Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές μπορείτε αποστείλετε μήνυμα στο κάτωθι e-mail:

info@ergatika.gr

Για να μας καταθέσετε τις προτάσεις σας.

Για να αναφέρετε κάποιο ανεπιθύμητο σχόλιο, ανάρτηση, ή καταχώριση.

Για ανταλλαγή απόψεων.

Για οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε να συζητήσουμε.

Εξαιρέσεις:

Για παροχή πληροφοριών να χρησιμοποιείτε τις φόρμες των σχολίων.
Σημειώνεται ότι δεν θα απαντώνται όλα τα μηνύματα από τους διαχειριστές, αλλά μόνο μόνο μέρος αυτών και εφόσον υπάρχει η ευχέρια και η δυνατότητα.

Μηνύματα σε greeklish θα διαγράφονται χωρίς καν να διαβάζονται, καθώς και μηνύματα μεγάλα σε μέγεθος

616 comments to Επικοινωνία

 • Λάζαρος

  Καλησπέρα σας, εργαχομουν στον χώρο εστίασης μέχρι να κλείσει η επιχείρηση με υπουργική παρέμβαση λόγου πανδημίας, μόλις τώρα ανακάλυψα ότι ο εργοδότης μου εδώ κ 1 μήνα μου έχει κάνει οικειοθελης αποχώρηση χωρίς να υπογράψω πουθενά χωρίς να γνωρίζω τπτ κ όλο τό διάστημα αυτό εργαχομουν κανονικά. Τ μπορώ να κάνω για να διεκδικήσω το επίδομα των 800 εύρο’ σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • admin

   Να κάνετε καταγγελία στον ΕΦΚΑ για την αδήλωτη εργασία (βρείτε αδιάσειστα στοιχεία να το τεκμηριώσετε γιατί όπως καταλαβαίνεται ο εργοδότης θα το αρνηθεί), Όσον αφορά τη λήψη του επιδόματος, εάν δεν το λάβετε, ίσως μπορέσετε με δικηγόρο να το διεκδικήσετε ως “διαφυγών εισόδημα” από τον εργοδότη, καθώς και ότι άλλο σας οφείλει.

 • Νικολέτα

  Καλησπέρα ergatika.gr

  Για την φύλαξη παιδιών (babysitting) χρειάζεται κάποιο πτυχίο; Εάν ναι γνωρίζετε ποιο είναι αυτό για κάθε ηλικία; Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με παραπέμψετε στις σχετικές νομοθεσίες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • admin

   Όσον αφορά τις αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ, δεν χρειάζεται κάποιο πτυχίο. Από την εμπειρία μας δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κάτι για τέτοιες περιπτώσεις φύλαξης παιδιών σε οικίες.

 • Δημυττης

  Καλησπερα. Εργαζομαι ως οδηγος σε βουλγαρικη εταιρεια. Ειμαι ελληνας κ δουλευω απο ελλαδα προς ιταλια κ το αντιστροφο. Σε περιπτωση προβληματος με τον εργοδοτη μου μπορω να απευθυνθω στην επιθεωρηση εργαδιας στην ελλαδα?

  • admin

   Τώρα να απευθυνθείτε στο ΣΕΠΕ. Σας συνιστώ να μιλήσετε για το θέμα στο ΤΕΕΣ Ηρακλείου με τον Επιθεωρητή Σκούρα 2810300518, και να μην έχουν αρμοδιότητα θα μπορέσουν να σας κατευθύνουν στο τι πρέπει να κάνετε.

 • Chrisefraim

  Γεια σας και χρονια πολλά.επιστρεφω στην εργασία μου μετά από εγκυμοσύνη και θα εργάζομαι με μειωμένο ωράριο.μηπως ξέρετε στο part-time(4 ώρες ημερησίως δούλευα πριν την εγκυμοσύνη )ποσες ώρες πρεπει να εργάζομαι τώρα;είναι μια ώρα λιγότερο,δλδ 3 ώρες ημερησίως;ευχαριστω.

 • Κωνσταντίνα

  Γεια σας,

  Θα ήθελα να σας το ρωτήσω το εξής:
  Εργάστηκα σε μια επιχείρηση για 20 μέρες και έπειτα παραιτήθηκα. Με πλήρωσαν, υπέγραψα την οικειοθελή αποχώρηση, αλλά δεν μου δίνουν αντίγραφα. Συγκεκριμένα τους ζήτησα την ανάλυση μισθοδοσίας γιατί στην κατάθεση που μου έκαναν έγραψαν μόνο το όνομά μου στην αιτιολογία και τίποτα άλλο. Ως εκ τούτου, δεν γνωρίζω τι έχω πληρωθεί.

  Η ερώτησή μου είναι τι μπορώ να κάνω για να πάρω ό,τι έγγραφο έχω υπογράψει; Μπορώ να κάνω κάποια καταγγελία ότι δεν μου δίνουν τα χαρτιά που τους ζητάω;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Κωνσταντίνα.

  • admin

   Ναι μπορείτε να κάνετε καταγγελία για το ότι δεν σας δίνουν τα έντυπα που δικαιούστε.

 • LEONIDAS

  Αυτό το site πρέπει να το κάνουμε ιερό Ευαγγέλιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  προς administrations operators Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά σας!!!!!

 • ΧΡΗΣΤΟΣ

  Καλησπέρα,

  Αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού της αμοιβής των υπερωριών σας παραθέτω το εξής παράδειγμα / ερώτημα. Εργαζόμενος (υπάλληλος γραφείου) με μικτό μηνιαίο μισθό 1000 ευρώ (ωρομίσθιο 6 ευρώ) απασχολήθηκε 1 ώρα Υπερωριακά νύχτα. Η συγκεκριμένα ημέρα ήταν και αργία. Βάσει του προγράμματός σας (http://ergatika.gr/programmata/oromistia/) η αμοιβή του για την συγκεκριμένη ώρα απασχόλησης προκύπτει ως (6 ευρώ x (1,75 προσαύξηση αργίας + 0,25 προσαύξηση νύχτας)) x 1,8=21,6 λόγω παράνομης υπερωρίας. Αντίθετα το τμήμα προσωπικού υπολογίζει την αμοιβή ως (6 ευρώ x (1,75 προσαύξηση αργίας + 0,25 προσαύξηση νύχτας + 0,8 λόγω προσαύξησης παράνομης υπερωρίας)=16,8. Ποιος από τους δύο υπολογισμούς είναι ο ορθός; Εφόσον το πρόγραμμα υπολογίζει ορθά την αμοιβή υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος ή κατά προτίμηση (!!!) κάποιο επίσημο παράδειγμα του υπουργείου που να τεκμηριώνει τον ανωτέρω τρόπο;

 • Γιαννης

  Γεια σας. Θα ηθελα να μαθω τι χρηματα πρεπει να παρω για τον μηνα Δεκεμβριο `17 με βασικο μισθο μικτα 586,08. Εχω συνολικα 217 ωρες απο τις οποιες οι 119 ειναι στο νυκτερινο ωραριο και οι 39 τις αργιες. Ειμαι φυλακας.

 • Καλησπέρα στο καλύτερο σάιτ της χώρας για εργατικά,

  Θέλω να ιδρύσω ΙΚΕ. Εγώ 51% και 49%. Εγώ θα είμαι μοναδικός διαχειριστής. Έχω μόνο εγώ υποχρέωση σε ΕΦΚΑ ή και ο συνιδρυτής καθώς κατέχει >3% των μετοχών;

  Ευχαριστώ θερμά

  • admin

   Είναι καθαρά ασφαλιστικό θέμα και δεν μπορούμε να σας πούμε με ασφάλεια. Το θέμα παρουσιάζεται εάν είναι στο χώρο εργασίας. Τότε και να μην έχετε υποχρέωση, σας συνιστούμε να τον ασφαλίσετε.

 • Code

  Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: για υποχρεωτική παρουσία σε δικαστήριο (κακουργιοδικείο) ως μάρτυρας, προβλέπεται ειδική άδεια η θα πρέπει να μου αφαιρέσουν ημέρα αδείας απο την κανονική μου άδεια;
  Υπάρχει νομοθετική διάταξει που να προβλέπει με ποιο καθεστώς λείπεις απο την εργασία σου προκειμένου να παραστείς μάρτυρας σε δικαστήριο;

  • admin

   Εάν έχετε υποχρέωση να πάτε στο δικαστήριο τότε θεωρείται ως ανυπαίτιο κώλυμα, δηλαδή όπως την ασθένεια.

 • Νικολαος Αποτσος

  Ερωτημα. Οι πινακες υπολογισμου ειναι ενημεροι γιατι εχουν ημερομηνιες το 2012 και 2013 Ευχαριστω και παλι ευτυχισμενο 2017 με υγεια

 • Νικολαος Αποτσος

  Καλημερα και Καλη Χρονια σε ολους, η ερωτηση μου αφορα τον υπολογισμο του μεικτου μισθου που θα πρεπει να περνει υπαλληλος γραφειου – εγγαμος 36 ετων με ενα παιδι – προκειμενου το καθαρο ποσο μετα απο ολες τις κρατησεις να ανερχεται σε € 1100 τον μηνα

  • admin

   Μπορείτε να κάνετε μία εκτίμηση, αν και εάν μεταβληθούν οι κρατήσεις ή ο φόρος θα πρέπει να γίνουν νέοι υπολογισμοί. Βρείτε το ποσοστό ασφάλισης ανάλογα την ειδικότητα, και τον φόρο.

 • Εργάζομαι σε ιδιωτική επιχείριση από τον Μάρτιο του 2013 μχέρι σημερα. Είμαι αγαμη χωρις παιδια.Η τελευταία σύμβαση που υπέγραψα αφορούσε το πόσο 793 μεικτά αλλά κάτω των 25 ετών, τώρα έκλεισα τα 25. Κανονικά πρέπει να υπάρξει αύξηση σύμφωνα με την νομοθεσία και αν δεν υπάρξει τι μπορώ να κανω;

  • admin

   Ανάλογα τη διατύπωση στην σύμβαση. Εφόσον υπερκαλύπτει ο μισθός τον ελάχιστο, μάλλον δεν θα λάβετε κάτι περαιτέρω.

 • gmrg

  Καλησπέρα
  εχω επιστρεψει στην εργασια μου μετα απο εγκυμοσυνη και δεν εργαζομαι μια ημερα την εβδομαδα (αντι για μειωμενο ωραριο εργασιαw). Οταν θελω να παρω αδεια μια βδομαδα θα μου αφαιρεσουν 4 ή 5 ημερες αδειας απο την κανονικη μου αδεια του τρέχοντος ετους?

 • Georgia

  Καλημέρα,θα ήθελα να σας ρωτήσω σε περίπτωση εγκυμοσύνης μπορεί ο εργοδότης να με απολύσει?Είμαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου..

 • χρηστος

  φίλε μου είσαι πολύ μπροστά !! δε ξέρω με τι ασχολείσαι και γιατί το κάνεις αλλα είσαι αστέρι ..

 • ΓΙΩΡΓΟΣ

  Καλησπέρα! θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
  Έχω εργάτη ημερομίσθιο με προϋπηρεσία σε εμένα 16 έτη. Η αποζημίωση του είναι 100 ημερομίσθια.
  Τον έχω κάνει μισθωτό (οδηγό, και το δέχθηκε) από 31/10/2016.
  Από εδώ και πέρα μετράει σαν μισθωτός η αποζημίωση του. Αν απολυθεί 31/12/2016 πχ ισχύει και αναδρομικά για τα προηγούμενα χρόνια ή από εδώ και πέρα μετράει αυτό.

  • admin

   Λαμβάνεται υπόψη ο τελευταίος μισθός και η τελευταία ιδιότητα.

   • ΓΙΩΡΓΟΣ

    Δηλαδή από εδώ και πέρα? και για όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας του??
    Συγγνώμη που ξαναρωτώ. Σας ευχαριστώ!

 • Zoo15

  Γεια σας,
  εταιρεία ΕΠΕ μου χρωστάει ημερομίσθια για παροχή εργασίας τις περιόδους 15/10/15-4/12/15 και 9/12/15-18/01/16 (σχέση εργασίας σύμβαση ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης). Από πίσω υπάρχει δήμος (δημοτικά προγράμματα αφορούσε η εργασία μου) και η ΕΠΕ λειτούργησε ως “κάλυψη”, πρακτικά θα μας πλήρωνε με τα λεφτά που θα τις έδινε ο δήμος. Ο δήμος όμως δεν τα έδωσε και έμεινα απλήρωτη κατά ένα μέρος. Η ΕΠΕ τηλεφωνικά μου έχει πει ότι μου χρωστάνε 574,35 Ευρώ. Εγώ υπολογίζω τα χρωστούμενα σε 711,39 Ευρώ (ο δικός μου υπολογισμός είναι μικτά χωρίς το δώρο του Πάσχα που δεν ξέρω να το υπολογίσω είναι όμως ελάχιστο καθώς οι ημέρες εργασίας μου μεταξύ Ιαν 2016- Απρ 2016 είναι 13.)
  Παρακαλώ, τι μου προτείνετε να κάνω προκειμένου να αποπληρωθώ;

   • Zoo15

    Ευχαριστώ για προτροπή. Μετά τον υπολογισμό τι προτείνετε να κάνω; Η ΕΠΕ δικαιολογείται ότι δεν έχει πληρωθεί από το δήμο οπότε δεν μπορεί να με πληρώσει. Έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τέτοιο λόγο; Επίσης επειδή το διάστημα εργασίας μου αφορά σε δύο περιόδους, πρέπει άραγε ό,τι πράξω να γίνει δύο φορές (χωριστά για κάθε περίοδο) ή μαζί; (πχ. μία αγωγή ή δύο αγωγές αν κάνω κάτι τέτοιο;)

    • admin

     Δεν μπορεί να μεταφέρει ο εργοδότης τον επαγγελματικό κίνδυνο στον εργαζόμενο.
     Έτσι όλες οι επιχειρήσεις θα λέγανε στους εργαζόμενους “μου χρωστάνε οι πελάτες”.
     Δεν συνδέεται λοιπόν ο μισθός του εργαζόμενου με τις απαιτήσεις της επιχείρησης.

 • ΑΝΤΩΝΗΣ

  Καλησπέρα,

  εργάζομαι 10 χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία και έχω πρόταση από μία άλλη για να ενταχθώ στο δυναμικό της. Μπορούν να μεταφερθούν όλα τα δικαιώματά που έχω αποκτήσει αυτά τα 10 χρόνια, στην νέα εταιρεία; Αν αυτό είναι δυνατό, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο έντυπο που το διασφαλίζει ή θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αναφέρεται στη σύμβαση με την νέα εταιρεία ώστε να είμαι κατοχυρωμένος;

 • ΜΑΡΙΑ

  Καλημέρα σας.

  θα ήθελα να ρωτήσω αν οι άδειες μητρότητας (δηλαδή η άδεια τοκετού και λοχείας, 6μηνο) υπολογίζονται στα έτη που πρέπει να συμπληρώσει κάποιος για να αυξηθούν οι ημέρες αδείας από 22 σε 25.

 • Σταυρούλα

  Καλημέρα σας, θα ήθελα να μάθω τον μισθό για τραπεζοκόμους και καμαριέρες σε Ξενοδοχείο Β΄ κατηγορίας στην Χαλκίδα, > κ < των 25 ετών, διότι οι απόψεις διίστανται.
  Ευχαριστώ.

  • admin

   Μπορείτε να αναφέρετε ποιες είναι οι 2 απόψεις, και εάν έχετε κάποια τοπική ή επιχειρησιακή σύμβαση?

 • andreas

  Γεια σας..εχω ενα υπαλληλο στην δουλεια μου ο οποιος μου ανακοινωσε οτι θελει να φυγει απο την δουλεια γιατι βρηκε αλλου κατι καλυτερο .Ομως χωρις να του χρωσταω μισθους με εκβιαζει οτι θα με καταγγειλει οτι του χρωσταω για να του δωσω χαρτι απολυσης για να γραφτει στο Οαεδ (γιατι στην αλλη δουλεια που βρηκε δε θα ειναι ασφαλισμενος)εγω τον εχω ασφαλισμενο .θα ηθελα να με ενημερωσετε σχετικα με το τι μπορω να κανω γιατι ολους τους μισθους τους εδινα χωρις να υπογραφει αποδειξεις.

  • admin

   Κακώς του καταβάλατε μισθούς χωρίς απόδειξη. Τώρα είστε σε αδύναμη θέση.
   Να μην υποκύψετε όμως σε εκβιασμούς, και εφόσον γνωρίζεται σε ποια εργασία θα απασχοληθεί αδήλωτος, να ενημερώσετε στο 15512 να γίνει έλεγχος.

 • admin

  Δεν μπορεί να πάει κάτω από τα όρια το ανειδίκευτου.

 • ΝΙΚΟΣ

  Καλησπερα.
  Δουλευω σε υπογειο παρκινγκ 7 ημερες την εβδομαδα, 6 ωρες την ημερα για 500 ευρω τον μηνα χωρις ασφαλεια.
  Θα ήθελα να μαθω πως μπορω να παρω τα ενσημα που δεν μου εχει κολλησει μεχρι τωρα και τι δικαιουμαι για τις ωρες-ημερες-αργιες-αδειες-επιδοματα-δωρα που δεν εχω παρει.

 • ΤΕΛΗΣ

  Καλημέρα…δούλευα σε μια εταιρεία έωσς τέλος Σεπτεμβρίου 2014..πηρα κανονικά το επίδομα αδείας….με προσέλαβαν ξανά από 8 Οκτωβρίου 2014 εωσ τελος του 2014…δικαιουμε ξανα .επιδομα αδειας?ευχαριστώ,

 • Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

  1) Υπάρχει ΣΣΕ Καθηγητών Ξένων Γλωσσών σε Φροντιστήρια (που να αφορά τη επαρχία) η οποία να είναι σε ισχύ ή αμοίβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ;

  2) Ποιο είναι το Ωρομίσθιο με βάση το οποίο πρέπει τελικά να αμοίβεται ένας Καθηγητής Ξένων Γλωσσών;

  3) Μπορεί να συμφωνήσει ένας ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών με τον υπάλληλο καθηγητή στο ύψος του ωρομισθίου αρκεί αυτό να μην είναι κατώτερο από το ωρομίσθιο που ισχύει με βάση την ΕΓΣΣΕ;

  4) Ένας Καθηγητής Ξένων Γλωσσών που εργάζεται σε φροντιστήριο, δικαιούται για κάθε 10 ώρες εργασίας εντός του μήνα 1 επιπλέον ως μπόνους;

  Ευχαριστώ.

  • admin

   Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συμβάσεις σε ισχύ, ούτε ατομική σύμβαση που να παραπέμπει σε κάποια ΣΣΕ ή να έχει κάποιο ιδιαίτερο όρο, ισχύει η ΕΓΣΣΕ.

 • Kαλημέρα και καλές γιορτές. Θα ήθελα να ρωτήσω εργαζόμενος με 5ημερο 8ώρες εργασία την ημέρα αν δουλέψει έχτρα μία μέρα την εβδομάδα για 8 ωρες θεωρείται η πρώτη ώρα υπερεργασία και οι άλλες υπερωρία?
  Σας ευχαριστώ .

 • ARETI

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΝΗ ΑΠΟΛΥΣΗ Η’ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΝΑΙ Η’ ΟΧΙ?

  • admin

   Ότι πραγματικά ισχύει. Τον διώχνει η επιχείρηση ή φεύγει από μόνος του. Να κάνετε και μία σημείωση ότι αφορά συνταξιοδότηση.

 • ΚΟΣΤΑΣ

  γεια σας .ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπεται 6ημερη εργασια με συνολο ωρων την εβδομαδα τις 36

 • ΠΑΡΕΑ

  Παρακαλω θα ηθελα να μαθω αν επιτρεπεται η απασχολη υπαλληλου που εχει γεννηθει το Νοεμβριο του 1996, σε επιχειρηση Εστιατοριου μετα τις 10.00 Το βραδυ. Και επισης αν αυτο δεν επιτρεπεται τι συνεπειες υπαρχουν αν σε ελεγχο που εγινε βρεθηκε να εργαζεται 20 λεπτα μετα της 10.00

Leave a Reply

  

  

  


+ two = 11