Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Νέος νόμος 4144/2013 περί θεμάτων εργατικών, ΟΑΕΔ κτλ

Έλαβε ΦΕΚ ο νέος νόμος με θέματα που άπτονται της εργατικής νομοθεσίας, του ΟΑΕΔ και λοιπών θεμάτων.
«Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνικής Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Πατήστε εδώ για το νόμο 4144/2013

Κυριότερα σημεία:

  • Μείωση του ελάχιστου πρόστιμου Σ.ΕΠ.Ε. από 500€ σε 300€
  • Πρόστιμο 3000€ για κάθε ανασφάλιστο επιδοτούμενο άνεργο (5000€ εάν έχει απολυθεί από τον ίδιο εργοδότη) (αρ.19)
  • Νέο καθεστώς υπερωριών (καταχώριση πριν τη πραγματοποίησή τους σε αθεώρητο βιβλίο, επίδειξη κατά τον έλεγχο, ενημέρωση ανά μήνα για τις πραγματοποιηθείσες υπερωρίες) (αρ. 80) πατήστε εδώ για περισσότερα σχετικά με τις Υπερωρίες
  • Ελέγχους πραγματοποιούν πλέον και οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (αρ. 15)

3 comments to Νέος νόμος 4144/2013 περί θεμάτων εργατικών, ΟΑΕΔ κτλ

  • chris

    Καλησπέρα, η τήρηση του βιβλίου υπερωριών είναι υποχρεωτική έστω και αν δεν υπάρχουν υπερωρίες, και πιο συγκεκριμένα αν δεν μπορούν να υπάρχουν ( μη πενθήμερη εργασία , μερική απασχόληση , και κάτω απο 20 ώρες εργασία την εβδόμαδα?)

  • […] Πάνω από 10.000 € θα είναι το πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο που θα βρίσκεται από τους ελέγχους των αρμόδιων Υπηρεσιών. Η νέα Υπουργική Απόφαση σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα μισθών, καταστά πλέον την αδήλωτη εργασία ως μη ελκυστική και οι εργοδότες θα πρέπει να σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά τη παραβατικότητα στο τομέα αυτό.  Κατά την άποψη του ergatika.gr, το πρόστιμο ισοδυναμεί με 41 μήνες εργασίας πλήρης απασχόλησης (40 ωρών εβδομαδια ίας εργασίας) ή 82 μήνες μειωμένης απασχόλησης (20 ωρών). Εάν συμπεριληφθεί και το πρόστιμο από το ΙΚΑ, οι προσαυξήσεις για την εκπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και το πρόστιμο από την εκπρόθεσμη κατάθεση την αναγγελίας πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, η αναλογία είναι πολύ μεγαλύτερη. Επίσης θα πρέπει να γίνει υπενθύμιση, ότι το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο που λαμβάνει επίδομα ανεργίας είναι από 3.000 έως 5.000 € (ν.4144/2013). […]

Leave a Reply

  

  

  


three + 8 =