Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

Άμεσα μεταβιβάζεται η Αγροτική Τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι καθώς ενώ μισθολογικά δεν διαφέρουν σημαντικά οι μισθοί τους από αυτούς της Τράπεζας Πειραιώς,
δεν γνωρίζουν τι εργασιακό κλίμα θα συναντήσουν, τι καθεστώς ισχύει με τις υπερωρίες, τις κανονικές άδειες κτλ.

Επίσης φοβούνται μήπως μέρος αυτών απολυθεί, ή εξαναγκαστεί σε παραίτηση μέσω μεταθέσεων κτλ.

Πρόγραμμα υπολογισμού Αποζημίωσης

Για να υπολογίσετε την Αποζημίωση Απόλυσης που δικαιούστε ως Τραπεζοϋπάλληλος: πρόγραμμα αποζημίωσης απόλυσης

σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία του εργατικού δικαίου, ο νέος εργοδότης αναλαμβάνει τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως αυτά απορρέουν από την αρχική εργασιακή σχέση. Βασική προϋπόθεση για τη μεταβίβαση επιχείρησης αποτελεί “η διαδικασία της ενημέρωσης και της διαβούλευσης”. Εφόσον δεν τηρηθεί η διαδικασία αυτή μπορεί να προσβληθεί ακόμα και το κύρος της μεταβίβασης. Επίσης μπορεί να κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια η αξίωση αποζημίωσης λόγω προσβολής της προσωπικότητας των εργαζομένων.
Για πληροφορίες για τη διαδικασία της Ενημέρωσης και Διαβούλευσης: Πατήστε εδώ
(Είμαστε στη διάθεση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ να τους βοηθήσουμε (εντελώς ανιδιοτελώς), αφού έχουμε εκπονήσει ειδική μελέτη στη διαδικασία αυτή)

Σημειώνεται ότι οι Υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας είναι από τους καλύτερους στον Τραπεζικό χώρο,
καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει με αυστηρότατους γραπτούς διαγωνισμούς και κατέχουν πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους.

Επίσης ανακοινώθηκε διαχωρισμός της Αγροτικής Τράπεζας σε καλό και κακό κομμάτι.

Από λειτουργικής άποψης η ΑΤΕ χορηγούσε δάνεια με τους αυστηρότερους όρους της αγοράς,
και όλοι μας έχουμε παράδειγμα που ενώ για το ίδιο σπίτι και την ίδια υποθήκη, μία άλλη τράπεζα χορηγούσε ένα Α ποσό,
η ΑΤΕ χορηγούσε περίπου το 70% του ποσού αυτού. Θέμα που τότε όλοι μας γκρινιάζαμε, αλλά σήμερα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαν.

Ως κακό κομμάτι αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος της συνεδρίασης 4/27.7.2012 της Επιτροπής Μέτρων Εξυγιανσης:

Όλες οι αξιώσεις και υποχρεώσεις της «Αγροτική» έναντι τρίτων, περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων της «Αγροτική», για καταβολή αποζημίωσης από οποιαδήποτε (συμβατική ή εξωσυμβατική) αιτία, για καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, καθώς και για απόδοση αδικαιολόγητου πλουτισμού,
εφόσον συνδέονται με τα μη μεταβιβαζόμενα στοιχεία
Υποχρεώσεις προς μετόχους,
Οι εταιρίες ABG Finance, η leasing, η ΑΤΕ τεχνική πληροφορική, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η Δωδώνη, η ΑΤΕxcelixi, η ΣΕΚΑΠ και η ΑΤΕ διαφημιστική, η ΕΛΒΙΖ.

κτλ κτλ.

196 comments to Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

 • despina

  TI ENNOEITAI ME TIS 7,5 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 4,166% ΑΛΛΑ 8,322%, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ

  • admin

   είναι ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων.
   (Εάν υπάρχει ειδικό καθεστώς στην ΑΤΕ για τον υπολογισμό του Δώρου, {στη κωδικοποίηση της ΟΤΟΕ δεν βρήκα κάτι} να μου το στείλει κάποιος να μελετήσουμε μήπως είναι ευνοϊκότερο.

 • eva

  στην ανακοίνωση του σήμερα ο σύλλογος λέει πως αν θέλουμε να τον εξουσιοδοτήσουμε για να αναγγείλει τις απαιτήσεις μας στον εκκαθαριστή θα πρέπει να ανακαλέσουμε την τυχών εξουσιοδότηση μας σε εξωτερικό δικηγόρο.
  εγώ τον σύλλογο δεν τον εμπιστεύομαι απόλυτα αλλά και φοβάμαι να μην συμμετέχω στην δική του διαδικασία..
  νομικά στέκει να έχω δώσει εξουσιοδοτήσεις και στους 2?

  • admin

   Το να θέλει ο σύλλογος να βοηθήσει είναι θετικό. Ο τρόπος που το κάνει είναι πολύ “άκομψος”.
   Τι θα γίνει με όσους έχουν επιπλέον απαιτήσεις από τις δεδομένες που αναφέρουν. Τι εννοούν με το σχεδόν “επτάμηνο” Δώρο Χριστουγέννων? Δεν γνωρίζουν ότι Υπολογίζεται από 01/Μαϊου (καθώς 01-Ιαν έως 30-Απρ. αφορά το Δώρο Πάσχα) ή είναι τυπογραφικό λάθος. Εάν δυσκολεύονται σε αυτό, πως θα γνωρίζουν να σας κερδίσουν τις 7,5 ημέρες της στρογγυλοποίησης και την προσαύξηση όχι μόνο 4,166% αλλά 8,322% που δικαιούστε λόγω της ύπαρξης του επιδόματος ισολογισμού κτλ. Σας έχει ενημερώσει τι ακριβώς θα ζητήσει και εάν αυτά εσάς σας καλύπτουν; Θα συμμορφωθεί εάν εσείς επιθυμείτε να ζητήσετε κάτι επιπλέον?
   Όσον αφορά το εάν στέκει η εξουσιοδότηση σε περισσότερους δικηγόρους, πάντως δεν απαγορεύεται. Σίγουρα όμως, δεν θα είναι και ότι καλύτερο να έχει ο εκκαθαριστής στα χέρια του για κάποιον από εσάς δύο έγγραφα και το κάθε ένα να έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Και σίγουρα, γιατί να πληρώνετε δικηγόρους όταν μπορεί να τα αναλάβει ο Σύλλογος. Να τα αναλάβει σωστά και υπεύθυνα βέβαια, να ενημερώνει και να συνεργάζεται.
   Σκεφτείτε το μία δύο μέρες πριν αποφασίσετε.
   Χρησιμοποιήστε τα προγράμματα του http://www.ergatika.gr για να πάρετε μία ιδέα.
   Εφόσον έχω κάποια ιδέα θα επανέλθω.

 • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  ΗΜΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΑΣΕΠ.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΩΣΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΕΞΑΦΤΕΛΙΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΓΕΝΟΜΕΝΑ, ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ <> ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΥΧΟΝ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.
  1) ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 27.07.2012 ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ;
  2) ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ () ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ .. ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑΣ. ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ Η ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ;
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ …() ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΡΥΦΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ()
  ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.
  ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ADMIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ.

 • Ipallilos ate

  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 22 ΛΕΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΜΕ ΟΠΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ….ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ? Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΓΟΡΕΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΟ ΕΦΑΠΑΞ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ ΔΙΚΑΟΥΝΤΑΙ H OSOI AΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΥΤΟ??ΑΦΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
  Aρθρο 15

  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ

  1. Δικαίωμα για λήψη εφάπαξ βοηθήματος έχει ασφαλισμένος στις παρακάτω περιπτώσεις:

  α) Όταν δικαιωθεί σύνταξης ανεξαρτήτως των ετών ασφάλισης του από το ασφαλιστικό Οργανισμό που χορηγεί συντάξεις στους εργαζομένους της ΑΤΕ.

  β) Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε (15) ετών υπηρεσίας λόγω αποχώρησης του μέλους από την υπηρεσία της Τράπεζας, λόγω λήξεως ή λύσεως καθ’ οποιοδήποτε τρόπο και για οποιαδήποτε αιτία τής σχέσεως του με την Τράπεζα.

  TI ΛΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ?????

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ !!

  ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.

  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΦΑΠΑΞ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 2Ο ΧΡΟΝΙΑ !!!!????

  Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ταμείου εφόσον αποχωρήσουν από την υπηρεσία της τράπεζας και έχουν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο 15 δικαιούνται εφάπαξ βοηθήματος το οποίο υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο.

  ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ Χ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Χ συντελ. Β Χ συντελ. Α

  Όπου:

  α) ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

  Ι. Ως «Συντάξιμες Αποδοχές» νοούνται το πηλίκον της διαίρεσης του συνόλου των μηναίων ακαθάριστων τακτικών αποδοχών που έλαβε ο ασφαλισμένος κατά τα τρία (ή πέντε) τελευταία ημερολογιακά έτη πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης οι οποίες υπεβλήθησαν σε ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να υπολογίζονται τα δώρα εορτών, το επίδομα αδείας και ισολογισμού δια του αριθμού των μηνών απασχόλησης (36 ή 60) που έχουν πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής αυτής περιόδου.

  ΙΙ. Για όσους έχουν ασφαλιστεί στο Ταμείο μέχρι 31/12/92 λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών της τελευταίας τριετίας (τριανταέξι τελευταίοι μισθοί/36).

  ΙΙΙ. Για όσους έχουν ασφαλιστεί στο Ταμείο μετά το 1/1/1993 λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών της τελευταίας πενταετίας (60 τελευταίοι μισθοί/60).

  β) ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

  Ως χρόνος ασφάλισης για τον υπολογισμό εφάπαξ βοηθήματος λαμβάνεται ο χρόνος για τον οποίο ο ασφαλισμένος έχει καταβάλλει εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας.

  Ο χρόνος ασφάλισης ορίζεται ως εξής:

  Χρόνος ασφάλισης = έτη + μήνες/12 + ημέρες/360

  Για χρόνια ασφάλισης περισσότερα των τριάντα τριών (33) εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0,5 για κάθε χρόνο.

  γ) ΤΟ Α ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  Α = 1 + Γ για τους διορισθέντες και ασφαλισμένους μέχρι και το 1992

  Α = 1 + Γ/2 για τους διορισθέντες και ασφαλισμένους μετά το 1993

  Όπου Γ = + 0,1 έως – 0,2 Για μεγαλύτερες αυξήσεις ή μειώσεις του Γ απαιτείται τροποποίηση καταστατικού.

  Το Γ ορίζεται αρχικά σε 0 και αυξάνεται ή μειώνεται από το Δ.Σ., ανάλογα με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.

  Επίσης ενεργοποιείται υποχρεωτικά όταν η παρούσα αξία των θεμελιωμένων δικαιωμάτων υπολογιζόμενη με τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού είναι μεγαλύτερη της περιουσίας του Ταμείου.

  δ) ΤΟ Β ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

 • υπαλληλος ατε

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

  Σε περιπτώσεις αποχώρησης ασφαλισμένων από την υπηρεσία της Α.Τ.Ε., όπου δεν συντρέχουν οι χρονικές προϋποθέσεις για την απόληψη εφάπαξ βοηθήματος επιστρέφονται οι εισφορές με το ανώτατο επιτόκιο ταμιευτηρίου Α.Τ.Ε. όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κατά την ημέρα της παραιτήσεως του ασφαλισμένου από την Α.Τ.Ε..

  Σε καμία περίπτωση το επιστρεφόμενο ποσό δεν επιτρέπεται να υπερβεί το ποσό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος ως εφάπαξ βοήθημα, εάν αποχωρούσε με χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο 15 ετών.

  Aυτο ειναι το αρθρο 22 του καταστατικου του ταμειου προνοιας. Εμεις εχουμε απολυθει απο την ΑΤΕ. Θα ηθελα να μου πειτε αν ισχυει αυτο που λεεει ο συλλογος μας, οτι δηλαδη δεν εχουμε δικαιωμα να ζητησουμε πισω τις εισφορες μας μιας και το ταμειο θα συνεχισει να υπαρχει. Δηλαδη εγω που θα ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος στην Πειραιως θα συνεχισω να πληρωνω εισφορες για ενα ταμειο της ΑΤΕ? Τι γινετε επιτελους γιατι θα τρελαθουμε τελειως. Σας παρακαλω πολυ απαντηστε μου

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ !!

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ.
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 25 ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 12 ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ??
  ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΣΕΙΣ ADMIN, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ?? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ??

  • admin

   Το “ΦΕΚ” με τις αποζημιώσεις είναι ακόμα μία απόδειξη για το πόσο καλά, όχι μόνο έχουν σχεδιάσει τα πάντα, αλλά και πόσο άμεσα προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.
   Όσον αφορά τις εισφορές σας από το ταμείο Πρόνοιας,
   όσοι έχετε πιστέψει ότι το ταμείο θα συνεχίσει να λειτουργεί μην κάνετε τίποτα.
   Όσοι όμως δεν το πιστεύετε να ζητήσετε άμεσα τις εισφορές σας πίσω με το επιτόκιο που αναφέρεται στο άρθρο 22 του κανονισμού.
   Να απαιτήσετε από το σύλλογο να μεσολαβήσει να ξεμπλοκάρει η διαδικασία.
   Εάν μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές επιπλέον πληροφορίες, όπως το πως έχει οριστεί το (Γ) στον υπολογισμό του εφάπαξ, θα σας φτιάξω προγραμματάκι να τα υπολογίζει αυτόματα, για να μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις.

   • υπαλληλος ατε

    αγαπητε Αdmin τι να ζητησουμε απο τον συλλογο.??? Αυτος μπλοκαρει την διαδικασια. Αυτος σε ανακοινωση του μας χαρακτηρισε αστειους που ζηταμε τις εισφορες μας πισω. Εγω θα κινηθω νομικα κατα του ταμειου και του συλλογου

    • admin

     Ο σύλλογος δεν είναι κάτι ανεξάρτητο. Είναι η εκπροσώπησή σας, η φωνή σας. Δεν είναι δυνατό μία μεγάλη μερίδα από εσάς να ζητάει κάτι και ο Σύλλογος να έχει αντίθετη κατεύθυνση. Δεν είστε υπάλληλοι του Συλλόγου να σας λέει ο Σύλλογος τι να κάνετε και να σας κρίνει, αυτοί είναι που έχουν υποχρεώσεις προς εσάς και εσείς πρέπει να τους κρίνετε.

    • admin

     Επίσης δεν καταλαβαίνω, αφού το ταμείο είναι απόλυτα υγιές και θα συνεχίσει να υπάρχει, εσείς το μόνο που ζητάτε είναι οι εισφορές σας πίσω με ένα ελάχιστο επιτόκιο. Πως μπορεί να κλονίσει αυτό το απλό πράγμα το ταμείο. Δηλαδή εάν δεν έχει τώρα τις εισφορές, θα έχει σε λίγα χρόνια να σας δίνει τα αυξημένα σε σχέση με τις εισφορές εφάπαξ? Απλές υποθέσεις κάνω, απλή άποψη εκφράζω. Να κινήστε σύμφωνα με τη δική σας και μόνο άποψη.

 • υπαλληλος Πειραιώς!

  Το Ταμείο Πρόνοιας αρνείται να δώσει α.π. εισερχομένων στις αιτήσεις. Ξέρει κανείς το λόγο;

 • υπαλληλος ατε

  και συμφωνα με το φεκ 2317 ο κ. στουρναρας αποφασισε οτι το ανωτατο οριο αποζημιωσης για τους υπαλληλους της ατε ειναι το 50% της νομιμης αποζημιωσης

 • Aπολυμενος ΑΤΕ

  Συναδελφοι, γνωριζετε οτι στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως φυλλο 2317, αναφερεται αποφαση του υπουργου για “ανωτατο οριο υψους αποζημιωσης ανα δικαιουχο…..ποσοστο 50% επι της νομιμης αποζημιωσης” ?

 • nef

  και για να συμπληρωσω τα προηγουμενα θεωρειτε οτι η αποζημιωση πρεπει να ειναι με τον παλιο μισθο πριν τις περικοπες η με τον καινουργιο? Σας ευχαριστω θερμα

  • admin

   Σίγουρα θα σας δώσουν με τον τελευταίο, αλλά να διεκδικήσετε τον υπολογισμό της αποζημίωσης σύμφωνα με τον μισθό πριν τις μειώσεις.

 • nef

  ξερετε οι περισοτεροι απο εμας εχουμε προκαταβολες μισθων. ουσιαστικα θα τις συμψηφισουν με την αποζημιωση και δεν θα παρουμε τιποτα απολυτως. Μια χαρα τα εχουν καταφερει. και αν εγω δεν ειμαι στην δουλεια σε 10 χρονια που θα τελειωσει η εκαθαριση πως θα παρω το υπολοιπο 50% της αποζημιωσης. Ξερω οτι αυτο εχουν σκοπο να κανουν αλλα ειναι νομιμο?

 • GiannisF

  Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα φιλε μου. Εγω εχω 18 χρονια κλεισμενα και παιρνω 1000€ ακριβως το μηνα(στο χερι λιγοτερα, λογω της δοσης του στεγαστικου).
  Μας εκαναν 2 μειωσεις μισθου. Εκοψαν το επιδομα χαμηλομισθων που παιρναμε οσοι δεν ειχαμε υπεθυνη θεση(1700 το χρονο). Εκοψαν ενα μικρο ποσο ασφαλιατρων που παιρναμε καθε φθινοπωρο. Ακουγεται οτι το επιδομα Ισολογισμου ειναι πλεον παρελθον. Παγωσανε τα κλιμακια, αρα το επιδομα πολυετιας και βαθμου. Αυξηθηκαν οι φοροι, αρα και οι κρατησεις. Συνεπως δε χασαμε 26.5% αλλα καπου 40%. Το ξερω οτι οι δημ. υπαλληλοι παιρνουν τα ιδια και οτι τα επιδοματα χριστ-πασχ-αδ. ειναι ως 200€, αλλα τουλαχιστον εχουν τη μονιμοτητα. Καποιος που μπηκε με τον ευεργετικο Ν.1648/86 για να εχει την προστασια της μονιμοτητας, γιατι τωρα να τη χασει?

  • admin

   Συμφωνώ, άποψή μου είναι ότι πρέπει να το διεκδικήσετε!
   (με αυτό που έκαναν εσάς απέδειξαν ότι δεν υπάρχει μονιμότητα)
   (Το επίδομα ισολογισμού το προβλέπει η σύμβαση της ΟΤΟΕ)

 • nef

  Σε συνεχεια του προηγουμενου θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει οτι σε περιπτωση απολυσης και χωρις προειδοποιηση πρεπει να καταβληθει ολο το ποσο αν ειναι μεχρι 6 μηνες αμεσα? ισχυει και αυτο στις επιχειρησεις που ειναι σε εκαθαριση? σας ευχαριστουμε πολυ

  • admin

   Στο ελληνικό δίκαιο γίνεται “χαμός”. Επιπλέον, ανακαλύπτουμε καθημερινά τροποποιήσεις, νόμων, άρθρων, παραγράφων που μας είχαν διαφύγει.
   Όπως φαίνεται, αυτό έχουν σκοπό να κάνουν(50% τώρα και το υπόλοιπο στην τελική εκκαθάριση). Τουλάχιστον, να σας δώσουν αυτό, την αναλογία δώρου Χριστουγέννων και αποζημίωση αδείας άμεσα, ώστε να περιορίσετε το εύρος της αγωγής σας (και των ποσοστών που θα δίνετε μεθαύριο στους δικηγόρους). Για τα υπόλοιπα μάλλον θα ακολουθήσει σκληρή δικαστική διαμάχη.

 • υπαλληλος ατε

  Για το ζήτημα της αποζημίωσης ο κ. Μαράντος επιβεβαίωσε την υπουργική απόφαση για την άμεση χορήγηση του 50% του δικαιούμενου ποσού, στους απολυμένους από την ΑΤΕ και την μεταφορά του άλλου μισού στο τέλος της εκκαθάρισης. Ο εκκαθαριστής επιβεβαίωσε, επίσης και τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν κι έκαναν λόγο, για την πρόθεση, τα ποσά που θα καταβληθούν, τώρα, να συμψηφιστούν με τις οφειλές των συναδέλφων από προκαταβολές εφ΄ άπαξ και δάνεια μισθών.

  Σε χθεσινή επικοινωνία του με τον εκκαθαριστή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε ο όποιος συμψηφισμός οφειλών εργαζομένων, να μην γίνει με τα ποσά που θα δοθούν τώρα, αλλά μ΄ εκείνα που θα πάνε για το τέλος της εκκαθάρισης, κάτι που ο κ. Μαράντος απέρριψε επικαλούμενος τον Κανονισμό της εκκαθάρισης. COPY PASTE APO SITE ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητε admin τι ισχυει τελικα με το θεμα των αποζημιωσεων γιατι θα τρλαθουμε τελειως. Εχει δικαιωμα να κανει αυτα που λεει ο εκκαθαριστης? δηλ να δωσει την μιση αποζημιωση μετα 10 χρονια. εχουμε τυχη να παμε δικαστικα η οχι. σε ευχαριστω εκ των προτερων

 • Απολυμενος ΑΤΕ

  Χαιρεται. Εχω μπει πριν 20 χρονια με τον Ν.1648/86, τωρα που απολυθηκα απ την ΑΤΕ δικαιουμαι θεση μονιμου στο Δημοσιο?

  • admin

   Οι περισσότεροι από εσάς έχουν μπει με διαγωνισμούς για θέσεις μονίμων του δημόσιου τομέα. Όντως, έχετε πιθανότητες να δικαιωθείτε εάν καταθέσετε κάποια αγωγή, πρωτοβάθμια τουλάχιστον, στη συνέχεια όμως κανένας δεν γνωρίζει. Πάντως να ξέρετε ότι στο δημόσιο πλέον ο μέσος μισθός είναι γύρω στα 800-900 € (κανένας σχεδόν δεν παίρνει πάνω από 1.000 €) και επί 13, όχι επί 14,5 μισθούς ετησίως που είναι στην τράπεζα. Και χωρίς τις παροχές, παιδικών σταθμών, κατασκηνώσεων κτλ. Αλλά έχω ξαναγράψει ότι θα πρέπει να διεκδικήσετε να έχετε το δικαίωμα, σε περίπτωση που κάποιος από εσάς δεν προσληφθεί στην Πειραιώς, ή προσληφθεί και στη συνέχεια απολυθεί ή εξαναγκαστεί σε παραίτηση, ή του μεταβάλουν ουσιωδώς τις συνθήκες εργασίας, να έχει το δικαίωμα της μετάταξης ή τουλάχιστον να μπαίνει στο 1/10 των νέων προσλήψεων(βέβαια το πόσοι περιμένουν κολλημένοι στο 1/10 είναι και αυτό ένα άλλο ερώτημα). Φυσικά ίσως υπάρχουν ορισμένοι που θα θελήσουν να έχουν κάπως λιγότερες αμοιβές και μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια στο δημόσιο(αποδείχθηκε όμως ότι ασφαλής δεν είναι κανένας πλέον). Άποψή μου είναι ότι πρέπει να το διεκδικήσετε.

 • Μαρία Υπάλληλος ΑΤΕ

  Καλά τα λέει ο συνάδελφος. Πρέπει να κάνουμε ισχυρές εστίες και να μαζευτούμε πολλοί.Στο τέλος ίσως θα πρέπει να βάλουμε τους δικηγόρους μας να συνεννοηθούν για τη γενική κατεύθυνση. Στο Ηράκλειο συζητάμε όλα τα ανωτέρω θέματα. Ταυτόχρονα όμως δεν χάνουμε χρόνο και έχουμε βάλει δικηγόρους και προετοιμάζουν ήδη τα έγγραφα. Και ναι, έχουμε ως ένα ενδεχόμενο να κάνουμε αναγνωριστική αγωγή, ώστε να χαρακτηριστεί ώς μεταβίβαση επιχείρησης και να μεταφερθούν όλα τα δικαιώματά μας στην Πειραιώς. Σε αυτή την αγωγή όμως θα χρειαστεί η συμμετοχή σχεδόν όλων μας, σε όποιο δικηγόρο και εάν έχουν απευθυνθεί(γιαυτό λέω θα πρέπει να συνεννοηθούν οι δικηγόροι). Δεν κάνουμε κάτι κρυφά και όποιος ενδιαφέρεται το mail είναι petros@markud.com.

 • ilias

  Απάντηση προς τον αγαπητο συνάδελφο. Εκφράζω καθαρά και μόνο ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ μου άποψη. Ο σύλλογος μάλλον τελεί υπο πανικό απο τις εξελίξεις τις οποίες δεν προλαβαίνει. Μέχρι την Παρασκευή (10/3) ανακοίνωνε ΚΑΝΕΝΑΣ να μην υπογράψει την νέα σύμβαση γιατι θέτει εαυτόν εκτός του κοινού αγώνος και έρχεται το Σ/Κ μέσω ιστοσελίδας του και καταστέλει την απεργία και καλεί άπαντας την Δευτέρα (13/8 τελευταία μέρα) προς υπογραφή. Και ο αγώνας συνεχίζετε….! Τώρα μας ανακοινώνει ότι υπάρχει προοπτική συνέχειας τόσο για το ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ όσο και για το ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Μακάρι αλλα … το σίγουρο που έχουμε αυτή την στιγμή είναι ότι τα παραπάνω τελουν υπο εκκαθάριση και ο εκκαθαριστής περιμένει μεχρι 17/9 να του ανακοινώσεις πάσα αξίωση/απαιτηση χρεωστική. Ο χρόνος τρέχει. Αν θα περιμένεις ή όχι “αφήνετε” στην προσωπική σου κρίση. Επίσης και το άν θα κινηθείς με απλη αίτηση ή εξώδικο ή αγωγή. Ο καθένας κρίνει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τις συνέπειες των πράξεών του. Αυτά με πολλή συμπάθεια και καλή και ταχεία ανάρρωση.

 • ατε γπ

  Απαντώ στην απάντηση!
  “απαντώ στον συνάδελφο ατε γπ. Στην κοινοτική οδηγία 2001/23 όμως δυστυχώς αναφέρεται οτι δεν ισχύουν οι παράγραφοι που αφορούν τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη νέα επιχείρηση, εάν η επιχείρηση-εκχωρητής υπόκειται σε διαδικασία πτώχευσης ή αφερεγγυότητας κινηθείσα με σκοπό την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων κλπ. ” Μιλησαμε για αυτό με τον δικηγόρο, και όλο το θέμα ειναι ακριβώς αυτό: Αυτοί που σχεδιασαν αυτό το έκτρωμα προσπαθούν να πείσουν ότι πρόκειται για μια απλή περίπτωση πτώχευσης. Όμως όπως λέει η κοινοτική οδηγία 23/2001, άρθρο 5, παράγραφος 4 “τα κράτη μέλη λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η καταχρηστική προσφυγή στις διαδικασίες αφερεγγυότητας με σκοπό να στερηθούν οι εργαζόμενοι των δικαιωμάτων που απορρέουν από την παρούσα οδηγία”.Επιπλέον αν πραγματικά είχε πτωχεύσει η ΑΤΕ θα έπρεπε να υπάρχει δικαστική απόφαση και όχι διοικητική πράξη ανάκλησης της αδείας.Για να μην σας κουράζω με τα νομικά που άλλωστε ούτε εγώ τα ξέρω, αρκετοί από εμάς έχουμε σκοπό να στείλουμε εξώδικο στην τράπεζα πειραιώς όπου θα λέμε ότι υπογράψαμε τη σύμβαση κάτω από την πίεση της ανεργίας, αλλά θεωρούμε ότι έπρεπε η Πειραιώς να αναλάβει κανονικά τις υποχρεώσεις της ως διάδοχος εργοδότης. Τα υπέρ του εξώδικου είναι ότι όταν με το καλό μας απολύσει η Πειραιώς (μη ξεχνάτε ότι η eurobank είχε σκοπό να απολύσει τους μισούς, και το ότι η Πειραιώς δέχτηκε να μας κρατήσει όλους ήταν απλώς ένα πρόσχημα για να του χαριστεί η ΑΤΕ και να λύσει προσωρινά τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας και όχι μόνο που αντιμετώπιζε)ή μας αναγκάσει σε παραίτηση, με το εξώδικο θα μπορούμε να κάνουμε αγωγή και να ζητήσουμε να επαναπροσληφθούμε με τους όρους που είχαμε στην ΑΤΕ και να πληρωθούμε και όλους τους μήνες μέχρι να τελεσιδικήσει (που ούτως ή άλλως θα είμαστε άνεργοι). Στα κατά είναι ότι θα δει η
  Πειραιώς το ονοματάκι μας στο εξώδικο και θα μας βάλει στο μάτι. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να στείλουμε το εξώδικο όσο περισσότεροι μπορούμε.
  Για τον admin: Δεν ξέρω όμως πως να ενημερώσω τους συναδέλφους που ενδεχομένως ενδιαφέρονται χωρίς να εκτεθώ. Έχετε κάτι να μου προτείνετε;

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ - ΧΒ

  Καλησπέρα σας είχα ρωτήσει για τα ΑΜΕΑ που μπήκαν στην Τράπεζα με τον ΑΣΕΠ αλλά με τον Ν.1648/86. Είχατε πει ότι θα το ψάχνατε. Μήπως πρέπει να ανησυχούμε;

 • ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Κ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ Η’ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ; Κ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΓΙΑ Κ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ Η’ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΠΩ ΜΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

 • συναδελφος ΑΤΕ

  admin ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί από τη πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας υπήρξες σημαντικότατος βοηθός μας, δίνοντας με την αμεσότητα σου κουράγιο σε όλους μας.
  Σε παρακαλώ πολύ επειδή έχω διαβάσει όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις που έχεις δώσει σχετικά με το θέμα μας και έχω μπερδευτεί τελικά με τις τόσες περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι συναδελφοί μου (ομολογώ δε φανταζόμουν τις τόσες πολλές περιπτώσεις) πές μου αν σου είναι εύκολο : για να διεκδικήσουμε αναδρομικές οφειλές τις τράπεζας σε υπάλληλους (για εμένα επίδομα αναπλήρωσης ταμιολογιστή 1000€), αποζημίωση της κανονικής μας άδειας (για εμένα 1440€ σύμφωνα με το σούπερ πρόγραμμά σου) και την αποζημίωση απόλυσής μας, πρέπει να κάνουμε εξώδικο στον εκκαθαριστή κο Μαράντο και να τα διεκδικήσουμε??
  Προσωπικά είχα μείνει με την εντύπωση ότι ο εκκαθαριστής θα ελέγξει όλες τις υποχρεώσεις της τράπεζας – εργοδότη προς τους υπαλλήλους της (αναδρομικές οφειλές, αποζημειώσεις, άδεις κλπ) και στη συνέχεια θα τους αποζημιώσει αναλόγως. Αυτό δεν πρέπει να γίνει?
  Από αυτά που διάβασα κατάλαβα, αν δεν κάνω λάθος, ότι ο εκκαθαριστής θα προσπαθήσει να μας ρίξει.
  Πες μου σε παρακαλώ πολύ η κίνηση που πρέπει να κάνουμε δηλαδή είναι το εξώδικο?
  Και κάτι ακόμη αναφορικά με το ταμείο αλληλοβοηθείας, πρέπει επίσης να διεκδικήσουμε τις εισφορές μας πάλι με εξώδικο τόσο σε αυτό όσο και στον εκκαθαριστή?
  Σύγνώμη που μπορεί να επαναλαμβάνω κάποια ερώτήματα που έχει απαντήσει αλλά έχω σαστίσει πραγματικά.
  Σε χιλιοευχαριστώ

  • admin

   Για το ταμείο πρόνοιας μάλλον θα πρέπει αρχικά να κάνετε απλά μία αίτηση. Μία συνάδελφος έχει αναφέρει τη διαδικασία σε ένα σχόλιο.
   Για τα υπόλοιπα ποσά καλό θα ήταν να ενημερωθεί ο εκκαθαριστής. Έχει δώσει προθεσμία μέχρι 17/09/2012.

 • ilias

  Αγαπητε admin καλημέρα,
  Πραγματικά δεν θέλω να καταχρώμαι του χρόνου και της ανιδιοτελούς σου προσφοράς, αλλά
  θέλω να συντάξω την αίτηση επιστροφής εισφορών προς το ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και δεν γνωρίζω σε ποιον να αναγγείλω την “απαίτηση” αυτή.
  Προς το Δ.Σ. Του Ταμείου ή προς τον ορισθέντα εκκαθαριστή?
  Πως ΕΞΑΣΦΑΛΊΖΟΜΑΙ ότι ο εκκαθαριστής έλαβε γνώση ? (και επομένως η αίτησή μου είναι εμπρόθεσμη? )
  Αν το στείλω προς Δ.Σ ταμείου με κοιν/ποίηση προς εκκαθαριστή, που στέλνω το κοινοποιηθέν έγγραφο?
  Η συμβουλή/γνώμη σου ιδιαιτέρως πολύτιμη!

  • admin

   Καλά κάνεις και το αναφέρεις. Οριστικά το ταμείο πρόνοιας έχει μπει στον κουβά του εκκαθαριστή ή δρα ακόμα ανεξάρτητα?
   Πολύ καλό να κοινοποιήσεις και στους δύο. Μια συνάδελφος ανέφερε σε προηγούμενο σχόλιο ότι κατέθεσε αίτηση στο ταμείο.
   Όποιος γνωρίζει λεπτομέρειες να βοηθήσει τους συναδέλφους με ένα σχόλιο.

  • admin

   Ηλία, στο επόμενο σχόλιο γράψε μου το mail σου (δεν εμφανίζεται στο κοινό παρά μόνο σε εμένα) να επικοινωνήσουμε.

 • υπαλλ. ατε μαιρη

  απαντώ στον συνάδελφο ατε γπ. Στην κοινοτική οδηγία 2001/23 όμως δυστυχώς αναφέρεται οτι δεν ισχύουν οι παράγραφοι που αφορούν τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη νέα επιχείρηση, εάν η επιχείρηση-εκχωρητής υπόκειται σε διαδικασία πτώχευσης ή αφερεγγυότητας κινηθείσα με σκοπό την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων κλπ.

 • Μαρία Υπάλληλος ΑΤΕ

  Στο Ηράκλειο Κρήτης δικηγόρος μας έχει ετοιμάσει πολύ καλό προσχέδιο για εξώδικο και αγωγή η οποία έχει τα περισσότερα από όσα μας έχετε προτείνει. Σε ευχαριστούμε admin γιατί προφανώς οι συμβουλές σας θα μας βοηθήσουν ουσιαστίκα.
  Όποιος ενδιαφέρεται το mail είναι petros@markud.com όσο περισσότεροι μαζευτούμε τόσο χαμηλότερα θα πάνε τα έξοδα. Στείλτε του μήνυμα και θα σας απαντήσει για λεπτομέρειες.

 • ατε γπ

  Επίσης τα περί διαδοχής εργοδότη βρίσκονται στην κοινοτική οδηγία 77 187 για οποιον θέλει να διαβάσει. Στην πράξη, η σύμβαση είναι παράνομη γιατί αντίκειται στην παραπάνω κοινοτική οδηγία, αλλά μόνο με δικαστήρια μπορείς να το αποδείξεις. Για τώρα υπογράφεις τη σύμβαση και κάνεις το σταυρό σου

 • ατε γπ

  Σχετικά με τα επιδόματα teller, ανθυγιεινό, παιδική μέριμνα και ένα δύο ακόμη , μας ενημέρωσαν από τη ΔΑΔ ότι δεν μπαίνουν στη σύμβαση με το σκεπτικό ότι όταν κάποιος αλλάξει θέση δεν θα συνεχίσει να το παιρνει οπότε δεν μπορεί να μπουν στον κλειστό μισθό της σύμβασης. Τα συγκεκριμένα επιδόματα θα μας τα δίνουν επιπλέον του μισθού. Βέβαιο στο σημείο αυτό της σύμβασης η αναφορά στη “θέση” είναι ασαφής και μπορεί να ερμηνευτεί και πχ ως θέση προισταμένου.

 • Ελευθερια

  Συγχαρητηρια για τη βοηθεια και τη στήριξη που μας παρέχετε.
  Για να λάβω την αποζημίωση απόλυσης πρέπει να κινηθώ νομικά;
  Για την αποζημίωση από το ταμείο αλληλοβοήθειας πως πρέπει να κινηθώ;
  Ποιό είναι το τηλέφωνο του ταμείου;
  Ας απαντήσει κάποιος συνάδελφος σχετικά με το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση των αποζημιώσεων.
  Σας ευχαριστώ πολύ.

 • Μαρία

  Εγώ είχα προσληφθεί 14/08/2002.
  Η απόλυση έγινε 27/07/2012.
  Δηλαδή για τόσες λίγες μέρες που δεν κλείνω ακριβώς δεκαετία
  χάνω ένα μισθό στην αποζημίωση?
  Να μου πεις εδώ θα χάσεις τι δουλεία σου
  ο ένας μισθός σε πείραξε?
  Πάντως ευχαριστούμε για τις γρήγορες απαντήσεις.

 • ΜΑΡΙΑ

  τι ομως εννοειται οταν λετε:
  ‘Πήγαινε όμως να σε προσλάβει γιατί προστατεύεσαι από απόλυση για όλη την περίοδο αυτή και 1,5 χρόνο μετά τη γέννα.’
  ποιος να προσλαβει?

  • admin

   Είναι τόσο πολλά τα μηνύματα που θα πρέπει να δείτε με ποιο σχετίζετε, και σχεδόν όλοι υπογράφετε με μία μικρή παραλλαγή Υπάλληλος ΑΤΕ. (Να βάζετε ένα επιπλέον χαρακτηριστικό για να διαφοροποιείστε.
   Πάντως, όλες όσες είστε έγκυος, από την πρώτη ημέρα πρόσληψης προστατεύεστε.

Leave a Reply

  

  

  


one − 1 =