Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές μπορείτε αποστείλετε μήνυμα στο κάτωθι e-mail:

info@ergatika.gr

Για να μας καταθέσετε τις προτάσεις σας.

Για να αναφέρετε κάποιο ανεπιθύμητο σχόλιο, ανάρτηση, ή καταχώριση.

Για ανταλλαγή απόψεων.

Για οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε να συζητήσουμε.

Εξαιρέσεις:

Για παροχή πληροφοριών να χρησιμοποιείτε τις φόρμες των σχολίων.
Σημειώνεται ότι δεν θα απαντώνται όλα τα μηνύματα από τους διαχειριστές, αλλά μόνο μόνο μέρος αυτών και εφόσον υπάρχει η ευχέρια και η δυνατότητα.

Μηνύματα σε greeklish θα διαγράφονται χωρίς καν να διαβάζονται, καθώς και μηνύματα μεγάλα σε μέγεθος

616 comments to Επικοινωνία

 • κατερινα

  Καλησπέρα, δούλευα σε μία εταιρεία μέχρι τον Μάιο. Τέλος Μαΐου μας έβαλε όλους τους εργαζομένους να υπογράψουμε οικοιθελή αποχώρηση και μας είπε ότι τα λεφτα του Μαίου (535 ευρώ) θα μας τα δώσει αρχές Ιουνίου. Ακόμα δεν έχει δώσει τίποτα σε κανέναν μας και όποτε προσπαθούμε να μιλήσουμε για αυτό μας λέει οτι θα πρέπει να γίνει πρώτα η εκκαθάριση και μετά θα τα πάρουμε. Αρχικά είχε πει για Ιούνιο, μετά για Αύγουστο, μετά για αρχές Σεπτέμβρη κοκ. Μπορώ να κάνω κάτι για να πάρω τα δεδουλευμένα μου;

 • tasos

  Μπορω να κανω καταγγελία μεσω του σιτε ?

  • admin

   Για καταγγελίες στην Αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, στο ΙΚΑ για ένσημα, και στο 15512.

 • πατρα

  Καλησπέρα
  φυλακας σε εταιρεία σεκιουριτι προσλήφθηκε με μισθό 586,08 και θεωρειται εργατησ και αποζημίωση θα λάβει σαν εργάτης.είναι λάθος η πρόσληψη και ο μισθος?

  • admin

   Η ιδιότητα του απλού σεκιούριτι χωρίς προϋπηρεσία θεωρείται εργάτη. Λαμβάνει αποζημίωση ως εργάτης, αλλά κατά την άποψή μας θα έπρεπε να αμείβεται με το ημερομίσθιο Χ 26 που βγαίνει περισσότερο από το μισθό του υπαλλήλου. Στην πράξη όλες οι εταιρίες δίνουν προσφορές βάσει των μισθών των υπαλλήλων, χωρίς όμως κατά την άποψή μας να είναι απόλυτα σωστό.

 • papadakis_tasos

  ΕΡΓΆΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ ΗΡΆΚΛΕΙΟΥ ΟΠΟΎ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΏΝΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 24ΩΡΗ-7 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΑΡΓΕΙΕΣ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΕΝΣΥΜΑ ΜΑΣ.ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

  • admin

   Υπάρχει η διαδικασία της εργατικής διαφοράς, η οποία για να μην φωτογραφηθείτε, μπορείτε (εφόσον αφορά πολλά άτομα) να πάτε στο εργατικό κέντρο να την ενεργοποιήσει ως τριμερή. Εκεί θα φανεί το σωματείο για να δοθεί μία συμφιλιωτική λύση στο πρόβλημά σας.

 • Νικος

  Καλησπερα
  Δουλευα σαν security απο το καλοκαιρι του 2011 μεχρι πριν λιγες ημερες
  Με εδιωξαν και με θεωρουσαν στο χαρτι της απολυσης σαν ΕΡΓΑΤΗ.

  Η εθνικη συλλογικη συμβαση δεν αναφερει κατι για εργατες
  Καθως επίσης και ο νομος την δουλεια του security δεν την αναφερει περιγραφει σαν εργατη

  Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Υ Π Α Λ Λ Η Λ Ο Σ
  « Ιδιωτικός υπάλληλος, κατά την έννοια του παρόντος νόμου, θεωρείται παν πρόσωπο κατά κύριο επάγγελμα απασχολούμενο επ΄αντιμισθία, ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής, σε υπηρεσία ιδιωτικού καταστήματος, γραφείου ή εν γένει επιχειρήσεως ή οιασδήποτε εργασίας και παρέχον εργασία αποκλειστικώς ή κατά κύριο χαρακτήρα μη σωματική.

  Δεν θεωρούνται ιδιωτικοί υπάλληλοι οι υπηρέται πάσης κατηγορίας, καθώς και παν πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιείται εν τη παραγωγή αμέσως ως βιομηχανικός, βιοτεχνικός, μεταλλευτικός, ή γεωργικός εργάτης ή ως βοηθός ή μαθητευόμενος των εν λόγω κατηγοριών ή παρέχει υπηρετικάς εν γένει υπηρεσίας».

  ΝΔ. 2655/1953 άρ.1

  Κατά τη νομολογία, τα στοιχεία τα οποία διακρίνουν τον ιδιωτικό υπάλληλο από τον εργάτη, είναι:

  « η εξειδιασμένη εμπειρία, η θεωρητική μόρφωση, η επίδειξη πρωτοβουλίας και η ανάληψη ευθύνης κατά την εκτέλεση της εργασίας».

  Α.Π. 1479/1995, 1481/1995, 1415/1995 1183 1993, 385/1994, 744/1993

  Ολομ. Α.Π. 295/1969 Δ.Ε.Ν. σελ. 67/2001 (Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ)

  Μπορω να βρω την ακρη βασει αυτων των δυο;

  ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ

  • admin

   Κατά την άποψή μας δύσκολα θα δικαιωθείτε αποζημίωση υπαλλήλου εφόσον εργαζόσασταν ως απλός φύλακας.

 • calliopeathens

  ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟς Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΩΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ?

  • admin

   Η σύμβαση λήγει την καθορισμένη ημερομηνία, εκτός εάν συμφωνήσουν (ανανέωση σύμβασης) τα μέρη εκ νέου μεταγενέστερη ημερομηνία.

 • ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

  Γεια σας. Έχω κάνει πρόσληψη 3 εργατοτεχνίτες με συμβ. ορισμένου χρόνου λήξης 31/07/2013. Το έργο δεν έχει τελειώσει σήμερα 02/09/2013 και δεν έχω κάνει ανανέωση σύμβασης ενώ συνεχίζω να τους κολλάω ένσημα. Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση? Θεωρείται αυτόματα αορίστου ή θα έπρεπε να γίνει ανανέωση?

  • ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

   Τα ένσημα είναι οικοδομικά.

   Επίσης έχω έναν χειριστή μηχανήματος τον οποίο τον έχω κάνει πρόσληψη στο κεντρικό κατάστημα και δουλεύει σε αυτό και για 7 ήμερες θα πάει να δουλέψει σε υποκατάστημα μας σε ένα έργο στην Καβάλα, μετά μπορεί να ξαναγυρίσει στο κεντρικό ή να πάει να δουλέψει σε άλλο υποκατάστημα. Το κάθε υποκατάστημα έχει δικό του βιβλίο νέοπροσλαμβανομένων. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Συνέχεια απολύσεις και προσλήψεις? Τον γράφω μόνο στο πορτοκαλί βιβλίο? …

   • admin

    Να πάρει μαζί του πίνακα προσωπικού για να αποδείξει σε έλεγχο το ωράριό του, και να γραφτεί : από μεταφορά στο βιβλίο του ΙΚΑ.

  • admin

   Εφόσον είναι μειωμένης απασχόλησης θα έχετε θέμα με τα ένσημα.
   Εφόσον είναι πλήρης απασχόλησης, είστε υπερήμερος και κανονικά μετατρέπεται σε αορίστου.
   Εφόσον όμως συνδέεται η εργασία τους με το έργο, τότε ίσως μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι από τη φύση τους οι εργασιακές σχέσεις ορισμένου χρόνου (όπως οι εποχιακοί εργαζόμενοι δηλαδή). Σε κάθε περίπτωση να κάνετε συμβάσεις και εφόσον είναι μειωμένης να τις καταθέτετε ηλεκτρονικά.

 • ΜΗΤΣΟΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε ενας εργοδότης μπορεί να δίνει άδεια άνευ αποδωχών πόσες μέρες το χρόνο και ενώ φυσικα έχει δουλειά…επίσης ειναι σωστό να βάζει τα λεφτά στην τράπεζα και να τα επιστρέφουμε πισω?????
  Σας ευχαριστώ!

  • admin

   Καμία ημέρα δεν μπορεί να δώσει ο εργοδότης άδεια άνευ αποδοχών. Εφόσον έχετε εξαντλήσει την άδειά σας και έχετε ανάγκη και άλλη άδεια, κάνετε αίτηση και σας την εγκρίνει ο εργοδότης.
   Για να σας βάζει τα χρήματα στην Τράπεζα τα δικαιούστε.

 • ΑΧΙΛΛΕΑΣ

  Εργαζόμουν σε βιομηχανία τροφίμων από τον Οκτώβριο μέχρι και το τέλος Μαρτίου όπου και παραιτήθηκα λόγω της καθυστέρησης οφειλών από την εταιρεία.
  Γενικά τα οφειλούμενα δεδουλευμένα δεν καταβλήθηκαν ποτέ από την παραίτησή μου κι έπειτα (μιλάμε για έα ποσό γύρω στις 2000Ε, μαζί με τις άδειες) παρά μόνο το Δώρο του Πάσχα.
  Η εταιρεία μου παρέδωσε ένα διακανονισμό σύμφωνα με τον οποίο από το Μάη και κάθε τέλος μήνα θα κατέβαλε 200Ε.
  Γενικά μέχρι και τον Ιούνιο δεν είχε καταβάλει κάποιο ποσό για αυτό και προχώρησα σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
  Εκεί η εταιρεία πρότεινε νέο διακανονισμό (100Ε!!! κάθε τέλος του μήνα) τον οποίο και δέχθηκα.
  Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί κάποιο ποσό.
  Πως μπορώ να κινηθώ από δω και πέρα? Πέρα από την πίεση που θα ασκήσω στην επιθεώρηση εργασίας για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για ποινική δίωξη, θα μπορούσα να καταθέσω αγωγή σε αστικό δικαστήριο για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας καθώς και για εξαπάτηση?
  Σας ευχαριστώ!

  • admin

   Εξαντλήστε όσο χρόνο θεωρείτε εσείς ως “λογική ανοχή”, και έπειτα να ενημερώσετε εγγράφως την Επιθεώρηση Εργασίας για την μη τήρηση της συμφωνίας από τον εργοδότη.

 • Nikos

  Καλησπέρα,
  Η πρόσληψη πρέπει να ανέβει υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη ή αρκεί η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας?
  Γιατί από τον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι δεν είναι απαραίτητο.
  Ποια άλλα έντυπα πρέπεινα υποβάλλονται υπογεγραμένα και σκαναρισμένα?
  Ευχαριστώ.

  • admin

   Υποχρεωτικά σκανάρεται η απόλυση,
   προαιρετικά η αποχώρηση (καλύτερα όμως να τη σκανάρετε),
   και πλέον η Σύμβαση μερικής απασχόλησης.

 • λιτσα

  εργαζωμαι σε φαρμακαποθη . ειμαι 55 ετων και βγαινω στην συνταξη στα 62.δεν υπεγραψα την νεα συμβαση και μου εκαναν ειδοποιηση απο 1ιουλη για να με απολυσουν 28 οκτωμβρη .ποση αποζημειωση πρεπει να παρω;;; ευχαριστω

 • Lefteris

  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ(4ωρο).ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ 03/06/2013 ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ 22/07/2013.ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΒΑΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ Ή ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ???Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ 14,40.

  • admin

   Εφόσον ο τρόπος αμοιβής ήταν με ημερομίσθιο, σας εργάτης. Άλλως εάν υπήρχε μέσος μισθός σας υπάλληλος. Στο Δώρο Χριστουγέννων θα προκύψει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα. Στο Δώρο Πάσχα είναι του εργάτη μεγαλύτερο.

 • Μάκης

  Καλησπέρα σας ! Εχω 2 χρόνια προυπηρεσίας συμπληρωμενα (με ενσημα ΙΚΑ) ως λογιστής. Επισης, εχω και εναν χρονο ασφάλισης στον ΟΑΕΕ ως ελευθερος επαγγελματιας-Λογιστής. Πρόκειται να ξαναπροσληφθώ ως μισθωτος – Λογιστης. Στην προυπηρεσια μου πρεπει να αναγνωριστεί και το διάστημα που ήμουν ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ ή αναγνωρίζεται μονο ο χρονος ασφάλισης στον ΙΚΑ ? Σημειώνω οτι στην παρουσα φαση εχω καρτα ανεργιας και κατα την συνεντευξη στον ΟΑΕΔ ειχα δηλωσει την προυπηρεσια τοσο ως μισθωτος οσο και ως ελευθερος επαγγελματιας. Ευχαριστώ πολύ !

  • admin

   Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία με βεβαίωση εργοδότη και τα ένσημα του ΙΚΑ. Άποψή μας είναι ότι δεν αναγνωρίζεται το διάστημα στον ΟΑΕΕ.

 • Eρη

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ 23, ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΕΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕ ”ΒΛΑΨΕΙ” ΚΑΠΟΥ; ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΩ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΦΕΥΓΩ;

  • admin

   Όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή, καθώς δεν ισχύουν οι περισσότερες συμβάσεις, μάλλον δεν θα έχετε διαφοροποίηση στο μισθό σας.
   Πρέπει να ενημερώσετε το μισό χρόνο από το χρόνο προειδοποίηση που θα έκανε ο εργοδότης. Δείτε στους πίνακες http://ergatika.gr/program/apoz-apol/

 • admin

  Καταθέστε πίνακα ως αρχικό, με τα νέα δεδομένα, και στις παρατηρήσεις να αναφέρετε τις τροποποιήσεις που κάνατε (να αναφερθεί και ο αριθμός πρωτοκόλλου του χειρόγραφου πίνακα)

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΗΓΙΑΚΗΣ

  Καλησπέρα αν εκ παραδρομής στείλουμε έντυπο ε6 που δεν ισχύει και ο εργαζόμενος συνεχίζει να εργάζεται πως το διορθώνουμε αυτό?

  • admin

   Επικοινωνήστε με το αρμόδιο τμήμα του ΟΑΕΔ. Πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια γνωστοποίηση.

 • ΓΕΩΡΓΙΑ

  Καλησπέρα,
  Δουλεύω ως υπάλληλος γραφείου απο τον Νοέμβριο του 2012 με εξάμηνη σύμβαση. Όταν έληξε μου ανανέωσαν και ελέγε ανανέωση σύμβασης. Με έναρξη 11/12 και ληξη 05/13 ανανεώση εως 11/13. Δικαιούμαι κανονικά το επίδομα αδείας??
  Ευχαριστώ

  • admin

   Επίδομα αδείας : αναλογία για το 2012(υπολογίστε το όπως την άδεια), μισό μισθό για το 2013.

 • Eύη

  Καλησπέρα,εργάζομαι είμαι υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο εδώ και 5 χρόνια και προχθές μας ανακοίνωσε πως κόβονται τα ρεπό μας,έως τον Οκτώβριο λόγω φόρτου εργασίας, και πως θα εργαζόμαστε 6ήμερο 40ωρο. Πόσο νόμιμο είναι αυτό? Ευχαριστώ.

  • admin

   Το υποχρεωτικό πενθήμερο έχει καταργηθεί. Εφόσον όμως αμείβεστε με τη σύμβαση Εμπορικών επιχειρήσεων (είτε είστε μέλη, είτε προβλέπεται από την ατομική σύμβαση εργασίας) τότε ισχύει σαν όρος της σύμβασης και δεν μπορεί να σας επιβάλει εξαήμερο.

 • george

  Καλησπέρα σας. Προσλήφθηκα την 1-8-2012 στον ιδιωτικό τομέα με πεντάωρη εργασία,έξι μέρες την εβδομάδα.Το 2012 δεν έλαβα άδεια αλλά ούτε και το 2013.Μπορείτε να μου πείτε πόση δικαιούμε από πέρσι και πόση για φέτος;Ευχαριστώ.

 • ΚΩΣΤΑΣ

  χαιρετε,η γυναίκα μου γέννησε πριν από 10 μέρες και θέλει να δουλέψει με ημιαπασχόληση.Πριν την γέννα δεν δουλευε καθόλου για όλο το διάστημα που ήταν έγκυος.Τώρα πρέπει να περιμένει να κλείσει 9 εβδομάδες μετά την γέννα για να πιάσει δουλειά ή δεν υπάρχει πρόβλημα?

  • admin

   Δικαιούται την άδεια. Αφού δεν έχει συμπληρώσει 10 ημέρες εργασίας, ο εργοδότης δεν έχει υποχρέωση να καταβάλει τίποτα, απλά να χορηγήσει την άδεια.
   Υπολογίζεται όμως το διάστημα στη περίοδο υπολογισμού των δώρων εορτών.

 • εργαζομαι εδω και 1 χρονο σε μια εταιρια.η οποια με απελυσε.δικαιουμαι αποζημιωση?και ποσο?και κατι αλλο ημουν δηλωμενος οτι δουλευα 8 ωρες τη μερα αλλα το κανονικο ωραριο ηταν 24 ωρο.

  • admin

   Εάν δεν έχετε συμπληρώσει έτος δεν δικαιούστε αποζημίωση απόλυσης. Εάν δικαιωθείτε μεγαλύτερο μισθό λόγω τακτικών υπερωριών, η αποζημίωση υπολογίζεται πάνω στις τακτικές αποδοχές.

 • ΒΑΣΙΛΗΣ

  Καλησπέρα σας , θα ήθελα να κάνω ένα ερώτημα που αφορά μία επισιτιστική επιχείρηση το οποίο δουλεύει τους θερινούς μήνες. Κάτα πόσο ένας υπάλληλος στην επιχείρηση μπορεί να αμειφθεί με επίδομα παραγωγηκότητας και αν ναι , θα έχει ασφαλιστικές εισφορές πάνω σε αυτά και αν εκπίπτουν από της δαπάνες της επιχείρησης. Σας ευχαριστώ πολύ.

  • admin

   Σχεδόν κάθε αμοιβή που λαμβάνει ο εργαζόμενος έχει ασφαλιστικές κρατήσεις και εκπίπτει από τα έξοδα. Ο νόμος επεμβαίνει στα ελάχιστα όρια. Επιπλέον επιδόματα μπορούν να συμφωνηθούν ελεύθερα.

 • nef19

  καλησπέρα σας. ξεκίνησα να εργάζομαι σε μια επιχείρηση στα μέσα του απρίλη (6ήμερη ημιαπασχόληση) και πριν από 15 μέρες δήλωσα στον εργοδότη μου πως θα αποχωρήσω-τελευταία ημέρα εργασίας ορίστηκε η 30/6. στο διάστημα που εργάστηκα έλλειψα από την εργασία μου 5 συνολικά ημέρες οι οποίες δεν αφαιρέθηκαν από άδεια που δικαιούμαι και τις οποίες κλήθηκα από τον εργοδότη μου να “καλύψω” δουλεύοντάς τες. με αυτά τα δεδομένα δικαιούμαι επίδομα αδείας;

 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  Εχω μείνει “μετέωρη” εδώ και 2 μήνες. η επιχείρηση που εργαζόμουν,μετακόμισε εν μία νυκτί,χωρίς να ενημερώσει τους υπαλλήλους. (είχε προηγηθεί έξωση λογω μη πληρωμής ενοικίου).
  Από τότε ούτε απολύθηκα ούτε πληρώνομαι. Ο λογιστης δηλώνει άγνοια και ο ιδιοκτήτης δεν εμφανίζεται. Θέλω να ανοίξω επιχείρηση με το ίδιο αντικείμενο (εμπόριο). Μπορώ να το κάνω? Υπάρχει νομικό κώλυμα?

  • admin

   Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία της εργατικής διαφοράς:
   http://ergatika.gr/2012/08/katageli/
   Εάν εννοείτε να ανοίξετε επιχείρηση στο ίδιο το κατάστημα που ήταν η προηγούμενη επιχείρηση, με σκοπό να έχετε την ίδια πελατεία, το γεγονός αυτό έχει μία μυρωδιά από μεταβίβαση επιχείρησης. Θέλει προσοχή.

   • ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Σε καμμία περίπτωση στο ίδιο κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης εχει εξαφανιστεί και δεν έχει καμμια επικοινωνία με τους”πρώην?” υπαλλήλους του. Η επιχειρηση είναι αποκλειστικά δική μου μια και αυτό είναι το μόνο που ξέρω να κάνω και έχω μείνει χωρίς εισόδημα 2 μήνες τώρα…..Το θέμα ανταγωνισμού με απασχολεί. Αλλά αφού η επιχείρηση που εργαζόμουν αναχώρησε σε άγνωστη κατεύθυνση, υπάρχει τέτοιο θέμα?

 • ΔΙΟΝΥΣΙΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
  ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ (ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΩ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΟΥ. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ (11.000) ΑΛΛΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΣΕ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 1/4 ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
  ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

  • admin

   Προσοχή, η αξίωση για αποζημίωση απόλυσης παραγράφεται εντός 6 μηνών. Θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε άμεσα σε αγωγή.
   Εφόσον θέλετε να προσβάλλετε το κύρος της απόλυσης και να επιστρέψετε στην εργασία σας έχετε 3 μήνες.

 • lina

  καλησπερα σας, οταν προσλαμβάνουμε εναν εργαζόμενο ο οποίος εργαζεται 4 ημερες/εβδομάδα και μια απο αυτες ειναι Κυριακή(καθε κυριακή) στο εντυπο της γνωστοποίησης ορων και στην προσληψη γραφουμε τον μισθο με τις Κυριακές ή χωρίς αυτές? Ευχαριστώ

  • admin

   Κατά την άποψή μας χωρίς τις προσαυξήσεις. Γιατί πως θα υπολογίσετε μια ενδεχόμενη προσαύξηση π.χ. υπερεργασίας μία καθημερινή;
   Μπορείτε στις παρατηρήσεις να αναφέρετε το γεγονός (π.χ. μισθός χωρίς την προσαύξηση της Κυριακής).

 • Φανή

  καλημέρα,
  εργαζόμουν για 2,5 χρόνια σε μια εταιρεία που ασχολείται με χρηματιστηριακά. Την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκα διότι βρήκα μια δουλεία με καλύτερα χρήματα. Ο διευθυντής μου άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα πιεστικός μετά την παραίτηση. Τώρα με απειλούν ότι αν δεν υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρω ότι με έχουν εξοφλήσει πλήρως και ότι δεν θα έχω καμία απολύτως σχέση με τους πελάτες τους δεν πρόκειται να με εξοφλήσουν και ότι θα μου κάνουν κακό. Να επισημάνω ότι η πρόσληψη μου έγινε μέσω ΟΑΕΔ, με διετές πρόγραμμα και η θέση μου στην εταιρεία ήταν υπάλληλος γραφείου.
  Τι μπορώ να κάνω?
  ευχαριστώ

  • admin

   Δείτε τη διαδικασία http://ergatika.gr/2012/08/katageli/
   Μην υπογράψετε ότι λάβατε λεφτά που δεν έχετε λάβει.
   Το πρόβλημά σας είναι ότι δεν ενημερώσατε 1 μήνα νωρίτερα. Γενικά, και με την ειδικότητα που αναφέρετε (υπάλληλος γραφείου), δεν μπορούν να σας κάνουν και πολλά πράγματα.
   Σε κάθε περίπτωση η συνεννόηση μεταξύ σας μπορεί να βοηθήσει.

 • Αλεξάνδρα

  Καλησπέρα σας,

  Εργάζομαι σε μία εταιρία η οποία για 6,5 μήνες δεν μου έκανε κανονική πρόσληψη λόγω “εσωτερικών θεμάτων” με τη συνεχή υπόσχεση ότι την επόμενη και μεθεπόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα κ.ο.κ. θα γινότανε η πρόσληψή μου. Τελικά φτάσαμε από τον Ιούλιο του 2012 να μου κάνουν πρόσληψη τον Ιανουάριο του 2013.

  Προσφάτως μου ανακοίνωσαν ότι εαν επιθυμώ να συνεχίσω να εργάζομαι για αυτούς θα υπάρξει μείωση μισθού κατά 500 ευρώ και μείωση ωραρίου από 8 σε 6 ώρες.

  Θα ήθελα να ξέρω, εάν αποφασίσω να προχωρήσω σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας αν μπορώ να διεκδικήσω το ποσό που αντιστοιχεί στα χαμένα ένσημα 6,5 μηνών και το επίδομα αδείας για τους 6,5 αυτούς ανασφάλιστους μήνες.

  Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά η εργοδοσία έχει φερθεί ελεεινά..

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

  • admin

   Να συλλέξετε στοιχεία για να μπορέσετε να στοιχειοθετήσετε τις απαιτήσεις σας, άλλως θα είναι ο λόγος σας με το λόγο του και δύσκολα θα βγάλετε άκρη.

   • Αλεξάνδρα

    Σας ευχαριστώ. Στοιχεία υπάρχουν από ηλεκτρονικές επικοινωνίες που διεκπεραίωνα τόσο εσωτερικά για την εταιρεία όσο και επικοινωνία (εκ μέρους της εταιρίας και του CEO και αντ’ αυτού)με άλλες εταιρίες, φορείς, υπουργεία κ.λ.π. Θεωρείτε ότι αυτά είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν αποδεικτικά? Μία τελευταία ερώτηση. Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για να καταθέσω την καταγγελία? Μπορώ ας πούμε και μετά από 6 μήνες από σήμερα?

    • admin

     Για τα ένσημα να καταθέσετε καταγγελία στο ΙΚΑ.
     Για τα επιδόματα στην Επιθεώρηση Εργασίας.
     Κάθε στοιχείο έχει τη βαρύτητά του.

 • IΑΣΩΝ

  EΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ????
  ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΟΣ???

  • admin

   Εάν αμείβεστε με τη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων βάσει ατομικής σύμβασης, τότε για να αλλάξει η ατομική σύμβαση χρειάζεται η υπογραφή σας. Μπορεί όμως να σας αφαιρέσει τα επιπλέον επιδόματα εκτός τέκνων, σπουδών, προϋπηρεσίας, επικινδύνου.

 • ΓΙΑΝΝΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΕ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΙΚΟ 10 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ.ΣΤΟΥΣ 8 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΜΗΝΕΣ ΕΠΑΙΡΝ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ.ΑΜΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ;ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΤΑΜΕΙΟΥ;ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ;Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΕ ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ;ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!!!!

  • admin

   Σύμφωνα με τον 4144/13 προβλέπεται πρόστιμο 3.000€
   δείτε http://ergatika.gr/2013/04/n_4144_13/
   Μπορείτε να διεκδικήσετε χρήματα που σας οφείλονται, αλλά θα βρείτε μπροστά σας όλα αυτά που αναφέρετε.

Leave a Reply

  

  

  


+ 3 = twelve