Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

Άμεσα μεταβιβάζεται η Αγροτική Τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι καθώς ενώ μισθολογικά δεν διαφέρουν σημαντικά οι μισθοί τους από αυτούς της Τράπεζας Πειραιώς,
δεν γνωρίζουν τι εργασιακό κλίμα θα συναντήσουν, τι καθεστώς ισχύει με τις υπερωρίες, τις κανονικές άδειες κτλ.

Επίσης φοβούνται μήπως μέρος αυτών απολυθεί, ή εξαναγκαστεί σε παραίτηση μέσω μεταθέσεων κτλ.

Πρόγραμμα υπολογισμού Αποζημίωσης

Για να υπολογίσετε την Αποζημίωση Απόλυσης που δικαιούστε ως Τραπεζοϋπάλληλος: πρόγραμμα αποζημίωσης απόλυσης

σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία του εργατικού δικαίου, ο νέος εργοδότης αναλαμβάνει τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως αυτά απορρέουν από την αρχική εργασιακή σχέση. Βασική προϋπόθεση για τη μεταβίβαση επιχείρησης αποτελεί “η διαδικασία της ενημέρωσης και της διαβούλευσης”. Εφόσον δεν τηρηθεί η διαδικασία αυτή μπορεί να προσβληθεί ακόμα και το κύρος της μεταβίβασης. Επίσης μπορεί να κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια η αξίωση αποζημίωσης λόγω προσβολής της προσωπικότητας των εργαζομένων.
Για πληροφορίες για τη διαδικασία της Ενημέρωσης και Διαβούλευσης: Πατήστε εδώ
(Είμαστε στη διάθεση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ να τους βοηθήσουμε (εντελώς ανιδιοτελώς), αφού έχουμε εκπονήσει ειδική μελέτη στη διαδικασία αυτή)

Σημειώνεται ότι οι Υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας είναι από τους καλύτερους στον Τραπεζικό χώρο,
καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει με αυστηρότατους γραπτούς διαγωνισμούς και κατέχουν πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους.

Επίσης ανακοινώθηκε διαχωρισμός της Αγροτικής Τράπεζας σε καλό και κακό κομμάτι.

Από λειτουργικής άποψης η ΑΤΕ χορηγούσε δάνεια με τους αυστηρότερους όρους της αγοράς,
και όλοι μας έχουμε παράδειγμα που ενώ για το ίδιο σπίτι και την ίδια υποθήκη, μία άλλη τράπεζα χορηγούσε ένα Α ποσό,
η ΑΤΕ χορηγούσε περίπου το 70% του ποσού αυτού. Θέμα που τότε όλοι μας γκρινιάζαμε, αλλά σήμερα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαν.

Ως κακό κομμάτι αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος της συνεδρίασης 4/27.7.2012 της Επιτροπής Μέτρων Εξυγιανσης:

Όλες οι αξιώσεις και υποχρεώσεις της «Αγροτική» έναντι τρίτων, περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων της «Αγροτική», για καταβολή αποζημίωσης από οποιαδήποτε (συμβατική ή εξωσυμβατική) αιτία, για καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, καθώς και για απόδοση αδικαιολόγητου πλουτισμού,
εφόσον συνδέονται με τα μη μεταβιβαζόμενα στοιχεία
Υποχρεώσεις προς μετόχους,
Οι εταιρίες ABG Finance, η leasing, η ΑΤΕ τεχνική πληροφορική, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η Δωδώνη, η ΑΤΕxcelixi, η ΣΕΚΑΠ και η ΑΤΕ διαφημιστική, η ΕΛΒΙΖ.

κτλ κτλ.

196 comments to Μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, πρόγραμμα υπολογισμού αποζημίωσης

 • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΤΕ

  Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ.
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ.ΠΧ ΓΙΑ ΠΟΣΟ 34000 ΕΥΡΩ.

 • nef

  Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Τα πολλά ευχαριστώ τα χρωστάμε στον admin, για την βοήθεια και την εγκαιρη πληροφόρηση τόσο καιρό.
  Σ΄ευχαριστούμε πολύ!

 • ενας πρώην ΑΤΕ

  nef ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ-πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες .!

 • nef

  Το δικαίωμα επιστροφής των εισφορών μας από το Ταμείο Πρόνοιας είναι απαράγραπτο.Το πρόβλημα είναι όμως ότι το ταμείο πρόνοιας έχει δάνειο ενήμερο αυτή τη στιγμή, που είχε λάβει από την ΑΤΕ για την καταβολή εφάπαξ στους συναδέλφους που αποχωρούσαν πριν τη συμπλήρωση της προβλεπόμενης από το νόμο ηλικίας.Αν το δάνειο αυτό πάει στον εκκαθαριστή, που είναι και το πιθανότερο, δεν μένει τίποτα για εμάς!Το αστείο του πράγματος είναι ότι το Δ.Σ. του συλλόγου περιμένει……..αποτελέσματα αναλογιστικής μελέτης για να δει αν είναι βιώσιμο το Ταμείο Πρόνοιας!!!Πως να είναι ρε παιδιά?Αφου δεν νομίζω να βρεθεί κανένας τόσο θύμα, που να δεχτεί να πληρώνει εισφορές 3% στο ταμείο για όσο τον κρατήσει η Πειραιώς, για να πάρουν παχυλό εφάπαξ όσοι βγουν σε σύνταξη τον επόμενο χρόνο!!!Κατά τα άλλα το ταμείο έχει στην κατοχή του δύο ακίνητα,το μισό της Κριεζώτου και ένα άλλο στο Ψυχικό νομίζω.

 • ενας πρώην ΑΤΕ

  Kαλησπέρα σε όλους/ες. Εγώ έχω κάνει ήδη μια πρώτη συζήτηση με την Επιθεώρηση Εργασίας και μου είπαν ότι -επί του παρόντος – ισχύει το 6μηνο ως χρονικό περιθώριο διεκδίκησης δικαιώματος αποζημίωσης αποδοχών. Μετά το δικαίωμα ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. Δεν ξέρω όμως τι χρονικό περιθώριο ισχύει για τις εισφορές του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ δηλ σε πόσο χρονικό διάστημα παραγράφεται η απαίτηση, επειδή εδώ μιλάμε για εισφορές και όχι για μισθούς. Ελπίζω να είναι πλέον του 3μηνου το οποίο δυστυχώς εκπνέει αυτή την εβδομάδα. Τέλος πάντων. Περιμένω εναγωνίως την στιγμή που κάποιο απο τα βιογραφικά που έχω στείλει …..’ευωδώσει’. Εννοείται ότι την αμέσως επομένη στιγμή θα δρομολογηθεί και κάποια καταγγελία ή αγωγή προς τον τελούντα χρέη εκκαθαριστή.
  Προτείνω να διαβάσετε τις πολύ ωραίες συμβουλές που ανήρτησε το συγκεκριμένο site στην υποενότητα RECENT POSTS και αφορούν στην “Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας (Έντυπο)”. Για μια ακόμα φορά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον admin για τον κόπο και την στηριξή του.

 • Litsa

  σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας κ καλή συνέχεια!!

 • ΜΑΡΙΑ

  Καλησπέρα και ευχαριστουμε πολυ για ολη την στηριξη και ενημέρωση σχετικά με την απόλυση μας και όχι μόνο.Με την σειρά μου και εγω θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ειναι εντός των προβλεπόμενων και νόμιμων προθεσμιών η αναμονή για την αποζημίωση απόλυσης μας; ΄Ήδη πλησιάζουμε τους 3 μήνες που απολυθήκαμε και περιμένουμε όλοι τον ¨έναν και μοναδικό εκκαθαριστή¨ προκειμένου να αποζημιωθούμε.
  – Ήδη στο ΦΕΚ Αρ. 2317, 10 Αυγούστου 2012,περιλαμβάνεται και η υπουργική απόφαση που αφορά τις αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζομένων στην ΑΤΕ. Η αποφάση προβλέπει ότι «ως ανώτατο όριο ύψους αποζημίωσης ανά δικαιούχο από απαίτηση βάσει του άρθρου 154 γ του Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 3588/2007, Α΄ 153) ποσοστό 50% επί της νόμιμης αποζημίωσης».
  – Με τα νεα μέτρα του μνημονίου όσον αφορά στις αποζημιώσεις προβλέπεται μείωση της περιόδου προειδοποίησης στους 3 μήνες και καταβολή 12 μισθών ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας + 6 κατώτατους μισθούς για ειδικές περιπτώσεις.
  Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα οδηγούμε στο συμπέρασμα οτι όλα αυτά γίνονται προκειμένου να μην μας αποζημιώσουν. Σίγουρα θα υπάρξει ανακοπή κατά του πίνακα κατάταξης πιστωτών και αυτό θα παρατείνει και αλλο την όλη διαδικασία.
  Τι μας προτείνετε να κάνουμε και αν μπορούμε μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας ή κάποιας άλλης υπηρεσίας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας άμεσα;
  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • admin

   Έχω αναφερθεί ξανά στα περισσότερα ερωτήματα που θέσατε.
   Πρέπει άμεσα να σας καταβάλουν το 50% της αποζημίωσης απόλυσης, καθώς τυγχάνει προνομιακής ικανοποίησης, καθώς και τις αποδοχές μη ληφθείσας αδείας κτλ.. ΆΜΕΣΑ.
   Η απόφαση που αναφέρετε δεν θέτει ανώτατο όριο αποζημίωσης. Εξαιρεί απλά το 50% από την προνομιακή ικανοποίηση.
   Το εάν θα αλλάξει ο χρόνος προειδοποίησης δεν σας αφορά, καθώς δεν σας προειδοποίησαν. Είναι υπερβολικό να μειώσουν τις αποζημιώσεις αναδρομικά σε αυτούς που είδη έχουν απολυθεί, και εάν το κάνουν φωτογραφίζουν εσάς. Ίσως θα έπρεπε ήδη να έχετε κινηθεί δικαστικά με αγωγή.
   Η διαδικασία στην Επιθεώρησης Εργασίας είναι περισσότερο συμφιλιωτική. Δεν μπορεί να βγάλει διαταγή πληρωμής. Στην εσχάτη των περιπτώσεων και εφόσον υποστηρίζεται απόλυτα νομικά μπορεί να επιβάλει κυρώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού η Τράπεζα είναι σε εκκαθάριση, έχω την εντύπωση ότι προστατεύεται από τέτοιου είδους ποινές.
   Στην Επιθεώρηση Εργασίας υπάρχουν δύο είδη επέμβασης. Η “τριμερής” διαδικασία, όπου την ενεργοποιούν οι εκπρόσωποί σας, και η “εργατική διαφορά”, που την ενεργοποιεί ο κάθε ένας μόνος του. Άρα επειδή θα ήταν παράλογο να κάνει ο κάθε ένας μόνος του τη διαδικασία, θα πρέπει να το συζητήσετε αυτό με το σύλλογό σας, να ενεργοποιήσει την τριμερή διαδικασία. Υπάρχει ανάρτηση σχετικά με την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας http://ergatika.gr/2012/08/katageli/

   επίσης δείτε το Άρθρο 165 του Νόµου 3588/2007 «Πτωχευτικός Κώδικας» ΦΕΚ Α’ 153/10.7.2007
   “Η λογοδοσία του συνδίκου
   1. Εντός µηνός από την περάτωση της πτώχευσης, µε οποιονδήποτε από τους
   προβλεπόµενους στον παρόντα κώδικα τρόπους, ο σύνδικος καταθέτει στον εισηγητή έκθεση
   περί της λογοδοσίας του. Οι πιστωτές και ο οφειλέτης δικαιούνται να λάβουν αντίγραφα της
   έκθεσης αυτής.
   2. Ο εισηγητής συγκαλεί εντός µηνός τη συνέλευση των πιστωτών, ενώπιον των οποίων ο
   σύνδικος λογοδοτεί για τη διαχείριση του. Στη συνέλευση αυτή καλείται και δικαιούται να
   παραστεί και ο οφειλέτης. Οι πιστωτές γνωµοδοτούν περί της διαχείρισης του συνδίκου και
   εάν ο οφειλέτης είναι συγγνωστός. Συντάσσεται περί αυτού έκθεση από τον εισηγητή, στην
   οποία καταχωρούνται και οι τυχόν παρατηρήσεις του οφειλέτη και των πιστωτών. Αν η
   σύγκληση της συνέλευσης των πιστωτών δεν καταστεί δυνατό να πραγµατοποιηθεί, µετά από
   δεύτερη ατελέσφορη προσπάθεια, ο σύνδικος λογοδοτεί ενώπιον µόνου του εισηγητή.”

 • ελενη

  victoria σε ευχαριστω. και εγω μια απο τα ιδια . χαμος με τα τηλ και καμια απαντηση στην ουσια. οσον αφορα στο επιδομα τεκνου και παιδικης μεριμνας εστειλες χαρτια?και αν ναι που?
  εγω δεν εχω καταλαβει τα 1800 απο που θα τα παρουμε?απο την πειραιως?οχι οτι με καιει …απλα για την ιστορια..

 • Litsa

  καλησπέρα σας. θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. ένα απο τα παράδοξα στο χάρισμα της ΑΤΕ είναι ότι οι εργαζόμενες που έιχαμε κάνει χρήση σωρρευτικού ωραρίου (9μηνο) δικαιούμαστε τώρα το μειωμένο στην Πειραιώς γιατί λέει θεωρούμαστε νεοπροσληφθήσες!!! ποιά είναι η άποψή σας? Ευχαριστώ.

  • admin

   Ο νόμος δεν αναλύει ανάλογες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο νέος εργοδότης θα μπορούσε να ζητήσει βεβαίωση από τον προηγούμενο ότι δεν έχει ληφθεί σωρρευτικά το μειωμένο ωράριο. Αρμόδια να κρίνουν είναι τα δικαστήρια και έχουν πιθανότητες βασιζόμενοι σε ορισμένα σημεία, όπως ότι η εργασιακή σχέση διεκόπη με υπαιτιότητα του αρχικού εργοδότη(γιαυτό ίσως να μην είναι ισχυρή απαίτηση του εκκαθαριστή να ζητήσει χρήματα πίσω), η συμφωνία για το σωρρευτικό δεν δεσμεύει το νέο εργοδότη(αφού ισχυρίζονται ότι δεν είναι μεταβίβαση επιχείρησης) κτλ κτλ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν δικαιούνται να λάβουν ξανά το μειωμένο ωράριο.

 • victoria

  ελένη καλησπέρα! και εγώ γέννησα τέλη Αυγούστου και δεν μπορούσα να βρώ άκρη για το θέμα του επιδόματος. Απο τα τέλη Αυγούστου κανένας δεν μπορούσε να με ενημερώσει και έπρεπε να είμαι στην αναμονή. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα στο ταμείο υγείας και μου είπαν να κάνω αίτηση μόνο για το δικό τους ποσό και για το άλλο να μιλήσω με την τράπεζα. Πήρα στα οικονομικά και μου είπαν οτι δικαιούμαι τα 1800 ευρώ αλλά δεν μπορώ να κάνω αίτηση μέχρι να βγούν στο intranet τα εν λόγω έντυπα. Τους ρώτησα πότε θα γίνει αυτό και μου είπαν μάλλον την άλλη εβδομάδα. Οπότε υπομονή και βλέπουμε…

 • ελενη

  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.ΕΓΩ ΥΠΕΓΡΑΨΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΤΛ…. ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ-ΟΣ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ?ΕΠΙΣΗΣ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΣΤΟ ΤΥΠΑΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ 300 ΚΑΤΙ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΨΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • ΑΛΕΞ. ΣΠ.

  ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!) ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ. ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ “ΕΥΚΑΙΡΙΑ” ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, “ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ” ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ‘Η ΑΓΩΓΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ !!!!

 • ΑΝΤΩΝΗΣ

  Κυριε admin. Θα ηθελα την αποψη σας σε κατι πολυ τελευταιο. Συμφωνα με τον εκκαθαριστη οι αποζημιωση αδειας και τα οδοιπορικα πανε στο τελος της εκκαθαρισης. Ειναι νομιμο αυτο η εχουμε δικαιωμα για αμεση καταβολη. Επισης τα ταμεια προνειας και ΕΤΑΤ αρνουνται κατηγοριματικα να επιστρεψουν τις εισφορες μας. Μπορουν να το κανουν απο την στιγμη που εχει ληξει η εργασιακη σχεση με την Αγροτικη η πρεπει να κινηθουμε νομια και εναντιον αυτων? Σας ευχαριστω και περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας

  • admin

   Έχω ξαναγράψει ότι κατά την άποψή μου, οι αποδοχές μη ληφθείσας αδείας πρέπει να πληρωθούν προνομιακά καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι εξαιρούνται του προνομίου(όπως εξαίρεσαν το 50% της αποζημίωσης απόλυσης). Αναλόγως και για τα οδοιπορικά.
   Επίσης έχω αναφερθεί ξανά στο θέμα του ταμείου πρόνοιας. Δεν νομίζω ότι ευσταθεί νομικά κάθε παρεμπόδιση επιστροφής των εισφορών. Δεν προκύπτει και από πουθενά ότι η ασφάλιση στο ταμείο είναι υποχρεωτική (προσωπική άποψη καθώς δεν έχω κάποια ενημέρωση περισσότερη από αυτή που μου δίνετε εσείς).

 • Απολυμενος ΑΤΕ

  Δυο ερωτησουλες,
  – Μολις ενωμερωθηκαμε οτι ειπωθηκε απο τον εκκαθαριστη πως “προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις θα πρέπει να καταρτισθεί εντός τριμήνου από τις 17/9/2012 κατάλογος δικαιούχων αποζημίωσης με βάση τις αναγγελίες που έγιναν και μετά ο εκκαθαριστής θα προχωρήσει στη καταβολή του 50% της αποζημίωσης”.
  “Αναγγελιες” μαλλον εννοει την αγωγη που εκανε ο συλλογος μας εκπροσωποντας 4000 συν/φους. Με τους υπολοιπους τι θα γινει ομως, δε θα παρουν?
  – Στο νεο εκκαθαριστικο μισθοδοσιας οι κρατησεις του ΙΚΑ ειναι στο 13.95% απο 10% που ηταν πριν. Συνεβη καποια αυξηση?

 • ΑΝΤΩΝΗΣ

  Μηπως θα μπορουσατε να μας πειτε αν εχει βαση αυτο για εμας της αγροτικης?

  oaed.gr/Pages/SN_1078.pg

  Σας ευχαριστω

  • admin

   Μπράβο, Αξιόλογη σκέψη και πρόταση! Θα το δούμε νομικά λίγο περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς όμως δεν αφορά την αποζημίωση απόλυσης, αλλά θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μέσα στο εξάμηνο για τις αποδοχές αδείας και το δώρο Χριστουγέννων σε περίπτωση που δεν καταβληθούν. Στο κάτω κάτω δεν χάνετε τίποτα να γίνει έγκαιρα αίτηση στον ΟΑΕΔ και ας αποφανθεί αυτός, κατά πόσο νομικά εντάσσεται η ειδική εκκαθάριση της ΑΤΕ στις διατάξεις του παρόντος.

 • admin

  Στο λινκ:
  http://ergatika.gr/programmata/loipa/anaggelia-apaitiseon-agrotikis/keimeno-anaggelias/
  Μπορείτε να βρείτε ενδεικτικό κείμενο για το έγγραφο της αναγγελίας απαιτήσεων

 • ΑΛΕΞ. ΣΠ.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ.

 • eva

  καλησπέρα!
  θα καταχραστω και πάλι την διάθεση σου να μας λυνεις απορίες με τα εξης,
  σε περίπτωση που δικαιωθούμε στο θεμα της αποζημίωσης, υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το δικαίωμα μετάταξης? με την λογική οτι αποζημιώθηκες για την απόλυσή σου, τι ζητάς τώρα?
  και κατι τελευταίο, αν εγω εξουσιοδοτήσω το σύλλογο να αναγγείλει τις απαιτήσεις μου στον εκκαθαριστή , μπορώ ταυτόχρονα να εχω εξουσιοδοτήσει άλλο δικηγόρο μόνο για το θεμα της μετάταξης?
  ευχαριστούμε πολύ για τις άμεσες απαντήσεις, είναι μεγάλη βοήθεια για μας!

  • admin

   Έχω ξαναγράψει ότι δεν απαγορεύεται να εξουσιοδοτήσεις δύο δικηγόρους. Αλλά δεν είναι σωστό να έχει ο εκκαθαριστής δύο διαφορετικά έγγραφα για τον καθένα σας. Εκτός εάν κατατεθεί το ίδιο έγγραφο από τις δύο πλευρές.
   Ίσως να κληθείτε να επιστρέψετε το ποσό σε περίπτωση δικαίωσης για τη μετάταξη. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση που κατατεθεί αναγνωριστική αγωγή για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων στο νέο εργοδότη. Το ορθότερο θα ήταν να λάβετε την αποζημίωση και να την καταθέσετε π.χ. στο ταμείο παρακαταθηκών μέχρι να εκδικαστούν τέτοιου είδους υποθέσεις.

 • ΑΛΕΞ. ΣΠ.

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΗ ΛΗΦΘΕΙΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ (ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ):
  ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ -ΕΦ’ΟΣΟΝ AYTO ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ- ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ TO ΠΟΣΟ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  • admin

   Δεν είναι μυστικό. Από ότι βλέπετε προσπαθώ να μοιράζομαι ότι γνώση έχω με εσάς. Ο τύπος είναι πολύ απλός. Μισθός Χ ημέρες / 25 (για εξαήμερο). Για να μετατρέψουμε τον πενθήμερο σε εξαήμερο προσθέτουμε 20% στις ημέρες: μισθός χ ημέρες χ 1,2 / 25.

 • ipallilos ate

  O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΩ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ??

 • ΑΝΤΩΝΗΣ

  Αγαπητε admin σε ευχαριστουμε για ολα κατ αρχην. Αυτο που θα ηθελα να σε ρωτησω γιατι δεν εχω βγαλει καποια ακρη ειναι αν εχω δικαιωμα να ζητησω πισω τα λεφτα των εισφορων απο το ταμειο προνειας. Ο συλλογος σε ανακοινωση του λεει πως δεν μπορουμε και οι αιτσεις που εχοθμε κανει δεν εχουν παρει αριθμο πρωτοκολου. Ειμαι 10 χρονια στην αγροτικη. Γιατι λενε οτι το ταμειο θα συνεχιζει να λειτουργει αφου αγροτικη δεν υφισταται? Στο καταστατικο λει οτι σε 3 μηνες απο την ημερα που θα το ζητησουμε θα πρεπει να μας επιστραφουν τα χρηματα> Τ ειναι αυτα περι αναλογιστικων μελετων που ακουγονται? Και κατι τελευταιο.. Ειναι νομιμο να μην μας καταβαλεται αμεσα η αποζημηωση της αδειας μιας και δεν αναφερεται πουθενα μεσα στο ΦΕΚ κατι γι αυτο παρα μονο για την αποζημιωση? Σε ευχαριστω και περιμενω με αγωνια την γνωμη σου

  • admin

   Δεν μπορώ να βρω κάπου στον κανονισμό να λέει ότι η ασφάλιση είναι υποχρεωτική. (Ανεξάρτητα δηλαδή από την ερμηνεία του άρθρου 22 που μπορεί κάποιοι να θέλουν να δώσουν).
   Βασικά στοιχεία στον κανονισμό του ταμείου:
   Άρθρο 8 πόροι ταμείου: “3. Οι υποχρεώσεις της ΑΤΕ προς το Ταμείο που ορίζονται από τον Οργανισμό αυτής.” Στους πόρους δεν είναι μόνο οι εισφορές σας αλλά και αυτές της πρώην ΑΤΕ.
   Άρθρο 11 ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
   “1.Τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου τοποθετούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:
   α) Σε χρεόγραφα του Δημοσίου ή σε αξίες εγγυημένες από αυτό.
   β) Σε μετοχές τραπεζών ή εταιρειών εισηγμένες στο χρηματιστήριο,
   γ) Σε ακίνητα,
   δ) Σε αμοιβαία κεφάλαια,
   ε) Σε πάσης μορφής καταθέσεις στην Α.Τ.Ε. ή της Τράπεζας Ελλάδος.
   2. Επενδύσεις σε ακίνητα¨…..”
   Σε τι ύψος βρίσκονται όλες αυτές οι επενδύσεις? Είναι ρευστοποιήσιμες? Υπάρχουν χρήματα να σας καλύψουν έστω τις εισφορές σας?
   Θα συνεχίσει τις κρατήσεις υπέρ του Ταμείου η Πειραιώς? (Δύσκολα, γιατί θα είναι ένα ακόμα στοιχείο ότι υπάρχει μεταβίβαση επιχείρησης).
   Λυπάμαι, που αντί να σας δώσω κάποια απάντηση σας μπέρδεψα περισσότερο.

   • ΑΝΤΩΝΗΣ

    enypekk.gr/news/deltia-typoy/470-arthro-sti-real-news-19-8-2012

    Σας pαραθετω αυτο το link kai για ενημερωση σας αλλα και να καταλαβουμε ολοι με τι παλευουμε. Ανισος αγωνας.

Leave a Reply

  

  

  


9 − = four