Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Η θέση εργασίας περιλάμβανε και παροχή ερωτικών υπηρεσιών (νομοθεσία περί καταγγελίας)

Σύμφωνα με καταγγελία που εστάλη στο http://ergatika.gr/, ενώ αγγελία ανέφερε ότι «ζητείται γραμματέας γενικής διεύθυνσης», όταν υποψήφια εργαζόμενη απέστειλε αίτηση για την θέση, ο εργοδότης της απάντησε τα εξής:
«…ζητάω ιδιαιτέρα γραμματέα με πολύ καλά μηνιαία χρήματα διότι εκτός των γραμματειακών καθηκόντων της θα μου προσφέρει και την ερωτική παρέα της επίσης. Άρα θα πρέπει να είναι απελευθερωμένη και χωρίς αναστολές και κωλύματα. …».
Γεγονός το οποίο καταδεικνύει πως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας δεν πιέζουν απλά τους μισθούς προς τα κάτω, αλλά γενικά μειώνουν τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων. Τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και για το λόγο αυτό, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ενήμεροι της κείμενης νομοθεσίας και όπου συναντάνε παρόμοιες καταστάσεις, μπορούν να απευθύνονται στο Συνήγορο του Πολίτη, είτε στο αρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας (το οποίο θα ενημερώσει υπηρεσιακά το Συνήγορο του Πολίτη).

Η κείμενη νομοθεσία (Ν. 3896/10 Άρθρο 25):
«Φορέας παρακολούθησης και προώθησης της εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών (Άρθρο 20 της Οδηγίας)
1. Φορέας για την παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος νόμου ορίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη
….
10. Καταγγελίες ή πληροφορίες που περιέρχονται σε δημόσια αρχή σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος νόμου διαβιβάζονται από αυτήν στο Συνήγορο του Πολίτη. Όσον αφορά το πεδίο αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι κατά τόπο Επιθεωρήσεις Εργασίας επιλαμβάνονται των παραπάνω καταγγελιών και ενημερώνουν άμεσα το Συνήγορο του Πολίτη, έχουν δε την υποχρέωση να του υποβάλουν τα αποτελέσματα των ενεργειών αρμοδιότητάς τους, επιφυλασσομένης, σε κάθε περίπτωση, της αρμοδιότητας του Συνηγόρου του Πολίτη προς ιδίαν έρευνα
και διαμόρφωση του τελικού πορίσματος επί της καταγγελίας.»

http://ergatika.gr/

Leave a Reply

  

  

  


5 × three =