Εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη ακολουθία, και είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι αυτή την εβδομάδα θα έχετε ρεπό Δευτέρα, την επόμενη Τρίτη, τη μεθεπόμενη Τετάρτη κτλ τότε το Ρεπό χάνεται. Εφόσον ο εργοδότης καθορίζει άτακτα τα Ρεπό, τότε είναι καταχρηστικό να σας ορίσει την αργία ρεπό.

 • MARIA

  Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 24/12/12 ΕΩΣ ΚΑΙ 01/01/13. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΔΕΙΑΣ.Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ!!! Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΘΕΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Κ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΣΘΙΑ?

  • admin

   Από τη στιγμή που είναι ευθύνη της επιχείρησης να κλείσει, εσείς δεν το γνωρίζατε, και δεν έχετε σκοπίμως εξαντλήσει την κανονική σας άδεια, τότε υπάρχει υπερημερία του εργοδότη και δικαιούστε όχι μόνο τις αργίες, αλλά και τις λοιπές ημέρες.

Leave a Reply

  

  

  


+ three = 7