Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

Άμεσα μεταβιβάζεται η Αγροτική Τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι καθώς ενώ μισθολογικά δεν διαφέρουν σημαντικά οι μισθοί τους από αυτούς της Τράπεζας Πειραιώς,
δεν γνωρίζουν τι εργασιακό κλίμα θα συναντήσουν, τι καθεστώς ισχύει με τις υπερωρίες, τις κανονικές άδειες κτλ.

Επίσης φοβούνται μήπως μέρος αυτών απολυθεί, ή εξαναγκαστεί σε παραίτηση μέσω μεταθέσεων κτλ.

Πρόγραμμα υπολογισμού Αποζημίωσης

Για να υπολογίσετε την Αποζημίωση Απόλυσης που δικαιούστε ως Τραπεζοϋπάλληλος: πρόγραμμα αποζημίωσης απόλυσης

σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία του εργατικού δικαίου, ο νέος εργοδότης αναλαμβάνει τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως αυτά απορρέουν από την αρχική εργασιακή σχέση. Βασική προϋπόθεση για τη μεταβίβαση επιχείρησης αποτελεί “η διαδικασία της ενημέρωσης και της διαβούλευσης”. Εφόσον δεν τηρηθεί η διαδικασία αυτή μπορεί να προσβληθεί ακόμα και το κύρος της μεταβίβασης. Επίσης μπορεί να κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια η αξίωση αποζημίωσης λόγω προσβολής της προσωπικότητας των εργαζομένων.
Για πληροφορίες για τη διαδικασία της Ενημέρωσης και Διαβούλευσης: Πατήστε εδώ
(Είμαστε στη διάθεση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ να τους βοηθήσουμε (εντελώς ανιδιοτελώς), αφού έχουμε εκπονήσει ειδική μελέτη στη διαδικασία αυτή)

Σημειώνεται ότι οι Υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας είναι από τους καλύτερους στον Τραπεζικό χώρο,
καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει με αυστηρότατους γραπτούς διαγωνισμούς και κατέχουν πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους.

Επίσης ανακοινώθηκε διαχωρισμός της Αγροτικής Τράπεζας σε καλό και κακό κομμάτι.

Από λειτουργικής άποψης η ΑΤΕ χορηγούσε δάνεια με τους αυστηρότερους όρους της αγοράς,
και όλοι μας έχουμε παράδειγμα που ενώ για το ίδιο σπίτι και την ίδια υποθήκη, μία άλλη τράπεζα χορηγούσε ένα Α ποσό,
η ΑΤΕ χορηγούσε περίπου το 70% του ποσού αυτού. Θέμα που τότε όλοι μας γκρινιάζαμε, αλλά σήμερα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαν.

Ως κακό κομμάτι αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος της συνεδρίασης 4/27.7.2012 της Επιτροπής Μέτρων Εξυγιανσης:

Όλες οι αξιώσεις και υποχρεώσεις της «Αγροτική» έναντι τρίτων, περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων της «Αγροτική», για καταβολή αποζημίωσης από οποιαδήποτε (συμβατική ή εξωσυμβατική) αιτία, για καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, καθώς και για απόδοση αδικαιολόγητου πλουτισμού,
εφόσον συνδέονται με τα μη μεταβιβαζόμενα στοιχεία
Υποχρεώσεις προς μετόχους,
Οι εταιρίες ABG Finance, η leasing, η ΑΤΕ τεχνική πληροφορική, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η Δωδώνη, η ΑΤΕxcelixi, η ΣΕΚΑΠ και η ΑΤΕ διαφημιστική, η ΕΛΒΙΖ.

κτλ κτλ.

196 comments to Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

 • υπαλλ. ατε

  στο πρόγραμμα υπολογισμου αποζημίωσης γιατί δεν μπορώ να μπώ;
  υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο πρόγραμμα; Ευχαριστώ

  • admin

   Η αποζημίωση απόλυσης έχει αλλάξει θέση στις σελίδες. Είναι πλέον ως υποσελίδα στα “προγράμματα μισθοδοσίας”. Ελέγξτε ότι δεν μπαίνετε με τον explorer, αλλά με mozilla, chrome ή κάτι πιο σύγχρονο. Να μπαίνετε στο ειδικό για τραπεζοϋπαλλήλους σύστημα.

 • ΜΑΡΙΑ

  ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
  ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΡΡΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.

 • ΜΑΡΙΑ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
  ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 17/03/2012 ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΩΡΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.
  ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ
  ΣΤΙΣ 16/02/2013.
  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ?
  ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • υπαλλ. ατε

  ο συνάδελφος 2:27 μπορει να μας πει απο ποιο κατάστημα είναι
  να συνεννοηθούμε όλοι μαζί να κινηθούμε δικαστικώς; Οι κινήσεις μας
  πρέπει να είναι συλλογικές (έστω και χωρίς το Σύλλογο, αφού δεν μας ενημέρώνει για τις ενέργειές του, αν έχει κάνει κάποιες ενέργειες)

 • υπαλληλος ατε

  Ευχαριστούμε για τις άμεσες απαντήσεις. Κάπου παραπάνω γράψατε πως δεν υπάρχει περίπτωση μετατάξεων αλλά σε κάποιο μελλοντικό διαγωνισμό, θα έχουμε μια μοριοδότηση. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι διοριστέα σε δύο προκηρύξεις αλλά δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε καμία θέση λόγω παγώματος των προσλήψεων κι επιπλέον απολυμένη από την αγροτική. Δεν μπορώ να διεκδικήσω τίποτε;

  • admin

   Δεν αποκλείουμε καμία περίπτωση. Είχα δώσει μια ιδέα για κάτι που θα μπορούσε να διεκδικηθεί από το Σύλλογο για να εξασφαλιστούν ορισμένοι συνάδελφοι που δεν θα τύγχαναν της σωστής αντιμετώπισης από το νέο εργοδότη. Επίσης, η διεκδίκηση είναι δικαίωμα που δεν αφαιρείτε από κανένα. Εάν εννοείτε εάν έχετε ελπίδες, δυστυχώς δεν γνωρίζω.
   Σας επαναλαμβάνω ότι προσπαθώ στα ερωτήματά σας να δίνω μια άποψη (και τίποτα παραπάνω), η οποία να έχει κάποια νομική βάση.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  Τι γνωρίζετε ότι θα ισχύσει για όσες βρίσκονται σε σωρρευτική άδεια μητρότητας?

  • admin

   Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν έχω κάποια επιπλέον ενημέρωση από αυτή που λαμβάνω από εσάς, πάνω στην οποία απλά σας εκφράζω μία νομική άποψη. Δείτε προηγούμενα μηνύματα με το θέμα της άδειας μητρότητας.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΗΤΑΝ ΠΧ 2068 ΑΠΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ .ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ .ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΕΙ ΝΕΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  kalimera

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  ti gnorizete gia ta katastimata kathisterisevn tha sinehisoun na leitoyrgoun

  • admin

   Έχω την εντύπωση ότι τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
   Το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπογράψουν συμβάσεις στην Πειραιώς, και να δανειστούν μετά στον εκκαθαριστή.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  Σας ευχαριστούμε για την ενδελεχή ενημέρωση. Ήθελα νρωτήσω το εξής έχω προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με τον Ν.1648/86. Το μόνο επιπλέον προνόμιο που είχαμε στην ΑΤΕ ήταν η αναπηρική άδεια των 6 ημερών. Θα συνεχίσει να υφίσταται αυτή η άδεια; Τι ισχύει για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς θα έχουμε κάποιο πρόβλημα;

 • Yπάλληλος Ατε

  Καλημέρα,
  στο κατάστημα έφθασαν οι καταγγελίες των συμβάσεων μας, αλλά ο διευθυντής δεν μας τις παρέδωσε, επειδή είχε τέτοια εντολή από τη Διευθυνση. Επίσης δεν μας έχουν αποσταλέι συμβάσεις πρόσληψης από την Πειραιώς διοτι μάλλον θα δουλέψουμε για την υπο εκκαθάριση ΑΤΕ όντας υπάλληλοι σε κατάστημα καθυστερήσεων.
  1. Σε ορισμένες καταγγελίες αναγράφετε λανθασμένα το ποσό του τελευταίου ακαθάριστου μισθού (πχ. 2.87,45 αντι για το ορθό 2.087,45€ ). Εαν μες τη μέρα αναγκαστούμε να τα παραλάβουμε θα πρέπει να τα υπογράψουμε με “επιφύλαξη…” και να αναφέρουμε ρητά το ορθό ποσό της μισθοδοσίας μας ?

  2. Εαν δουλέψουμε στην εκκαθάριση θα πρέπει να μας απολύσουν και να μας προσλάβει ο εκκαθαριστής ? Τι προβλέπει ο νόμος ? Τι χρονικό ορίζοντα έχουν οι εκκαθαρίσεις τέτοιου είδους ? και τι θα γίνει με τους εργαζόμενους μετά το πέρας της εκκαθάρισης ?

  • admin

   Δυστυχώς μόλις τώρα μπόρεσα να δω τα μηνύματά σας.
   Επιφύλαξη είναι καλό να αναγράφουμε. Να μην βάζετε όμως συγκεκριμένη επιφύλαξη, γιατί στην ουσία έμμεσα εξαιρείτε όλες τις υπόλοιπες επιφυλάξεις.
   συνιστάται λοιπόν κάτι απλό, όπως: “με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου”.
   Εσείς όμως αποφασίζετε. Το τι μισθό λαμβάνατε είναι εύκολο να αποδειχθεί, και φαίνεται ότι είναι τυπογραφικό λάθος αυτό που αναφέρετε.
   Όσον αφορά το τμήμα σας, δεν ξέρω εάν βγει σε καλό ή κακό όλη αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  ΜΟΛΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΩΣ ΣΩΡΡΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΗΓΕ ΣΤΙΣ 18/2/13. (ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 19/3/12). ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ.

 • agapitos samaras

  ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ : ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΣΤΙΣ 17-07-1997 ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 1648 (ΑΜΕΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 100%) ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ. Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΜΕΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΣΕ 15 ΕΤΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ 17-07-2012 (15ΕΤΙΑ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΟΜΩΣ 93 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΩ , ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Κα. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 17-07-2012 Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ( ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ) , ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΣΤΙΣ 25-05-2012 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ . Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΕΚΚΡΕΜΜΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ. ΣΕ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ;;;;; ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΙΤΗΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ( ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ) ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;;;; Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ;;;;;;;;ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ . ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

  • admin

   Λυπάμαι, αλλά γενικά έχω αποφύγει να απαντήσω σε ότι ερωτήματα μου έχουν κάνει σχετικά με συνταξιοδοτικά, καθώς δεν είναι ο τομέας μου. Ειδικά για εσάς που δεν γνωρίζουμε εάν τα ταμεία αυτά που θα σας παρείχαν σύνταξη με κάποιο ειδικό καθεστώς θα συνεχίζουν να υπάρχουν στο άμεσο μέλλον. Άλλως, εάν ταυτίζονται οι διατάξεις τους, με αυτές των λοιπών ταμείων κτλ.

 • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ Κ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ; ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Κ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ; Κ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΩ; ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Κ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ Κ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ;

  • admin

   Σε περίπτωση διάλυσης δεν προστατεύεσαι από την απόλυση(όσον αφορά την ΑΤΕ). εφόσον προσληφθείς στο νέο εργοδότη, προστατεύεσαι από την πρώτη ημέρα μέχρι και 1,5 χρόνο μετά τη γέννα(εφόσον όμως υπογράψεις και προσληφθείς).

 • marina

  η μηνιαία αμοιβή που αναφέρεται στη σύμβαση πως καθορίζεται? Η αμοιβή μου μειώθηκε κατά 300 ευρώ. Παίρνω επίδομα ταμία αλλά κανένας άλλος ταμίας δεν είχε τόσο μεγάλη μείωση. Παίζουν ρόλο τα χρόνια υπηρεσίας?

  • admin

   Από ότι κατάλαβα, κόβεται η παιδική μέριμνα, το επίδομα ταμείου κόβεται αλλά από το αρνητικό ποσό θα πρέπει να επαναφέρετε ένα ποσοστό. Ανάλογα τη μείωση που σας είχαν κάνει.
   Λαθάκια έχουν κάνει σε πολλές συμβάσεις. Να ενημερώσετε άμεσα το αρμόδιο τμήμα.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  Από την Δευτέρα βρίσκομαι σε προγραμματισμένη άδεια από την ΑΤΕ. Οι μέρες αυτές θα αφαιρεθούν από την άδεια που δικαιούμαι από την Τ. Πειραιώς για το 2012 γιατί σε αρχικό μήνυμα της Τρ. Πειραιώς αναφέρθηκε οτι οι άδειες θα δίνονταν κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένες από την ΑΤΕ.

  • admin

   Το αρχικό μήνυμα της Πειραιώς αναφερόταν σε μεταβίβαση επιχείρησης. Μετά το γύρισαν και θέλουν να αποδείξουν ότι δεν είναι μεταβίβαση αλλά κάτι άλλο. Σύμφωνα με αυτό που θέλουν εμφανίσουν (δηλαδή ότι είναι νέα πρόσληψη στην Πειραιώς, από 27/07/2012 μετράει η καινούρια άδεια. Την προηγούμενη θα πρέπει να την αποζημιωθείτε.

 • victoria

  Να σας ευχαριστήσω και εγώ για την ενημέρωση που μας παρέχετε. Επιτρέψτε μου να σας θέσω και εγω καποιες απορίες μου…
  Στην περίπτωσή μου που παίρνω πτυχίο του χρόνου θα μου χορηγηθεί επιστημονικό επίδομα ή θα συμψηφιστεί με την αμοιβή μου όπως αναφέρεται στην σύμβαση? Επίσης βρίσκομαι στον 9ο μήνα κύησης. Επίδομα για το παιδι θα έχω? Ή θα συμψηφιστεί και αυτο? Και γνωρίζετε που θα είμαι ασφαλισμένη όταν γεννήσω? Διάβασα οτι για να εχεις παροχές απο το ταμείο τους που ειναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ θα πρέπει να περάσουν 3 μήνες.

  • admin

   Θα συμψηφιστεί με την αμοιβή σου εφόσον λαμβάνεις περισσότερα από τη Σύμβαση της ΟΤΟΕ, και σου έχουν περάσει το ποσό αυτό ως οικειοθελή παροχή. Αλλιώς θα στο πληρώσουν.

  • admin

   Θα συμψηφιστεί με την αμοιβή σου εφόσον λαμβάνεις περισσότερα από τη Σύμβαση της ΟΤΟΕ, και σου έχουν περάσει το ποσό αυτό ως οικειοθελή παροχή. Αλλιώς θα στο πληρώσουν.
   Τα θέματα περί ταμείων δεν τα γνωρίζω. Εάν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος σου που ασχολείται να απαντήσει.

 • NIKOS

  Καλησπερα. Ειμαι 56 χρ ,υπαλλ της ΑΤΕ 24 χρονια χωρις αλλα ενσημα.Αν δεν υπογραψω την συμβαση, ποτε και με ποιο καθεστως βγαινω στην συνταξη? Ευχαριστω

 • maria

  πιστευετε οτι τελικα οι αδειες θα διαγραφουν;

 • nef

  Διαβάζοντας το καταστατικο του ταμείου πρόνοιας(αρθρο 22)νομίζω ότι όσοι δεν έχουμε συμπληρώσει 15 χρόνια, θα πρέπει να ζητήσουμε την επιστροφή των εισφορών μας (4% επι των αμοιβών μας)με επιτοκιο το ανώτατο ταμ/ριου ΑΤΕ που ισχυε 27/07/2012(ή 8/8/12 ημερομηνια καταγγελίας).Πρέπει να υποβάλουμε αίτηση και δικαιολογητικά που θα μας ζητηθούν απο το Ταμείο.

 • Γιώργος

  Σε ευχαριστούμε, είσαι ο μόνος που μας απαντάει.

 • nef

  Μπορούμε πάνω στο εγγραφο της καταγγελίας να γράψουμε “Δεν καταβλήθηκε κανένα ποσό” και να υπογραψουμε με καθε επιφύλαξη.
  Σχετικά με το αλληλοβοηθητικο ταμείο,που δεν έχει σχέση με την Ατε,πως μπορούμε να μάθουμε το συνολικό ποσό των εισφορών που έχουμε καταβάλει? πώς μπορούμε να τα διεκδικήσουμε?

  • admin

   Μπορείτε να το γράψετε. Συνήθως ο ΟΑΕΔ δεν τα δέχεται τα έντυπα με τη σημείωση αυτή. εδώ όμως είναι ειδική περίπτωση (θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί εντός 8 ημερών από τις 27/07/2012).
   Τις εισφορές μπορείτε μόνο να τις εκτιμήσετε γύρω στα 1.000 ανά έτος, αναλόγως τους τόκους μπορεί να πάει περισσότερο. Μόνο όμως εκτίμηση και υπόθεση. Το ταμείο όμως γιατί να μην σας απαντήσει εάν το ρωτήσετε. Εάν βγάλετε άκρη κάντε σας παρακαλώ ένα σχόλιο να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.

 • ilias

  ξέχασα να προσθέσω….μιλάμε για μια Α.Ε. υπο το καθεστώς ανάκλησης αδείας ( υπο εκκαθάριση) τι προβλέπει ο νόμος εδώ ??
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον χρόνο σου για πολλοστή φορά.

  • admin

   Σε περίπτωση που δεν ήταν στο καθεστώς αυτό η τράπεζα, θα μπορούσατε εντός τριμήνου να ζητήσετε να χαρακτηριστεί άκυρη η απόλυση λόγω μη καταβολής της αποζημίωσης και να επιστρέψετε στην εργασία σας. Δικαίωμα που τώρα δεν μπορείτε να ασκήσετε.

 • ilias

  Αγαπητέ admin,
  στα σχολια σου περι αποζημιώσεων πέρα απο την καταγραφή του ποσού που δεν αναγράφεται, “στέκεσαι” βλέπω καί στο σημείο περι “μη αναφοράς” στον χρόνο καταβολής της αποζημίωσης. Πολύ σωστά.
  Η ερώτηση που απασχολεί εδώ είναι :
  – το εργατικό δίκιο δεν προβλέπει ανώτατο χρονικό περιθώριο καταβολής της αποζημίωσης?!
  δεν νομίζω να μας φυλάνε εκπλήξεις(δυσάρεστες εννοώ)!!!!

  • admin

   Η αποζημίωση απόλυσης εάν δεν καταβληθεί και δεν ζητηθεί εντός εξαμήνου παραγράφεται η αξίωση της.
   Εσείς όμως ίσως να χρειαστεί πολύ γρηγορότερα να ασκήσετε τις αξιώσεις, σύμφωνα με τις διορίες του εκκαθαριστή.
   Θα σας πω τις απόψεις μου για το θέμα αυτό σύντομα.

 • mary

  Απλά η απόλυση δεν αναφέρει πάνω της ποσό αποζημίωσης. Το πεδίο είναι κενό (με παύλα). Προφανώς η υπογραφή πρέπει να γίνει με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αναφερθεί και τίποτε άλλο.

  • admin

   Δεν ανωτέρω άλλα σχόλια. Και εγώ αυτό πιστεύω. Το να αναφερθεί και κάτι παραπάνω, δεν είναι άσχημο. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή.

 • Αντώνης

  Τι θα γίνει με το επίδομα άδειας ;

  • admin

   Τώρα απάντησα παρόμοια στη σελίδα επίδομα αδείας.
   Για επίδομα αδείας, έχετε λάβει για το 2012 μισό μισθό από την ΑΤΕ.
   Επειδή όμως στην Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει μία νέα εργασιακή σχέση, δικαιούστε εκ νέου επίδομα αδείας. Αναλογία η οποία είναι περίπου 10/25 για όσους δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια προϋπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη, και 12/25 (δηλαδή περίπου μισό μισθό) για όσους έχουν περισσότερα από 12 χρόνια.
   Να τα θυμάστε όλα αυτά να τα αθροίζετε και να διεκδικείτε, γιατί βλέπετε συνέχεια προκύπτουν νέα κονδύλια.

 • Αντώνης

  Τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων των υπαλλήλων ΑΤΕΒΑΝΚ;

  • admin

   Καλά κάνεις και ρωτάς. Για δώρο Χριστουγέννων θα λάβετε την αναλογία μέχρι 27/07/2012 από την ΑΤΕ, και από 27/07/2012 έως 31/12/2012 από την Πειραιώς. Και τα δύο μέρη θα καταβληθούν έως τα Χριστούγεννα.
   Έχω προγράμματα για να τα υπολογίσετε.
   Στο μέρος της ΑΤΕ να συμπληρώσετε ημερολογιακές ημέρες 88(31+30+27), ενώ στο μέρος της Πειραιώς να γράψετε 157(4+31+30+31+30+31) ημερολογιακές ημέρες, και τους ανάλογους μισθούς βέβαια. Τον τελευταίο στην ΑΤΕ και το μισθό 10-Δεκεμβρίου στην Πειραιώς.

 • ilias

  Φίλε admin, καλημέρα και πάλι
  να σε πληροφορήσουμε και σένα που τόσο πολύ μας συμπαραστέκεσαι …ότι σήμερα μας ήρθαν και οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (ονομαστικές, δεν την διάβασα ακόμα!), οπότε κατα πρώτον “λύνεται νομότυπα” το puzzle του πως υπογράφω σε νεο εργοδότη όταν δεν εχω λύσει τις υποχρεώσεις μου με τον προηγούμενο είτε μέσω παραίτησης ειτε μέσω απολυσης !!! Δεν ξέρω αν βιάζομαι να βγάλω συμπέρασμα αλλα την κρίνω πολυ θετική την κίνηση!

  • admin

   Η Πειραιώς θα είναι ο “παράδοξος σύμμαχος” στο να πάρετε αποζημίωση. Καθώς εάν δεν πάρετε θα υπάρχει ένα ακόμα ισχυρότατο στοιχείο να χαρακτηριστεί ως γνήσια μεταβίβαση επιχείρησης και να μεταφερθούν όλα τα δικαιώματά σας.
   Κατά τη γνώμη θα πρέπει να εμφανίζεται η επιφύλαξή σας στο έντυπο της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, καθώς μεταξύ άλλων δεν αναγράφει το ποσό της απόλυσης και το χρόνο καταβολής αυτής.

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΣΑΝ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ 3899 &4024 ΑΛΛΑ
  ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ?ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ?

  • admin

   Η προϋπηρεσία είναι ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο σύλλογος (σας το έχω αναφέρει ξανά). Δεν νομίζω όμως ότι εννοούν, ότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία μισθολογικά, αλλά προφανώς σε περιπτώσεις απόλυσης κτλ.
   Τα πτυχία που δεν έχει αναγνωρίσει η ΑΤΕ, μάλλον δεν θα ήταν σε συναφές γνωστικό αντικείμενο. Δεν νομίζω να σας τα αναγνωρίσει η Πειραιώς.
   Βεβαίως στην κωδικοποίηση της ΟΤΟΕ αναφέρεται:
   “Β.1.4. Επίδομα Σπουδών (ΑΕΙ – ΤΕΙ – Master – Διδακτορικό)
   Στους υπαλλήλους που κατέχουν πτυχίο ή τίτλο ανώτερων ή ανώτατων ελληνικών σχολών ή τίτλο ισότιμων αναγνωρισμένων αλλοδαπών πανεπιστημίων ή μεταπτυχιακό τίτλο, χορηγείται επιστημονικό επίδομα, υπολογιζόμενο επί του βασικού μισθού:
   – 16% σε όσους κατέχουν πτυχίο ανώτερης σχολής
   – 25% σε όσους κατέχουν πτυχίο ανώτατης σχολής
   – 35% σε όσους κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο
   – 40% σε όσους κατέχουν διδακτορικό τίτλο[4]”
   Δεν αναφέρεται πουθενά συνάφεια τίτλου. Άρα έχετε ελπίδες.

  • admin

   Η προϋπηρεσία είναι ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο σύλλογος (σας το έχω αναφέρει ξανά). Δεν νομίζω όμως ότι εννοούν, ότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία μισθολογικά, αλλά προφανώς σε περιπτώσεις απόλυσης κτλ.
   Τα πτυχία που δεν έχει αναγνωρίσει η ΑΤΕ, μάλλον δεν θα ήταν σε συναφές γνωστικό αντικείμενο. Δεν νομίζω να σας τα αναγνωρίσει η Πειραιώς.
   Βεβαίως στην κωδικοποίηση της ΟΤΟΕ αναφέρεται:
   “Β.1.4. Επίδομα Σπουδών (ΑΕΙ – ΤΕΙ – Master – Διδακτορικό)
   Στους υπαλλήλους που κατέχουν πτυχίο ή τίτλο ανώτερων ή ανώτατων ελληνικών σχολών ή τίτλο ισότιμων αναγνωρισμένων αλλοδαπών πανεπιστημίων ή μεταπτυχιακό τίτλο, χορηγείται επιστημονικό επίδομα, υπολογιζόμενο επί του βασικού μισθού:
   – 16% σε όσους κατέχουν πτυχίο ανώτερης σχολής
   – 25% σε όσους κατέχουν πτυχίο ανώτατης σχολής
   – 35% σε όσους κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο
   – 40% σε όσους κατέχουν διδακτορικό τίτλο[4]”
   Δεν αναφέρεται πουθενά συνάφεια τίτλου. Άρα να το διεκδικήσετε.

 • Απεργός ΑΤΕ

  Συνάδελφοι, σύλλογος είμαστε όλοι. Εκατοντάδες άτομα απ’ όλη την Ελλάδα κατέβηκαν σήμερα στην Αθήνα, διαδήλωσαν και μετά πήγαν στα γραφεία του συλλόγου όπου έγινε ενημέρωση και συζήτηση. Το ΔΣ του συλλόγου τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Να είμαστε όλοι δίπλα τους να τους στηρίζουμε αλλά και να τους ελέγχουμε. Όσοι δεν απεργούν κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά. Κάποια πράγματα μην περιμένετε να τα μάθετε από αναρτήσεις στο internet…

  • admin

   Καλά κάνετε και το αναφέρετε. Βλέπετε, ένα απλό σχόλιο όπως αυτό που κάνατε τώρα, στην ουσία αποτελεί ενημέρωση, ότι κάτι καλό γίνεται, και σίγουρα έδωσε θάρρος σε πολλούς. Να δώσετε ιδιαίτερη βάση στην ενημέρωση της επίσημης ιστοσελίδας, θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους συναδέλφους από την επαρχία που δεν έχουν πολλούς τρόπους επίσημης ενημέρωσης.

Leave a Reply

  

  

  


+ 7 = twelve