Προγράμματα για ΣΣΕ (ΜΙΣΘΟΙ) Εθνική_Γ.Σ.Σ.Ε_Υπάλληλοι
Επίσημη αρχή κάναμε μόλις στις 26-07-2012. Ευχαριστούμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μας έχετε επισκεφτεί τόσες πολλές φορές.

Hit Counter provided by costa mesa dentist
Σημειώνεται ότι κάθε πληροφορία, ανάρτηση,υπολογισμός, σχόλιο, δημοσίευση και οτιδήποτε άλλο περιέχεται, βασίζονται πάνω στο πως οι διαχειριστές προσωπικά αντιλαμβάνονται τα θέματα, δεν αποτελούν επίσημη πηγή ενημέρωσης και η χρήση τους γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Σύμβαση Μειωμένης Απασχόλησης, ηλεκτρονική υποβολή, οδηγίες, βίντεο (updated 28-08-13).

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή της σύμβαση μειωμένης και εκ περιτροπής απασχόλησης (Ε9) από σήμερα 28-06-2013 (και των επιχειρησιακών συμβάσεων Ε10).
Από τις 01 Ιουλίου 2013 οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα πρέπει υποχρεωτικά να κατατίθενται ηλεκτρονικά.

Πατήστε εδώ για το σύνδεσμο στον οποίο μπορείτε να εκτελείτε την ηλεκτρονική διαδικασία 

Υπουργική Απόφαση 28153/126/28-08-2013

εγκύκλιος Υπουργείου 30982/04-07-2013

  • Περισσότερες από 1 συμβάσεις υποβάλλονται σε ένα αρχείο PDF, συνιστάται ο σαρωτής να ρυθμίζεται στα 150dpi και η σάρωση να μην είναι έγχρωμη.
  • Ανέβηκαν οι επιλογές : “τροποποίηση όρων σύμβασης μερικής απασχόλησης” & “τροποποίηση όρων σύμβασης εκ περιτροπής απασχόλησης”.
  • Για ανανεώσεις  επιλέξτε μία από τις ανωτέρω επιλογές και στις παρατηρήσεις αναγράψτε το γεγονός   π.χ. «Ανανέωση – παράταση της από 1-5-13 ατομικής σύμβασης μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου η οποία έληξε την 30-6-13».
  • Για τροποποιήσεις επιλέξτε μία από τις ανωτέρω επιλογές και στις παρατηρήσεις αναγράψτε το γεγονός   π.χ. «Τροποποίηση από 1-7-12 της ατομικής σύμβασης μερικής απασχόλησης από πενθήμερη απασχόληση 4 ωρών ημερησίως σε 6ωρη, πενθήμερη απασχόληση»
  • Προσοχή να μην γίνεται γίνεται λάθος μεταξύ των εντύπων Ε9 και Ε10, σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται επανυποβολή στη σωστή φόρμα.
  • Τονίζεται ότι δεν κατατίθενται τροποποιητικές συμβάσεις μόνο ως προς τις αποδοχές (υποβάλλεται ηλεκτρονικά τροποποιητικός πίνακας προσωπικού).

Επίσης τονίζεται ότι δεν κατατίθενται οι συμβάσεις που μετατρέπονται από μειωμένη σε πλήρη.

επιλέξτε HD για να δείτε το βίντεο σε καλύτερη ποιότητα.

Προθεσμία υποβολής : 8 ημέρες (ημερολογιακές), Δεν προκύπτει από κάπου αλλαγή.
Στην ηλεκτρονική φόρμα θα συμπληρώνονται τα υποχρεωτικά πεδία.
Σε μορφή Pdf θα σκανάρεται και θα ανεβαίνει η Σύμβαση.
Το θετικό είναι ότι υπάρχουν πολύ λιγότερα πεδία από ότι στον πίνακα προσωπικού.
Στην αρχική οθόνη συμπληρώνεται μόνο το υποκατάστημα και το εάν αφορά σύμβαση μερικής απασχόλησης ή επιχειρησιακή σύμβαση.
Κάνοντας εισαγωγή ανοίγουν 3 καρτέλες.
καρτέλα Ι (επιχείρηση παράρτημα)
Τα περισσότερα είναι προσυμπληρωμένα από το σύστημα. Εφόσον επιλέξετε κεντρικό, σχεδόν όλα τα στοιχεία είναι συμπληρωμένα, άλλως θα πρέπει να συμπληρώσετε για τα υποκαταστήματα στοιχεία διεύθυνσης κτλ. Μπορείτε να συμπληρώσετε και το πεδίο Εργοδοτική οργάνωση. Σε περίπτωση που δεν ανήκει σε καμία συμπληρώστε π.χ. “Δεν ανήκει σε καμία”. Ίσως το θέμα αυτό να διευκολύνει ελέγχου θα πραγματοποιούν οι Υπηρεσίες εξ αποστάσεως στη μισθοδοσία και στις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και εσάς αφού θα σας απαλλάσσουν από πιθανές προσκομίσεις βεβαιώσεων και εγγράφων.
Καρτέλα ΙΙ (Νόμιμος εκπρόσωπος)
Καταχωρώντας το ΑΦΜ και πατώντας έλεγχος συμπληρώνονται αυτόματα τα πεδία. Εφόσον έχετε πρόβλημα, καθώς το σύστημα αντλεί στοιχεία από τη βάση του ΙΚΑ, μιλήστε άμεσα με το ΙΚΑ για διόρθωση λαθών ή προβλημάτων.
Καρτέλα ΙΙΙ (Απασχολούμενοι)
Γίνεται προσθήκη για τους εργαζόμενους που θα καταθέσετε σύμβαση και ανεβάζετε σε PDF τις συμβάσεις.
Αναφέρετε εάν είναι ορισμένου ή αορίστου χρόνου.
Η ιδιότητα του εργαζόμενου, δηλαδή εάν είναι εργάτης ή υπάλληλος (στοιχείο που θα έχει ρόλο στην αποζημίωση που θα υπολογιστεί σε περίπτωση απόλυσης.
Εάν αφορά νέα πρόσληψη εκ περιτροπής ή μερικής, ή τροποποίηση από πλήρη σε μειωμένη.
Δεν αναφέρονται επιλογές ανανέωση, ούτε τροποποίηση από μειωμένη σε πλήρη ή κάποιας άλλης μορφής μειωμένης, θέμα το οποίο πρόκειται να μπερδέψει λίγο την κατάσταση.

Τι σημαίνουν οι συμβάσεις αυτές
Σύμβαση μειωμένης απασχόλησης (εκ περιτροπής ή μερικής) σημαίνει ατομική σύμβαση και αφορά ένα συγκεκριμένο εργαζόμενο και τον εργοδότη.
Επιχειρησιακή σύμβαση σημαίνει ότι αφορά την επιχείρηση και όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης καθώς έχει υπογραφεί από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η επιχειρησιακή σύμβαση υπερισχύει των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων. Όχι όμως των ατομικών συμβάσεων, ούτε μπορεί να είναι δυσμενέστερη των ελαχίστων ορίων που ορίζονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε συνδυασμό με το μνημόνιο ΙΙΙ (δηλαδή χωρίς το επίδομα γάμου).

64 comments to Σύμβαση Μειωμένης Απασχόλησης, ηλεκτρονική υποβολή, οδηγίες, βίντεο (updated 28-08-13).

  • ανδρεας

    Καλημέρα,
    Για να μετατρέψω μια που δουλεύει εκ περιτροπής απασχόληση σε πλήρη, το οποιο θα ισχύει για 2 εβδομάδες τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω;

    • admin

      Τροποποιητικό πίνακα προσωπικού “Συμπληρωματικό ωραρίου” για την αλλαγή ωραρίου και μισθού.
      Μπορείτε στον πίνακα να αναφέρεται ότι ισχύει η μεταβολή μόνο για 2 εβδομάδες και μετά επανέρχεται στο προηγούμενο καθεστώς του πίνακα υπ αρ. ….
      Και ατομική σύμβαση πλήρους απασχόλησης για 2 εβδομάδες η οποία δεν υποβάλλεται.

  • maria

    KAΛΗΣΠΕΡΑ εστειλα προσληψη μειωμενης απασχολησης κ εστειλα την συμβαση απο το προγραμμα- δεν εστειλα την σκαναρισμενη τι γινεται σ αυτη την περιπτωση?

    • admin

      Τυπικά: Να την κοινοποιήσετε χειρόγραφα με μία γνωστοποίηση.
      Άλλως, (χωρίς να προβλέπεται όμως), θα μπορούσατε να καταθέσετε μία τροποποιητική σύμβαση στο σύστημα, και στις παρατηρήσεις να βάλετε ένα σχόλιο (σαν γνωστοποίηση), ώστε να μείνει ηλεκτρονικό αρχείο.

  • Lena.S

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ,ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ,ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ * 7 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ 650€ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 5ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ * 8 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 1000€

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    • admin

      Να το καταγράψετε στο βιβλίο αλλαγών ωραρίου, να καταθέστε εντός 15 ημερών τροποποιητικό αποδοχών ηλεκτρονικά, και να συντάξετε σύμβαση να την έχετε στο αρχείο σας.

Leave a Reply

  

  

  


five − 2 =