Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

Άμεσα μεταβιβάζεται η Αγροτική Τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι καθώς ενώ μισθολογικά δεν διαφέρουν σημαντικά οι μισθοί τους από αυτούς της Τράπεζας Πειραιώς,
δεν γνωρίζουν τι εργασιακό κλίμα θα συναντήσουν, τι καθεστώς ισχύει με τις υπερωρίες, τις κανονικές άδειες κτλ.

Επίσης φοβούνται μήπως μέρος αυτών απολυθεί, ή εξαναγκαστεί σε παραίτηση μέσω μεταθέσεων κτλ.

Πρόγραμμα υπολογισμού Αποζημίωσης

Για να υπολογίσετε την Αποζημίωση Απόλυσης που δικαιούστε ως Τραπεζοϋπάλληλος: πρόγραμμα αποζημίωσης απόλυσης

σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία του εργατικού δικαίου, ο νέος εργοδότης αναλαμβάνει τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως αυτά απορρέουν από την αρχική εργασιακή σχέση. Βασική προϋπόθεση για τη μεταβίβαση επιχείρησης αποτελεί “η διαδικασία της ενημέρωσης και της διαβούλευσης”. Εφόσον δεν τηρηθεί η διαδικασία αυτή μπορεί να προσβληθεί ακόμα και το κύρος της μεταβίβασης. Επίσης μπορεί να κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια η αξίωση αποζημίωσης λόγω προσβολής της προσωπικότητας των εργαζομένων.
Για πληροφορίες για τη διαδικασία της Ενημέρωσης και Διαβούλευσης: Πατήστε εδώ
(Είμαστε στη διάθεση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ να τους βοηθήσουμε (εντελώς ανιδιοτελώς), αφού έχουμε εκπονήσει ειδική μελέτη στη διαδικασία αυτή)

Σημειώνεται ότι οι Υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας είναι από τους καλύτερους στον Τραπεζικό χώρο,
καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει με αυστηρότατους γραπτούς διαγωνισμούς και κατέχουν πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους.

Επίσης ανακοινώθηκε διαχωρισμός της Αγροτικής Τράπεζας σε καλό και κακό κομμάτι.

Από λειτουργικής άποψης η ΑΤΕ χορηγούσε δάνεια με τους αυστηρότερους όρους της αγοράς,
και όλοι μας έχουμε παράδειγμα που ενώ για το ίδιο σπίτι και την ίδια υποθήκη, μία άλλη τράπεζα χορηγούσε ένα Α ποσό,
η ΑΤΕ χορηγούσε περίπου το 70% του ποσού αυτού. Θέμα που τότε όλοι μας γκρινιάζαμε, αλλά σήμερα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαν.

Ως κακό κομμάτι αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος της συνεδρίασης 4/27.7.2012 της Επιτροπής Μέτρων Εξυγιανσης:

Όλες οι αξιώσεις και υποχρεώσεις της «Αγροτική» έναντι τρίτων, περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων της «Αγροτική», για καταβολή αποζημίωσης από οποιαδήποτε (συμβατική ή εξωσυμβατική) αιτία, για καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, καθώς και για απόδοση αδικαιολόγητου πλουτισμού,
εφόσον συνδέονται με τα μη μεταβιβαζόμενα στοιχεία
Υποχρεώσεις προς μετόχους,
Οι εταιρίες ABG Finance, η leasing, η ΑΤΕ τεχνική πληροφορική, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η Δωδώνη, η ΑΤΕxcelixi, η ΣΕΚΑΠ και η ΑΤΕ διαφημιστική, η ΕΛΒΙΖ.

κτλ κτλ.

196 comments to Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

 • πρωην υπαλληλος ΑΤΕ

  ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ Ν.1387/1983 ΠΕΡΙ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕ.ΠΕ.Α)ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κ.Λ.Π. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ?
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ?
  ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΠΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ?
  ΕΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • admin

   Χαίρομαι να μιλάμε για νόμους. Καλά έκανες και το έψαξες. Ότι άλλο βρεις, και ας το θεωρείς ασήμαντο στείλε το να το συζητήσουμε. Κανένας μας δεν είναι ειδήμονας, απόψεις ανταλλάσσουμε.
   Η άποψη μου:
   Ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων, είναι του 1983. και αναφέρεται στο γεγονός να μην κηρυχθούν οι απολύσεις άκυρες. και αναφέρει ότι ακολουθείτε ειδική διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης, δηλαδή πιο σύντομη.
   Ο νόμος 240/2006 είναι το γενικό πλαίσιο, και δεν αναφέρεται σε κάποιο επιμέρους ειδικό θέμα. Αλλά, σε κάθε κρίσιμη ενέργεια και απόφαση της επιχείρησης. Ποια ενέργεια είναι πιο κρίσιμη από τη διάλυση της επιχείρησης;

   Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα που λες. Περίμενα να έχουν σταλεί ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα χαρτιά (της απόλυσης κτλ), αλλά η Πειραιώς για να τονίσει ότι δεν υφίσταται μεταβίβαση επιχείρησης, απλός σας έγραψε ένα προοίμιο.

 • Υπάλληλος ΑΤΕ

  Οι συμβάσεις πρέπει να υπογραφούν μέχρι την Παρασκευή και ο Σύλλογος το μόνο που μας αναφέρει είναι να μην παραλάβουμε και να μην υπογράψουμε τίποτα…χωρίς καμία άλλη ενημέρωση απλά λέγωντας ότι όποιος υπογράψει θα διαγραφεί άμεσα από τον σύλλογο τον όποιο και πληρώνουμε αδρά κάθε μήνα. Με όσους έχω μιλήσει μου αναφέρουν ότι θα περιμενουν αλλά όταν έρθει η ώρα θα υπογράψουν. Αυτό σημαίνει ότι διεκδικήσει ο Σύλλογος (εάν τα καταφέρει) εκ των υστέρων θα ισχύει μόνο για τα μέλη ή για όλους τους υπαλλήλους? Η πίεση είναι μεγάλη και ο χρόνος περιορισμένος.
  Ευχαριστώ.

  • admin

   Έχω δικά μου άτομα που είναι συνάδελφοί σας και δεν τολμώ καν να τους συμβουλέψω. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και κρίσιμη.

   Θα πρέπει να απαιτήσετε από το σύλλογο μέσω της ιστοσελίδας (ή άλλου τρόπου)να σας παρέχει συνεχή ενημέρωση.
   Θα πρέπει να απαιτήσετε να ενημερωθείτε για τι “λίστα” με τις διεκδικήσεις.
   Συνήθως, για να γίνει απεργία, βγάζει ένας σύλλογος ανακοίνωση, ενημερώνει αναλυτικά για τα θέματα που θα γίνει η απεργία, και ζητάει από τους συναδέλφους τη στήριξη.
   Ξεκινήσατε απεργία τόσες ημέρες. Θέλω κάποιος να μου αναφέρει το τι διεκδικεί ο σύλλογος, ιεραρχικά. Ποια ζητήματα θεωρεί σημαντικότερα, ποια θεωρεί ότι μπορούν να θυσιαστούν για κάποια άλλα, ποια είναι τα εναλλακτικά σενάρια, ποια είναι τα όπλα διαπραγμάτευσης.
   Πρέπει να ασκήσετε πίεση να ενημερώνεστε για κάθε κίνηση.
   π.χ. “Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Χ. του θέσαμε τη λίστα με τις διεκδικήσεις μας, ιεραρχικά, και μας είπε.
   Στο ζήτημα 1ο γίνεται. Στο ζήτημα 2ο ίσως, Στο ζήτημα 3ο όχι. Αύριο έχουμε συνάντηση με το Ψ κτλ κτλ. Εκτιμούμε αυτό και αυτό.
   Προέκυψε αυτό το νέο θέμα.” Να σας ζητείται συνεχώς η άποψή σας, οι προτάσεις σας, οι ιδέες σας.
   Ζητήστε το! Απαιτήστε το!

 • ipallilos ate

  pos mporei kapoios na ipograpsei me epifilaxi ?de tha mas poun meta oti otan aroume tis epifilaxeis tha mas proslavoune?

  • admin

   Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή να σας πιέσουν να αφαιρέσετε τις επιφυλάξεις κατά της Πειραιώς.

 • πρωην υπαλληλος ΑΤΕ

  Λετε παραπανω πως μπορουμε να προσβαλλουμε το κυρος της απολυσης αφου εχουμε προσληφθει μεσω ΑΣΕΠ
  Μπορω να κανω καποιες ενεργειες ατομικα γι αυτο ή μονο με συλλογικες κινησεις μπορει να υπαρξει αποτελεσμα?
  Σε περιπτωση που υπογραψω χανω καθε δικαιωμα διεκδικησης?
  Σας ευχαριστω.

  • admin

   Μπορείτε να κάνετε δικαστικό αγώνα με άγνωστη την έκβαση. Όμως εγώ θα το έκανα, και αυτό και πολλά άλλα που σας έχω αναφέρει σε διάφορα μηνύματα. Συντονιστείτε πολλά άτομα να επιμεριστούν τα έξοδα.
   Τα δικαιώματα δεν παραγράφονται έτσι εύκολα. όμως κάθε στοιχείο θα έχει βαρύτητα στο δικαστήριο.

   • admin

    Να ζητήσετε από το σύλλογο να ξεκαθαρίσει το θέμα με το ότι “δεν αναγνωρίζεται οποιαδήποτε προϋπηρεσία”. Βέβαια αναφέρεται στο προοίμιο και όχι στη σύμβαση. Αλλά να ξεκαθαρίσει.
    Πιθανότατα να εννοεί στην αποζημίωση εάν απολύσουν κάποιο στη συνέχεια, και όχι στο μισθό σας, αλλά…

 • ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 13/08 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ; ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/07 ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΤΕ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ;ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΥΤΗ Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.

  • admin

   Δες ένα μήνυμα παλαιότερο παρόμοιο. Στο γενικό εργατικό δίκαιο οι αναρρωτική αμείβεται για εργαζόμενους πάνω από ένα χρόνο, για ένα μήνα. Μέρος καταβάλει το ασφαλιστικό ταμείο και το υπόλοιπο ο εργοδότης. Στη συνέχει ο εργοδότης και μέχρι να συμπληρωθεί εργασιακό έτος για να επαναληφθεί η διαδικασία δεν καταβάλει τίποτα. Ότι δώσει το ταμείο (εργασιακό έτος = πρόσληψη π.χ. 01/05/2006 δικαιούσαι ένα μήνα από 01/05/2011 – 01/05/2012, άλλο ένα από 01/05/2012 – 01/05/2013 κτλ.)
   Στη κωδικοποίηση της ΟΤΟΕ δεν βρήκα κάτι(ρίξε και εσύ μία πιο προσεκτική ματιά), και δεν πιστεύω ότι η Πειραιώς δίνει ειδικές παροχές σε αυτούς που λαμβάνουν αναρρωτικές. Αφού τελείωσε η εργασιακή σχέση στην ΑΤΕ στις 27/07/2012, ξεκινάει νέο εργασιακό έτος στη Πειραιώς την ίδια ημερομηνία, μετά που θα συμπληρώσεις 10 εργάσιμες στο νέο εργοδότη, θα δικαιούσαι 15 ημέρες να σου συμπληρώνει ο εργοδότης το μισθό από ότι καταβάλει το ταμείο. (όχι στις 3 πρώτες όπου λαμβάνεις 1/2 ημερομίσθιο / ημέρα). Δεν ξέρω το ταμείο που θα ενταχθείτε εάν προβλέπει κάτι ευνοϊκότερο. Μπορείς να του κάνεις μία ερώτηση.

 • ilias

  Αγαπητέ admin και πάλι καλησπέρα,
  σήμερα και εν αναμονή αποφάσεων/ανακοινώσεων περι αποζημιώσεων, θέλω να ρωτήσω την γνώμη σου περι εισφορών (θεμελίωση δικαιωμάτων εφ’απαξ) που έχουμε καταβάλλει στο ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α.Τ.Ε.το οποίο σύμφωνα με τα εισαγωγικά του καταστατικού του αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ φορέα, αυτόνομο, αυτοτελή και αυτοδιοικούμενο. Στο αρθρο 22 του καταστατικού λέει ότι σε περίπτωση αποχώρησης του εργαζομένου όπου δεν συντρέχουν οι χρονικές προυποθεσεις για αποληψη εφ’απαξ βοηθήματος τοτε επιστρέφονται αυτές με το ανώτατο επιτοκιου ταμιευτηρίου ΑΤΕ, στο δε αρθρο 23 που αφορά σε παραγραφή, αναφέρει ότι το δικαίωμα απόληψης βοηθήματος είναι “απαράγραπτο με την επιφύλαξη των διατάξεων περι εκχωρήσεως ή κατασχέσεως περι Δημοσίου”. Η ερώτηση μου είναι :
  η αξίωση επιστροφής εισφορών εγείρεται προς τον εκκαθαριστή ΑΤΕ ή προς το ίδιο το ταμείο???
  Σε ευχαριστω εκ των προτέρων για τον χρόνο σου.

  • admin

   Έχει διαλυθεί το ταμείο; έχουν μπει τα περιουσιακά του στοιχεία στον “κουβά” του εκκαθαριστή; Εάν ναι, τότε από τον εκκαθαριστή. Εάν συνεχίζει τη λειτουργία του από το ταμείο.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  Η ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ?

  • admin

   Ποτέ δεν έχασε κανένας επειδή υπέγραψε με επιφύλαξη. Το να στείλετε εξώδικο είναι πολύ ωραίο, θα πρέπει όμως να γράφει και κάτι. Τι θα λέει; ο Α και Β υπέγραψαν με επιφύλαξη;
   Ή θα αναλύει τα επιμέρους σημεία;

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  Πολύ χαμηλές θα είναι οι αποζημιώσεις, για τους εργαζομένους της ΑΤΕ bank καθώς με βάση πληροφορίες σήμερα ή αύριο ο εκκαθαριστής της bad bank ATE θα ανακοινώσει το ύψος των αποζημιώσεων που αναμένεται χαμηλό.
  Όσον αφορά τον συμψηφισμό με τις αποζημιώσεις των δανειακών υποχρεώσεων των εργαζομένων προς την τράπεζα ύψους 45 εκατ ευρώ θα χρειαστεί πραξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο αν θα καλυφθεί όλο το ποσό.

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ BANKINGNEWS.GR

  • admin

   Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να χαρακτηρίζονται οι αποζημιώσεις ως υψηλές ή χαμηλές. Οι αποζημιώσει είναι αυτές που ορίζει ο νόμος (τουλάχιστον) και για το λόγο αυτό σας έφτιαξα ειδικό πρόγραμμα για να μην χάσετε ούτε την αναλογία του επιδόματος ισολογισμού. Να ξέρετε τι πρέπει να διεκδικήσετε. Άμεσα, γιατί δικαστικά, είπαμε, έχετε πολλά να διεκδικήσετε.
   Ο συμψηφισμός είναι μία υπόθεση προς το παρόν. Όπως ερμηνεύω το κείμενο που αναγράφεις στο σχόλιο σου, είναι ότι τα χρηματικά διαθέσιμα δεν επαρκούν να σας καλύψουν, ακόμα και συμψηφισμοί να γίνουν. Αλλά είναι απλές υποθέσεις.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΕΡΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΑΝΝΕΡ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.

  • admin

   Θα μου τη φέρουν το μεσημέρι. Το απόγευμα θα σας πω τις απόψεις μου.

  • admin

   Σχόλια πάνω στη σύμβαση:
   Η σύμβαση δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτές που συντάσσονται από οποιοδήποτε δικηγόρο.
   Μεγαλύτερο αγκάθι το άρθρο 2, καθώς αφήνει περιθώριο να σας μετακινούν όποτε και όπου θέλουν. Σύσταση: ή να αφαιρεθεί, ή να προστεθεί πρόταση που να αναφέρει, ότι “οι μετακινήσεις αυτές θα γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των υπαλλήλων, στα πλαίσια των πραγματικών αναγκών της επιχείρησης και στα πλαίσια της καλής πίστης”.
   Το καλύτερο σημείο είναι ότι το άρθρο 10 σας κατατάσσει και ως όρο της ατομικής σύμβασης εργασίας στην κλαδική ΣΣΕ, με αποτέλεσμα και να μην ανανεωθεί η ΣΣΕ θα συνεχίζουν να ισχύουν οι όροι της ως όροι της Ατομικής.
   Άρα δεν καταργούνται επιδόματα ισολογισμού κτλ όπως φοβόντουσαν ορισμένοι.
   Στο Προοίμιο γίνεται απεγνωσμένη προσπάθεια να τονιστεί ότι δεν υπάρχει μεταβίβαση επιχείρηση, (επειδή ακριβώς γνωρίζουν ότι είναι μεταβίβαση και προσπαθούν τυπικά να δείξουν το αντίθετο).
   Ένα θετικό που υποθέτω πως υπάρχει, είναι ότι η Πειραιώς για να μην δημιουργηθούν προβλήματα θα προσπαθήσει να πιέσει να λάβετε τις αποζημιώσεις σας (το παράδοξο που λέγαμε).
   Υπάρχει μάλλον νομικό θέμα που αχνοφαίνεται(δεν το γνωρίζω αλλά το βγάζω από τα συμφραζόμενα), προφανώς με τη “Βασιλεία”, για το εργασιακό σας καθεστώς μέχρι τη πλήρη μετάβαση στην Πειραιώς.
   (θέλω να δω τι θα γίνει με τους πίνακες προσωπικού, καθώς από 05/08/2011 τροποποιήθηκε η νομοθεσία που προέβλεπε 15 ημέρες προθεσμία (το άρθρο 16 του Ν.2874/00), και πλέον πρέπει να κατατίθενται πριν την ανάληψη της Υπηρεσίας από τον εργαζόμενο(με το άρθρο 30 του Ν.3996/11). Άρα έπρεπε να έχουν κατατεθεί από 27/07/2012. Και οι προσλήψεις στον ΟΑΕΔ εντός 8 ημερών από τότε).
   Πιθανές εξηγήσεις ότι δεν είχαν υπογραφεί οι ατομικές συμβάσεις λόγο της απεργίας δεν ευσταθούν καθώς σύμφωνα με το Π.Δ. 156/94, υπάρχει προθεσμία 2 μηνών για τη γνωστοποίηση των όρων των ατομικών συμβάσεων. Αλλά εδώ θέλουν να σας βάλουν να υπογράψετε για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο σε ορισμένα θέματα.
   Το προοίμιο προσπαθεί να σας καθησυχάσει και ταυτόχρονα να σας τονίσει ότι δεν έχει αναλάβει κανένα δικαίωμα, από την αρχική εργασιακή σχέση η Πειραιώς.
   Στη μισθοδοσία υπάρχουν τα γνωστά νομικίστικα περί οικειοθελών παροχών, για να μπορούν να αφαιρέσουν ότι επιπλέον λαμβάνετε από τη ΣΣΕ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να μην αποκτούν χαρακτήρα Τακτικών Αποδοχών ορισμένες παροχές (μάλλον μπόνους κτλ.) ώστε να μην υπολογίζονται, στα δώρα εορτών, στα επιδόματα, στις απολύσεις κτλ.
   Εάν σκεφτώ κάτι επιπλέον που να αξίζει το κόπο θα επανέλθω.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ,ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΑΣ.

  • admin

   Κανονικά έτσι θα έπρεπε, αλλά συμβαίνουν καταστάσεις που υποκρύπτουν ότι υπάρχει μεταβίβαση επιχείρησης και όχι νέα εργασιακή σχέση.

 • ilias

  αγαπητε admin,
  σχετικά με την ενημέρωση των λοιπών συναδέλφων για την ιστοσελίδα σου και την όλη προσπάθεια που καταβάλλεις το λιγώτερο που θα πω είναι ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ απο μέρους μας αφου οι πληροφορίες που μας προσφέρεις αμισθί φαίνονται κατα παντα πλήρης και αξιόπιστες. keep up the good work !!! GOD BLESS YOU and your family.

 • eleni

  Μια ακόμα ερώτηση: τι θα γίνει με τις αδειες μητρότητας?έφυγα με αδεια απο την τράπεζα μόλις εκλεισα τον 7ομηνα και με προοπτική να πάρω το περιβόητο 9μηνο..γεννάω σε λιγες μέρες και απ’ότι καταλαβαίνω αντίο 9μηνο?ξέρετε τί ισχύει στην πειραιώς?αν το ήξερα θα δούλευα μέχρι να τέλος προκειμένου να μπορεσω να μείνω με το μωρο περισσότερο καιρο. είμαι πελαγωμένη.

  • admin

   Στην κωδικοποίηση της Σύμβασης της ΟΤΟΕ που έριξα μία ματιά δεν είδα να υπάρχει 9μηνο. (Ο σύλλογος θα ξέρει καλύτερα)
   Δεν ξέρω εάν σε συμφέρει να κάνεις χρήση το εξάμηνο το ΟΑΕΔ (θα πληρώνεσαι από τον ΟΑΕΔ του ανειδίκευτου) με το οποίο εμμέσως θα έχεις πάρει 9μηνο.
   Θα μπορείς όμως να πάρεις το μειωμένο του Θηλασμού. (συμβουλή: να το πάρεις το πρωί).

  • admin

   Επίσης, από άρθρο της κωδικοποίησης:
   “Οι γυναίκες τραπεζοϋπάλληλοι δικαιούνται μειωμένο ωράριο εργασίας δύο ωρών για τα δύο πρώτα έτη από τον τοκετό και μιας ώρας για τα επόμενα δύο έτη.
   Εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται με πλήρη απασχόληση ένας απ’ αυτούς που ορίζεται με κοινή συμφωνία τους, δικαιούται μειωμένο ωράριο εργασίας δύο ωρών για τα δύο πρώτα έτη από τον τοκετό και μιας ώρας για τα επόμενα δύο έτη (ΣΣΕ 1997-1998 άρθρο 8).
   Η άδεια φροντίδας παιδιών μπορεί να χορηγείται και συνεχόμενα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, των κλαδικών ΣΣΕ Τραπεζών-ΟΤΟΕ και με τα οριζόμενα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας[11] [12](ΣΣΕ 2004 -2005 άρθρο 12).”
   Άρα η άδεια φροντίδας παιδιών εάν μετατραπεί σε συνεχόμενη γίνεται περίπου 4+ μήνες(θέλει συμφωνία του εργοδότη).
   Θα λάβεις και την άδεια τοκετού. Άρα εάν πάρεις και το 6μηνο του ΟΑΕΔ (αρ. 142 Ν.3655/08) θα γυρίσεις και θα είναι το παιδάκι σου περίπου 1 έτους. Πήγαινε όμως να σε προσλάβει γιατί προστατεύεσαι από απόλυση για όλη την περίοδο αυτή και 1,5 χρόνο μετά τη γέννα.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ? ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΠΟΙΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΙΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΗΚΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΕΥΡΩ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • admin

   Να ενημερώσεις άμεσα τον εκκαθαριστή.
   Δες και τα προηγούμενα σχόλια. Βρείτε και στείλτε μου μία σύμβαση να τη δω (να δω και με τι συνοδεύετε).

 • ilias

  φιλε admin, δεν σε πιστεύω !!! τόσο γρήγορα , τόσο αναλυτικά. ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ τοσο ευχάριστα. δεν έχω λόγια πραγματικά.

  • admin

   Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. είναι η μόνη μου ανταμοιβή, γιατί όπως βλέπετε δεν έχω βάλει ούτε συνδρομές, ούτε εγγραφές, ούτε τίποτα (ούτε πρόκειται να βάλω).
   Δεν έχω βάλει καν διαφημίσεις.
   Απλώς να ενημερώνετε τους φίλους σας εργαζόμενους, ότι υπάρχει μία σελίδα όπου μπορεί κάποιος απλά και ελεύθερα να βρει ορισμένα προγράμματα που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει τουλάχιστον τι δικαιούται. Καθώς από τα πολύπλοκα κείμενα που κυκλοφορούν, ούτε οι καλύτεροι του είδους δεν βγάζουν άκρη.

 • ilias

  αγαπητε admin, το να εκφράσω τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μου το βρίσκω πολύ λίγο, χωρις καμμία διαθεση κολακιας. Ουτε στο σύλλογο, δυστυχώς, δεν μπορουν να απαντήσουν με την σαφήνεια και υπευθυνότητα με την οποία ασχολείσαι με το προβλημά μας. Να μην σε κουράζω. Εχθες ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρω απαντήσεις στα τόσα ερωτήματα, βρήκα στην παρακάτω ιστοσελίδα :
  bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/Announcements/DispItem.aspx?Item_ID=4022&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=AN
  την ανακοίνωση του εκκαθαριστή της ΑΤΕ ΑΕ κου Ν. Μαράντου με την οποία καλεί πάσα έναν που εγείρει θέμα αξίωσης (και η αποζημίωση είναι νομίζω μια απο τις περιπτώσεις) να αναγγείλει την αξιωσή του ΜΕΧΡΙ 17/9/2012.
  Προσωπικά θα ήθελα να σου υποβάλλω 2 ερωτήματα
  1)Η πιο πάνω ημ/νια δηλ 17/9/2012 καταργεί/υπερέχει του νόμιμου χρονικου περιθωρίου για αποζημίωση απόλυσης που έχεις ήδη αναφέρει πιο πάνω δηλ αυτή των 6 ή 3 μηνών ? Ή η απαίτηση των εργαζομένων για αποζημίωση δεν έχει τίποτα να κάνει με την συγκεκριμένη ανακοίνωση?
  2)Στην περίπτωση που κανένας τελικά δεν αναφέρει τίποτα περι αποζημιώσεων και δεν μας δοθει και μια γραμμη απο τον σύλλογο, και επειδή ο χρόνος κυλά εις βάρος μας ετσι και αλλιως, μπορώ εγώ απο μόνος μου να κάνω καταγγελία στην Επιθ. Εργασίας γιατι λεφτα δεν υπάρχουν για δικηγόρους (βλεπε δάνεια, φοροι εισοδήματος, ετακ, χαρατσι, μείωση μισθοδοσίας κλπ). ?
  Σε ευχαριστω εκ των προτέρων για τον χρόνο σου και την τοσο καλοπροαίρετη διαθεση σου.χιλια καλα.

  • admin

   Θα μελετήσω τη σελίδα που μου έστειλες το Βράδυ, τώρα δεν προλαβαίνω.

   Την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας την σκέπτομαι από την πρώτη ημέρα, πολύ σοβαρά.
   Δεν θα μπορούσε να γίνει από τα τμήματα καθώς αφορά όλη την Ελλάδα και θα έπρεπε να γίνει από το Υπουργείο.
   Η επιθεώρηση δεν θα μπορούσε να μπει σε θέματα ουσίας αφού έχουμε διάλυση της επιχείρησης.
   Δεν θα σας κατοχύρωνε σε θέματα προθεσμιών.
   Το μέγιστο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν η επιβολή προστίμου(μήνυση δεν νομίζω).
   Η διαδικασία της Εργατικής Διαφοράς είναι περισσότερο μία συμφιλιωτική διαδικασία.
   Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να διενεργηθεί η ειδική “τριμερής”. Να μην τη κάνει δηλαδή ένας εργαζόμενος αλλά οι εκπρόσωποι τους.
   Είναι κάτι πάντως που θα μπορούσε να κάνει ο σύλλογος καθώς μία ενδεχόμενη καταδίκη, έστω και με την απλή επιβολή ενός προστίμου,
   θα μπορούσε να έχει βαρύτητα στα δικαστήρια στο μέλλον.
   Το αντικείμενο της τριμερούς κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι, μεταξύ άλλων, η παραβίαση των διατάξεων του Π.Δ.240/2006 περί ενημέρωσης και διαβούλευσης.
   Αντικείμενο στο οποίο πιθανολογώ επιβολή προστίμου. Βέβαια το Π.Δ. προβλέπει μόνο πρόστιμο (και όχι βαρύ), αλλά οι διατάξεις περί κυρώσεων κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν μεταφερθεί ορθά από την οδηγία 2002/14/ΕΚ της 11.03.2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (E.E.L. 80/23-03-2002), η οποία αναφέρει ότι οι κυρώσει θα πρέπει να είναι αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές. (δες τη μελέτη που έχω εκπονήσει στη σελίδα “μελέτες”).
   Ίσως μπορείς να συνεννοηθείς με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο οποίος συζητάει να ξεκινήσει τη διαδικασία, αλλά δεν θέλει να “αδειάσει” το σύλλογό σας.
   Μιλήστε με το σύλλογό σας.
   Θα επανέλθω για τα υπόλοιπα θέματα

  • admin

   Διάβασα αυτό που αναφέρετε. Ναι μην αφήσετε την προθεσμία αυτή να παρέλθει. Ο εκκαθαριστής δεν θα σας ενσωματώσει στην ομάδα πιστωτών (σε πρώτη φάση).

 • Αντώνης

  Τι θα γίνει με τις άδειές μας; Θα χαθούνε;

  • admin

   Εφόσον οι νέες συμβάσεις που θα υπογράψετε ισχύουν από 27-07-2012, και δεν θα έχετε ευκαιρία να τις λάβετε, θα πρέπει να σας τις αποζημιώσουν. Για να δείτε πόση αποζημίωση θα λάβετε, και εφόσον είστε πενθήμεροι, θα πολλαπλασιάσετε τα υπόλοιπά σας επί 1,2 (θα προσθέσετε δηλαδή 20% για να τις μετατρέψετε σε εξαήμερου). Έπειτα θα τις διαιρέσετε με το 25 και θα τις πολλαπλασιάσετε με το μικτό σας μισθό. Ως αποζημίωση δεν θα έχει μάλλον κρατήσεις Ι.Κ.Α. αλλά μόνο φόρο (για τον υπολογισμό του καθαρού καταβλητέου ποσού).

  • admin

   Σας ανέβασα προγραμματάκι για να μπορέσετε να τις υπολογίσετε, στη σελίδα προγράμματα μισθοδοσίας.
   επίσης στη σελίδα προγράμματα, υπάρχει πρόγραμμα για να υπολογίσετε τις άδειες που θα δικαιούστε στη Πειραιώς.

 • υπαλληλος ατε

  Μας κάλεσε σήμερα η Πειραιώς να πάμε μέχρι 13/8 να υπογράψουμε ατομική σύμβαση αορίστου αναδρομικά από 28/7, όμως δεν έχουμε απολυθεί ακόμη. Αν περάσει η 13η/8 και δεν έχουμε υπογράψει τι γίνεται;

  • admin

   Ελπίζω να μην γίνει τίποτα. Είναι δυστυχώς αυτό που ανάφερα σε ένα συνάδελφό σας πριν μερικές ημέρες ότι θα σας προκαλέσουν σύγχυση οι καταστάσεις και από πάνω θα σας βάλουν και διορία. Πρέπει να δω τα έγγραφα για να εκφέρω άποψη. Μήπως έχουν μαζί και το έντυπο της “Καταγγελίας της Σύμβασης Εργασίας”. Μήπως εκεί αναφέρει και χρόνο πληρωμής, σίγουρα θα πρέπει να αναφέρει ποσό, το οποίο να τσεκάρετε με το ιδικό προγραμματάκι που έφτιαξα για εσάς αφού πρέπει να ενσωματωθεί μία μικρή προσαύξηση του επιδόματος ισολογισμού που ίσως “κατά λάθος” δεν υπάρχει στους υπολογισμούς τους. Να παραλάβετε με επιφύλαξη (εάν δεν έχουν προβλέψει αντίθετους όρους στα χαρτιά που θα σας δώσουν). Τι να σας πω; πρέπει να τα δω!

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  θΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑς ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

  • admin

   Δεν γνωρίζω. Ελπίζω να μη ταλαιπωρηθείτε και να βοηθήσει ο σύλλογός σας προς αυτή τη κατεύθυνση. Δες το προηγούμενο μήνυμα(η παράδοξη ελπίδα).

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  Είμαι υπάλληλος της ΑΤΕbank από το 2008, έπειτα από το σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, θέλω να ρωτήσω μετά την παραχώρηση της ΑΤΕbank στην Τράπεζα Πειραιώς (από κρατικό φορέα σε ιδιωτικό) πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όλων των υπαλλήλων που μπήκαμε στην Τράπεζα με διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τι και με ποιο τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε, με δεδομένο ότι ακολουθήσαμε τις νόμιμες και αδιάβλητες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ενώ τώρα μας “παραχωρούν” σε ιδιώτη, χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Μπορούμε να διεκδικήσουμε θέση σε άλλο φορέα του Δημοσίου (όπως η περίπτωση των επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2000 για την ΑΤΕbank, που τελικά απορροφήθηκαν από το ΙΚΑ)? Ποιες είναι οι νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που ο Σύλλογός μας δεν ανακινήσει το συγκεκριμένο θέμα? Αν υπογράψουμε την απόλυση από την ΑΤΕbank και την πρόσληψη στην Πειραιώς, χάνουμε τα δικαιώματα που έχουμε αποκτήσει από την πρόσληψή μας μέσω ΑΣΕΠ σε κρατικό φορέα ή μπορούμε να το επικαλεστούμε σε μελλοντική μας διεκδίκηση στα δικαστήρια? Περιμένω την απάντησή σας, ευχαριστώ.

  • admin

   Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω κάθε πτυχή του ερωτήματός σου και περισσότερο σου παρουσιάζω την προσωπική μου άποψη παρά τη νομική:
   Το παραθυράκι με τις μετατάξεις το έχουν κλείσει με ειδική νομοθετική ρύθμιση.
   Δεν σας αφαιρεί όμως αυτό το δικαίωμα να κινηθείτε μέσω της δικαστικής οδού.
   Όσον αφορά το εάν χάνετε τα δικαιώματά σας όπως αυτά απορρέουν από την αρχική εργασιακή σχέση, ναι μάλλον τα χάνετε αφού τα έχουν περάσει όλα στο “κακό” κομμάτι. Δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει να κάνει τίποτα με όλα αυτά. Θα σας προσλάβει ως νέους εργαζόμενους, ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου (άρα μέχρι και ένα έτος να σας απολύσει δεν δικαιούστε καν αποζημίωση απόλυσης).
   Τα δικαιώματά σας δεν τα χάνετε έτσι απλά επειδή θα υπογράψετε την απόλυση και την νέα πρόσληψη. Βεβαίως κάθε έγγραφο έχει τη βαρύτητά του στα δικαστήρια που θα ακολουθήσουν. Επίσης μπορείτε να τα υπογράψετε σημειώνοντας επιφύλαξη. Ή όπως σας προτείνουν να μην τα υπογράψετε καθόλου.
   Όπως αντιλαμβάνομαι θα υπάρξει:
   σύγχυση για το εάν πρέπει (και πως) να υπογραφούν τα έγγραφα.
   Πίεση χρόνου γιατί θα σας δώσουν προθεσμία για την υπογραφή της νέας σύμβασης.
   Και κάθε επιλογή θα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.
   Προσωπική μου άποψη (γιαυτό δεν θα πρέπει να της δώσετε ιδιαίτερα βαρύτητα) είναι ότι το μόνο παραθυράκι που έχουν αφήσει ανοικτό (εάν δεν το έχουν κλείσει και αυτό με κάποια ρύθμιση που δεν γνωρίζω) είναι η νέες προσλήψεις του Δημοσίου. Δηλαδή το 1/10.
   Ίσως να μπορείτε να εξασφαλίσετε με την ανάλογη πίεση: Όσοι δεν προσληφθούν από την Πειραιώς, ή όσοι προσληφθούν και στη συνέχεια απολυθούν ή εξαναγκαστούν σε παραίτηση, ή προσληφθούν με δυσανάλογους όρους από το υπάρχον καθεστώς, να λαμβάνουν ειδική μοριοδότηση στις προσλήψεις του δημοσίου. Άρα εάν το 2012 συνταξιοδοτηθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι της ΑΤΕ της προηγούμενης κατηγορίας να είναι η πρώτη προτεραιότητα στο 1/10 δηλαδή στους 3.000 δημόσιους υπαλλήλους που θα προσληφθούν. Έτσι εμμέσως εξασφαλίζετε τις θέσεις σας, η τρόϊκα θα είναι αδιάφορη, καθώς δεν την ενδιαφέρει ποιος θα προσληφθεί αλλά μετράει “κεφάλια”, αλλά και η Κυβέρνηση θα είναι αδιάφορη, καθώς σας έχουν υποσχεθεί σίγουρη δουλειά στη Πειραιώς, άρα δεν έχουν τίποτα να φοβούνται. “Έτσι, πιέστε να περάσει αυτή η ρύθμιση για τυπικούς λόγους”.
   Τονίζεται ότι όλα τα ανωτέρω αποτελούν ένα απλό σχολιασμό και μία προσωπική άποψη, και γράφονται καλοπροαίρετα και όχι για να προκαλέσουν μεγαλύτερη σύγχυση.
   Εσείς θα κρίνετε για το πως θα πρέπει να κινηθείτε.

 • Αντώνης

  Τι θα γίνει με τις άδειες μας, που έχουμε ορισμένοι μεγάλα υπόλοιπα?

  • admin

   Αφού οι εργασιακές σχέσεις δεν μεταφέρονται από τον προηγούμενο εργοδότη θα πρέπει να αποζημιωθούν οι άδειες αυτές, και να λάβετε νέες άδειες στο νέο εργοδότη(αναλογία έτους). Υπάρχει πρόγραμμα για να υπολογίσετε την αποζημίωση αδείας.

 • Υπάλληλος Αγροτικής

  μπορούν να μας εξαναγκάσουν να δηλώσουμε παραίτηση?
  επίσης μας ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση που μας επιδοθεί ατομικά με δικαστικό επιμελητή κάποιο έγγραφο όπως όπως π.χ απόλυση, να μην το παραλάβουμε, και να το αφήσουμε να θυροκολληθεί. αλλάζει κάτι με αυτό, κερδίζουμε κάτι?
  η δέσμευση της Πειραιώς για τις θέσεις εργασίας εξασφαλίζει και τη διατήρηση τους?

 • YΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  Παρακαλώ να μας ενημερώσετε εάν είναι νόμιμο να παρακρατηθούν απο την αποζημίωση απόλυσης υπόλοιπα δανείων που χορηγήθηκαν ως προκαταβολές μισθών ή ως προκαταβολή εφάπαξ.

  Ευχαριστώ

 • Ntina

  Υπάρχει περίπτωση να παραμείνουμε στο κακό κομμάτι της ΑΤΕΒΑΝΚ μέχρι να υπάρξει ο προβλεπόμενος χρόνος ειδοποιήσης απο τον εργοδότη και τελικά να μας τσεκουρώσουν την αποζημείωση στο 50 % (μιλάμε για διάστημα 5-6 μήνες για την πλειονότητα των εργαζομένων ?)Από ότι ξέρω αν δεν ειδοποιηθούμε δεν είμαστε απολυμμένοι και συνεπώς συνεχίζουμε και είμαστε εργαζόμενοι στη ΑΤΕΒΑΝΚ

  • admin

   Η καταγγελία στη δική σας περίπτωση προέρχεται από τη διάλυση της επιχείρησης. Άρα ήταν άτακτη και δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι έχει γίνει προειδοποίηση. Η πλέον τυπική διαδικασία για την προειδοποίηση είναι να καταθέσει σήμερα ένας εργοδότης το έντυπο της καταγγελίας στον ΟΑΕΔ και αυτό να αναφέρει τη μεταγενέστερη ημερομηνία λήξης παροχής της εργασίας. Διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.
   Όπως έχω καταλάβει αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα χέρια του εκκαθαριστή. Δεν σας έχει γίνει απόλυση, δεν σας έχει γίνει πρόσληψη στην Πειραιώς, δεν έχει γίνει δανεισμός, δεν έχει γίνει μεταβίβαση επιχείρησης.
   Βεβαίως μπορεί να έχει ανακαλυφτεί κάποια καινούργια μορφή εργασίας. Όσον αφορά το ύψος της αποζημίωσης, έχω προαναφέρει ότι τα έχει αναλάβει ο εκκαθαριστής. Ότι βγάλει η εκκαθάριση δηλαδή. Μπορείτε βέβαια δικαστικώς να διεκδικήσετε πολλά.

 • υπαλληλος αγροτικης

  ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΥ 1998.ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΤΟ 2006 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ.ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΕΤΗ (2014)ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ .ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΣΙΣΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • admin

   Στην Πειραιώς θα σας προσλάβουν προφανώς με συμβάσεις εργασίας που καλύπτονται από το γενικό εργατικό δίκαιο. Άρα δεν υπάρχει περιορισμός στην αναγνώριση του πτυχίου σου, (εφόσον είναι συναφές κτλ.)
   Όσο για το θέμα της δικαστικής συμπαράστασης δεν μου έχει ξανατύχει, και δεν μπορώ να σου πω εμπεριστατωμένα. Θα δω εάν μπορώ να σου βρω κάτι, αλλά όχι τις επόμενες ημέρες.

 • συναδελφος ΑΤΕ

  Απορώ πως είναι δυνατόν να έχει ανακληθεί η άδεια της ΑΤΕ από την Παρασκευή και εμείς να εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, ενώ δεν υπάρχει ο εργοδότης μας. Μήπως αυτό το διάστημα μέχρι τελικά να δούμε τι συμβαίνει, είμαστε άνεργοι? Ποιός αναλαμβάνει την αμοιβή μας για το διάστημα που μεσολαβεί και με ποιά κριτίρια? Με ότι ίσχυε στην ΑΤΕ ή με ότι θα ισχύσει στην Πειραιώς?

 • υπαλληλος ατε

  θα ήθελα να με ενημερώσετε όσο αφορά το θέμα του ασεπ – πέρασα πριν 8 χρόνια με τον γραπτό διαγωνισμό που αφορούσε υπουργεία, ογα, ατε κλπ…. φυσικα διοριστήκα ως μόνιμο προσωπικό το φεβρουάριο μας έκαναν αορίστου ( διατάξεων που περάστηκαν λόγω μνημομίου)από την παρασκευή είμαστε απολυμένοι κ θα μας καλέσουν να υπογράψουμε νέες συμβάσεις με τον νέο μας εργοδότη την Πειραιώς…
  παραπάνω αναφέρεται ότι μπορούμε να προσβάλλουμε την απόλυση άμα υπογράψουμε την νέα σύμβαση έχουμε δικαίωμα προσβολής ή όχι ? μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να κάνουμε προσβολή απόλυσης και ποιες πρέπει να είναι οι ενέργειές μας?
  σας ευχαριστώ

  • admin

   Το καλό ή το κακό είναι ότι η Πειραιώς δεν έχει καμία σχέση με τις αποζημιώσεις. Άρα (μάλλον) δεν θα σας βάλει να υπογράψετε ότι παραιτήστε από κάθε άλλο δικαίωμά σας. Βέβαια στο εργατικό δίκαιο τέτοιες δηλώσεις δεν λαμβάνονται πάντα υπόψη από τα δικαστήρια, αλλά παραύτα, έχουν μεγάλη βαρύτητα. Όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων με τον μεγαλύτερο μισθό, έχετε πιθανότητες, δεν είναι σίγουρο. Αρμόδια να κρίνουν είναι τα δικαστήρια. Η προθεσμία παραγραφής αξιώσεων για αποζημιώσεις απόλυσης είναι 6 μήνες, ενώ για άκυρες απολύσεις είναι μόλις 3 μήνες.
   όσον αφορά τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε (το πρέπει θα το κρίνετε εσείς) είναι κατά τη γνώμη μου.
   Α) προσβολή της εγκυρότητας της μεταβίβασης της επιχείρησης λόγω μη ενημέρωσης και διαβούλευσης. Βέβαια το άρθρο 9 του Π.Δ.178/2002 προβλέπει μόνο πρόστιμο, αλλά θα κρίνουν τα δικαστήρια.
   Β) σε περίπτωση που ισχυριστούν ότι δεν υπάρχει μεταβίβαση αλλά είναι διάλυση όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, (ουσιαστικά όμως υπάρχει μεταβίβαση), εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του Π.Δ. 240/2006 περί ενημέρωσης και διαβούλευσης. Επίσης η διάταξη προβλέπει μόνο πρόστιμο, αλλά αρμόδια πάλι είναι να κρίνουν τα δικαστήρια.
   Γ) για τις άνω περιπτώσεις μπορείτε να ζητήσετε (πάλι θα κρίνουν τα δικαστήρια) αποζημίωση λόγω προσβολής της προσωπικότητας, αφού αδιαφόρησαν εντελώς να διαβουλεύτουν μαζί σας.
   Δ) Προσπαθώ να βρω που είχα δει μία περίπτωση που εργαζόμενος δικαιώθηκε αποζημίωση, επειδή ο εργοδότης τον απέλυσε Σαββατοκύριακο με μήνυμα στο κινητό. Πόσο μάλλον εσάς που το μάθατε από τα κανάλια.τόσο απαξιωτικά και αδιάφορα (πάλι όμως θα κρίνουν τα δικαστήρια).
   Ε) Αποζημίωση με τον μεγαλύτερο μισθό όπως είπα ανωτέρω.
   Δ) Να προσβάλλεται τις διαδικασίες, προσφορών αφού δεν φάνηκε να έδωσαν το δικαίωμα σε κανένα άλλο να προσφέρει αντίτιμο.
   Ε) Να προσβάλλεται τις διαδικασίες διάλυσης και λοιπές διαδικασίες καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που έκαναν διαδικαστικά.
   ΣΤ) Να ερευνηθεί η Συνταγματικότητα των πράξεων αυτών (δεν γνωρίζω)
   Ζ) Να ερευνηθεί εάν η Διοίκηση της Τράπεζας έπραξε σύμφωνα με την καλή πίστη και τα χρηστά ήθη.
   Η) Εάν έπραξε υπέρ το Συμφέρον του Δημοσίου και της Αγροτικής Τράπεζας και των υπαλλήλων.
   Θ) Να ερευνηθούν οι συναλλαγές του Χρηματιστηρίου το τελευταίο διάστημα, διότι η Διοίκηση σας είπε στην τελευταία αύξηση να πάρετε μετοχές να στηρίξετε την Τράπεζα, τις οποίες και αυτές χάσατε. Η διοίκηση ως διοίκηση που λογικά θα έπρεπε να έχει μεγάλο μερίδιο μετοχών, πόσες μετοχές έχασε? Ποιοι αγόραζαν τις τελευταίες ημέρες μετοχές της τράπεζας και ποιοι πουλούσαν?
   Ι) Αφού η ΑΤΕ κάνει μόνο 95.000.000€ να προτείνετε να την αγοράσετε εσείς οι Υπάλληλοι (/6.000) περίπου 15.000 ευρώ ο καθένας, δηλαδή θα δώσετε τις αποζημιώσεις και η Τράπεζα θα είναι δικιά σας. Το καλό κομμάτι δηλαδή.
   Ρεαλιστικά τώρα, πολύ δύσκολα μπορείτε να απαιτήσετε και να δικαιωθείτε την ακύρωση της διάλυσης της Τράπεζας, αφού μάλλον το έχει επιβάλει η Τρόικα. Πρέπει όμως να απαιτήσετε βεβαιώσεις και εξασφαλίσεις, ότι όσους δεν προσλάβει η Πειραιώς, ή όσους προσλάβει και μετέπειτα τους απολύσει ή τους εξαναγκάσει σε παραίτηση, θα μεταταγούν αυτόματα στο Δημόσιο. Αυτό είναι ρεαλιστικό, απλό και εφόσον υποστηρίζουν ότι σας έχουν εξασφαλίσει σε όλους θέση εντελώς ανώδυνο για αυτούς. Πιστεύω ότι αυτό θα εξομαλύνει τα πράγματα, θα αρχίσει να δουλεύει το νέο σχήμα και θα σταματήσει το κλίμα ανασφάλειας.
   Να πιέσετε το Σύλλογό σας να είναι αυτή η βασικότερη εναλλακτική.
   Όσον αφορά όμως τις αποζημιώσεις κάθε είδους να τις διεκδικήσετε.
   Και όλα αυτά είναι “μεταξύ άλλων”. Θα σκεφτώ και θα σας πω σε επόμενα μηνύματα.

 • Υπάλληλος Αγροτικής

  Σύμφωνα με οσα ακούμε, απολυθήκαμε από την ΑΤΕ , και θα προσληφθούμε από την Πειραιώς, με την οποία θα υπογράψουμε νέα σύμβαση. Υπάρχει περίπτωση οι μισθοί μας να αυξηθούν και να εξισωθούν με της Πειραιώς?διότι μετά από την τελευταία μείωση που έγινε, οι μισθοί μας συρρικνώθηκαν.Επίσης η νέα σύμβαση εργασίας που θα υπογράψουμε θα είναι με τους όρους που ήδη ισχύουν για τους υπαλλήλους της Πειραιώς, ή θα έχουμε άλλους όρους?

  • admin

   Η Πειραιώς δεσμεύεται από τη σύμβαση της ΟΤΟΕ και θα σας καλύπτει και εσάς εξίσου. Άρα ορισμένοι θα έχουν αυξήσεις. Ορισμένοι άλλοι όμως που λαμβάνουν ορισμένα επιδόματα, proficiency κτλ που προέκυπταν από την Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχατε, δεν τα παρέχει η σύμβαση της ΟΤΟΕ και ο μισθός τους θα μειωθεί. Όσον αφορά τους ατομικούς όρους των συμβάσεων, δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τη συλλογική σύμβαση, αλλά είναι ατομικοί, ξεχωριστοί για τον καθένα.

 • συναδελφος ΑΤΕ

  Είμαστε σοκαρισμένοι!!! προσωπικά εργαζομαι στην τραπεζα 5 χρονια στην οποία μπήκα μετα από διαγωνισμό με προϋποθεση την ύπαρξη προϋπηρεσιας στον κλάδο το μέγιστο 5 ετη. Η προϋπηρεσία μου υπήρξε προϋποθεση και αναγνωρίσθηκε μισθολογικά. Μετα από τις εξελίξεις, με μειωμένο μισθό 26% τον τελευταίο 1,5 χρόνο, θα μας αποζημιώσουν μόνο για όσο εργαστήκαμε στην ΑΤΕ? με τον τσεκουρεμένο μισθό και με την προοπτική είτε να μας προσλάβουν με βασικό πρώτο μισθό στην Πειραιώς για να μας στείλουν πιθανά στην άλλη άκρη της Ελλάδας και να μας αναγκάσουν σε παραίτηση. Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη?????????

  • admin

   Όσον αφορά το εργατικό κομμάτι, η αποζημίωση που δικαιούσαι υπολογίζεται στην Υπηρεσία που έχεις στον Τελευταίο Εργοδότη, δηλαδή στην ΑΤΕ. Όπως έχω προαναφέρει έχετε πιθανότητα να δικαιωθείτε αποζημίωση με το παλαιό μισθό στα δικαστήρια. Η Πειραιώς όπως έχω καταλάβει δεν θα έχει καμία σχέση με τις αποζημιώσεις. Δεν βλέπω πόσους έχει δεσμευτεί να προσλάβει και για πόσο διάστημα. Γιατί μπορεί να σας πάρει όλους. Αλλά τι γίνεται σε ένα χρόνο; ελπίζω να αναγνωρισθεί η αξία σας και να συνεχίσετε να προσφέρεται στο χώρο.

 • Υπάλληλος ΑΤΕ

  Τι πιστεύετε τελικά θα απολυθούμε?
  Δεν μας λέει κανένας τίποτα.
  Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.

  • admin

   Η ερώτησή σου δεν είναι εργατικού δικαίου.
   Αυτό που διάβασα όμως στη συνεδρίαση που αναφέρω ανωτέρω είναι αυτολεξεί:
   “δ) την απόφαση ΕΠΑΘ 46/1/27.7.2012 «Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», θέση αυτού σε ειδική εκκαθάριση και διορισμός ειδικού εκκαθαριστή»”, (σελ 1)
   “i) το πιστωτικό ίδρυμα με την επωνυμία «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» έχει τεθεί σε ειδική εκκαθάριση” (σελ 2)
   “vii) η διαδικασία υποβολής προσφορών που έλαβε χώρα ενώπιον της Επιτροπής για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του σε ειδική εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» απέβη επιτυχή” (σελ 3)
   “ζ) Όλες οι αξιώσεις και υποχρεώσεις της «Αγροτική» έναντι τρίτων, περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων της «Αγροτική», για καταβολή αποζημίωσης από οποιαδήποτε (συμβατική ή εξωσυμβατική) αιτία, για καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, καθώς και για απόδοση αδικαιολόγητου πλουτισμού, εφόσον συνδέονται με τα μη μεταβιβαζόμενα στοιχεία.” (παράρτημα σελ 5).
   πηγή:http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/EME_4_1_27-7-2012.pdf
   Από τα ανωτέρω καταλαβαίνει κάποιος ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει ήδη διαλυθεί και τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
   Στην εκκαθάριση κάθε περιουσιακό στοιχείο είναι ανεξάρτητο.
   Η Πειραιώς έκανε προσφορά για ορισμένα κομμάτια που ενδιαφερόταν.
   Επειδή κρίθηκε συμφέρουσα η προσφορά της τα δώσανε.
   Η Πειραιώς δεν έχει καμία σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως απορρέουν από την αρχική εργασιακή σχέση, όλα αυτά τα αναλαμβάνει ο εκκαθαριστής.
   Προφανώς η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα ασχοληθεί καθόλου με το εάν πάρετε ή όχι αποζημιώσεις, αλλά θα σας περάσει από συνέντευξη για να σας προσλάβει στην επιχείρηση.
   Όλα όμως αυτά αφορούν τη δική μου άποψη, λαμβανομένου υπόψη ότι έχω πολύ ελλειπή ενημέρωση στο θέμα, η άποψη αυτή καθίσταται πλήρως αναξιόπιστη.
   Όπως σας έχω αναφέρει έχετε πολλά όπλα να χρησιμοποιήσετε και πολλά θέματα να προσβάλλετε. Εκτός από τα εργατικά ζητήματα, υπάρχουν πλειάδα θεμάτων που συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς σας και θα μπορούσατε να αξιώσετε αποζημιώσεις. Θα είμαι μαζί σας συμβουλευτικά σε θέματα εργατικού δικαίου, μπορείτε να με ρωτήσετε οτιδήποτε.

 • Υπάλληλος ΑΤΕ

  Σας παρακαλούμε, μπορείτε να μας δώσετε λίγα παραπάνω στοιχεία, τί όπλα έχουμε να χρησιμοποιήσουμε.
  Το τί έχουμε ακούσει είναι απίστευτο. Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε?

  • admin

   Όπλα των Υπαλλήλων της ΑΤΕ ενάντια:
   Ενημέρωση και Διαβούλευση πρέπει να έχει γίνει είτε γίνει μεταβίβαση της επιχείρησης, όπου μπορεί να προσβληθεί ακόμα και το κύρος, πρέπει να έχει ακολουθηθεί ολόκληρη διαδικασία και να καταγραφεί πρακτικό (Π.Δ. 178/2002). Είτε απολυθούν οι εργαζόμενοι και ξαναπροσληφθούν στη Πειραιώς, αφού στη δεύτερη περίπτωση αφορά κρίσιμη απόφαση της επιχείρησης και υπόκειται στις διατάξεις του Π.Δ. 240/2006.
   Επίσης σε περίπτωση που λάβετε αποζημίωση, ίσως να μπορέσετε δικαστικώς να κερδίσετε αποζημίωση με το μισθό πριν τη μείωση. Σύμφωνα με το Νόμο υπολογίζεται ο τελευταίος μισθός, αλλά εδώ έχουμε προφανώς περίπτωση καταχρηστικής και παράνομης μείωσης, αφού υποτίθεται μειώθηκαν οι μισθοί για να μην γίνουν απολύσεις, και όχι για να γίνουν αυτές με μικρότερο μισθό.
   Δεν ξέρω όμως τι έχει κάνει ο Σύλλογός σας. Μήπως έχουν γίνει όλα αυτά; Να ζητήσετε από το Σύλλογό σας επίσημη ενημέρωση.
   Επίσης, σε περίπτωση απόλυσης μπορείτε να προσβάλλετε το κύρος της απόλυσης, αφού έχετε προσληφθεί οι περισσότεροι από εσάς μέσω ΑΣΕΠ, αρχή για προσλήψεις στο Δημόσιο και είστε μόνιμοι από ότι ξέρω. Κάτι που και να έχουν αλλάξει με τα μνημόνια, θα το έχουν κάνει μονομερώς και θα έχετε σοβαρές πιθανότητες στα δικαστήρια να απορριφθεί. Και εφόσον ισχυριστούν ότι καταργούνται οι θέσεις σας, δεν καταργούνται αλλά γίνεται μεταβίβαση επιχείρησης. Σχεδόν τα πάντα μπορείτε να προσβάλλετε και σε ορισμένες περιπτώσεις όπως σας ανέφερα έχετε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσετε. Κάθε λεπτομέρεια παίζει μεγάλη σημασία, και εδώ δεν ξέρουμε ούτε τα βασικά. Ελπίζω να εξελιχθεί ομαλά η όλη διαδικασία, να μην χάσετε τις δουλειές σας. Όσοι είναι του χώρου, γνωρίζουν ότι είστε από τους καλύτερους Τραπεζοϋπάλληλους και σας αξίζει όχι μόνο να μείνετε στο χώρο, αλλά να είστε σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
   Δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, αλλά ότι θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε!

  • karamelitsa 84

   ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΕΒΑΝΚ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΗΣΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ.ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΚΟ “ΠΑΤΗΜΑ” ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ?

   • admin

    Από ότι διάβασα στη κωδικοποίηση της ΟΤΟΕ, δεν εξειδικεύει το τίτλο του πτυχίου. Άρα τυπικά μπορούν να αναγνωριστούν όλα τα πτυχία.

Leave a Reply

  

  

  


− five = 4